سبزی خشک و ادویهجات فاسد میشوند؟!
توجه داشته باشید که همانند مواد غذایی دیگر در نگهداری سبزی خشک و ادویهها نیز باید دقت کنید، زیرا خشک بودن انها دلیل بر مادام العمر بودنشان نیست.
ادویهها یکی از پرکاربردترین چاشنیها برای خوش طعم و دلچسبتر کردن غذاها به شمار میروند که باید با نحوه نگهداری و مدت زمان سالم بودن آنها آشنا باشیم.
بسیاری از ما خانمها برای افزایش ماندگاری سبزیجات آنها را خشک کرده و از این سبزیجات خشک شده در پخت غذاهایمان استفاده میکنیم. اما برخی از گمان میکنیم که از سبزیجات خشک و ادویه جات میتوان برای سالیان دراز استفاده نمود و آنها تاریخ انقضا ندارند.
توجه داشته باشید که همانند مواد غذایی دیگر در نگهداری سبزی خشک و ادویهها نیز باید دقت کنید، زیرا خشک بودن انها دلیل بر مادام العمر بودنشان نیست.
چگونه از ادویهها و سبزیجات خشک به درستی نگهداری کنیم؟
ادویه جات و سبزیجات خشک شده را در ظرفهای فلزی دربسته و یا ظروف شیشهای قهوهای نگهداری نمایید، زیرا شیشه با مواد معطر ادویه فعل و انفعال نمیدهد.
ادویجات و سبزیجات خشک را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.
هیچگاه ادویجات و سبزیجات خشک شده را نزدیک به اجاق گاز نگه ندارید، زیرا گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را افزایش خواهد داد.
ادویه جات و سبزیجات خشک شده را به دور از آفتاب نگه دارید.
بهتر است ادویهها را به شکل اصلی آنها نگه دارید و هنگام مصرف آسیاب کنیدتا طعم و عطرشان حفظ شوند.
بهتر است هنگام خرید ادویجات دقت کنید که انواع استریل شده آنها در بسته بندیهای بهداشتی را تهیه کنید، زیرا اکثر ادویهها منشاء خاکی دارند و به انواع میکروبهای خاک آلوده میباشند.
اگر میتوانید ادویه را خودتان در خانه بکوبید، زیرا ادویههای موجود در بازار تقلبی هستند و مواد افزودنی فراوانی دارد.
ادویهها را در محیطهای بسیار گرم و درمقابل تابش مستقیم نور آفتاب قرار ندهید.
ادویهها را در فریزر قرار ندهید، زیرا اگر ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج شود، چگالش ایجاد میشود و طعم ادویهها از بین میرود.
از قرار دادن ادویجات و سبزیجات خشک شده در مکان مرطوب اجتناب کنید:
اگر میخواهید عطر و طعم ادویه جات و گیاهان خشک شده شما برای مدت زمان طولانی تری، آنها در جای مرطوب قرار ندهید و هنگام افزودن ادویه به غذاهایتان، آنها را مستقیم بر روی غذا نگیرید، زیرا بخار غذا به ادویه رطوبت میدهد. میتوانید برای منتقل کردن ادویه به غذا از یک قاشق استفاده کنید.
ادویه جات را تا چه مدت نگه داریم؟
طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک شده به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان بستگی دارد.
ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین را میتوانید ۴ تا ۵ سال نگهداری کنید حتی فلفل کامل را میتوانید حدود ۵ تا ۶ سال نگه دارید.
ادویه جات خرد شده و تبدیل به پودر مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری را نیز میتوانید ۲ تا ۳ سال نگه داید.
گیاهان و سبزیجات خشک شده را تا چه مدت نگه داریم؟
اگر گیاهان و سبزیجات به شکل طبیعی خود خشک شوند، ۳ تا ۴ سال میتوان از آنها استفاده نمود، اما اگر خرد شده باشند ۲ تا ۳ سال دوام دارند.
میتوان در مکان مناسب دانههایی مانند رازیانه را تا ۴ سال نگهداری نمود.
دانه خشخاش و کنجد پس از گذشت ۲ سال خراب میشوند و باید آنها را دور بیاندازید.
عصارههایی مانند نعنا را میتوانید تا ۴ سال سالم نگه دارید.
عصاره خالص وانیل را به دلیل محتوای بالای الکلش میتوانید فقط تا یک سال سالم نگه دارید.
چگونه بفهمیم ادویهها و سبزیجات خشک قدیمی شده اند؟
سبزیجات خشک و ادویه جات پس از گذش مدتی، مزیت و طعمشان را از دست خواهند داد پس دلیلی ندارد که از آنها در غذا استفاده نمود. برای اینکه بفهمید چه موقع دیگر نباید از ادویجات استفاده نمایید:
مقداری ادویه را در کف دستتان بریزید و انگشت مالش دهید تا روغنهای درون آن فعال شود، سپس آن را بو کنید اگر بوی خاصی نداشت ادویه را دور بریزید.
منبع: ایسکانیوز