فوت و فن آشپزی با مایکروفر
از قرار دادن ظروف فلزی که امواج را بازتاب میدهند، خودداری کنید. همچنین، ظروفی که تزیینات طلایی و نقرهای دارند، در مایکروفر نگذارید. این تزیینات فلزی، موجب جرقه زدن و اغلب تیره شدن ظروف میشوند.
این روزها وسایل متنوعی در زمینه لوازم خانگی تولید و روانه بازارها شده و بسیاری از خانوادهها نیز به خریدن و داشتن آنها در منازل و به ویژه آشپزخانههایشان علاقهمند هستند و داشتن آنها را جزو ملزومات زندگی خود می دانند.
مایکروفرها و سولاردامها از جمله وسایل تقریبا نوظهور در صنعت لوازم خانگی است که اکنون در بسیاری از خانه جا خوش کردهاند. اما از آنجا که کار کردن با این دست وسایل به دلیل برنامههای نسبتا پیچیدهای که دارند کمی سخت و دشوار است.به همین دلیل دانستن نکاتی کوچک اما مفید، میتواند شما را برای نتیجهگیری بهتر هنگام آشپزی با اجاقهای مایکروفر یاری دهد.
- عمق نفوذ امواج مایکروفر حدود پنج سانتیمتر است، بنابراین قطعات بزرگ گوشت و یا غذایی که در ظروف عمیق و گود ریخته شده باشد به خوبی طبخ نمیشوند. مواد را در سطوح گسترده بچینید و به قطعات کوچکتری خرد کنید و یا با چنگال یا چاقو در قسمتهای ضخیم برش ایجاد کنید.
- از قرار دادن ظروف فلزی که امواج را بازتاب میدهند، خودداری کنید. همچنین، ظروفی که تزیینات طلایی و نقرهای دارند، در مایکروفر نگذارید. این تزیینات فلزی، موجب جرقه زدن و اغلب تیره شدن ظروف میشوند.
- شکل ظروف انتخابی شما نیز اهمیت دارد. ظروف گرد، بهترین شکل را برای طباخی در مایکروفر دارند؛ چون حرارت به صورت یکنواخت به تمام قسمتهای ظرف میرسد. اگر ظرفی که دارید درپوش ندارد، میتوانید با یک لایه نایلون محافظ غذا روی ظرف را بپوشانید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار خارج شود.
- استخوان، حرارت را انتقال میدهد؛ بنابراین وقتی گوشت یا مرغ را با استخوان میپزید، گوشت چسبیده به استخوان زودتر میپزد.
- در طبخ با مایکروفر، تبخیر چندانی صورت نمیگیرد. بنابراین حداقل آب ممکن را به غذاها اضافه کنید، ضمن آن که در بسیاری از مواقع، میتوان بدون افزودن آباضافی و فقط با آب موجود در خود مواد، آنها را پخت.
- اگر موادی که میپزید از یخچال خارج کردهاید، باید زمان طبخ غذا را اندکی اضافه کنید.
- مواد متخلخل (بافت اسفنجی) سریعتر میپزد و موادی که بافت محکمتر و یکپارچهتری دارند، دیرتر به طبخ کامل میرسند.
- غذایی که در کنار دیوارهای ظرف قرار دارد، زودتر میپزد. بنابراین حتما در طی زمان طبخ، چند بار غذا را هم بزنید تا طبخ یکنواختی انجام شود.
منبع: همشهری آنلاین