با این ترفندها ظروف چوبی رو مثل روز اول نو کن!
ظروف چوبی کلاسیک، ساده و طبیعی هستند و ماندگاری و ظرافت بالای آنها این ظروف را به یکی از پرطرفدارترین لوازم خانگی در میان مردم تبدیل کرده است.
این روزها استفاده از ظروف چوبی به منظور سرو غذا، پذیرایی و دکوری در بسیاری از خانه ها، رستوران ها، هتلها و کافیشاپها رایج شده است.
ظروف چوبی کلاسیک، ساده و طبیعی هستند و ماندگاری و ظرافت بالای آنها این ظروف را به یکی از پرطرفدارترین لوازم خانگی در میان مردم تبدیل کرده است.
این ظروف بر خلاف ظروف دیگر زرق و برق زیادی ندارند، اما در عین سادگی بسیار شکیل و دوست داشتنی هستند و غذا خوردن در آنها برای همه دلپذیر است.
ظروف چوبی به مرور زمان و به دلیل استفاده ممکن است آسیب ببینند، ترک بردارند، خشک شوند و با دچار خط و خش شوند. با شستشوی منظم و جلا دادن با استفاده از روغن می توانید سال های سال از این ظروف استفاده کنید. در ادامه با آموزش ترفندهایی برای تمیز کردن و بازسازی ظروف چوبی با راهنماتو همراه باشید.
استفاده از آب و مایع ظرفشویی
یک دستمال یا یک اسفنج نرم را با مقداری آب گرم خیس کنید. چند قطره مایع ظرفشویی روی آن بریزید و داخل و خارج ظرف چوبی را بخوبی تمیز کنید. سپس در حدود پنج ثانیه (نه بیشتر) ظرف را کاملا با آب گرم بشویید تا هیچ اثری از مایع ظرفشویی بر روی آن باقی نماند.
باقی ماندن لکه مایع ظرفشویی بر روی ظروف چوبی می تواند منجر به لکه دار شدن آن شود. پس از شستشو ظرف را با استفاده از یک حوله تمیز خشک کنید و تا جایی که می توانید رطوبت آن را از بین ببرید.
از آنجایی که چوب آب را در خود نگه می دارد، نمی توانید آن را با حوله کاملا خشک کنید. می توانید با کمی فشار دادن حوله به ظرف تا حدی که می توانید رطوبت آن را خارج کنید. به مدت 12 ساعت ظرف را درون قفسه خشک کن قرار دهید تا کاملا خشک شود.
نکته:
1- کاسه های چوبی به راحتی آب را به خود جذب می کنند. به همین دلیل نباید آنها را خیس کنید و یا زیر آب قرار دهید. به همین دلیل است که توصیه می شود هرگز کاسه های چوبی را درون ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
2- به هیچ عنوان از اسکاچ زبر و سیم ظرفشویی برای شستشوی ظروف چوبی استفاده نکنید. مگر اینکه ظرف شما رسوب سختی داشته باشد.
3- هرگز ظروف چوبی خیس را درون کابینت یا کمد قرار ندهید. این کار از خشک شدن کامل ظرف جلوگیری کرده و منجر به ایجاد کپک یا آسیب دیدن آن خواهد شد.
برای از بین بردن لکه های قوی تر می توانید از روش های زیر کمک بگیرید:
استفاده از نمک و لیمو ترش
مقداری نمک دانه درشت را درون کاسه بریزید. یک عدد لیمو را از وسط نصف کنید و روی سطح ظرف چوبی بمالید. سپس با استفاده از آب داغ و مایع ظرفشویی آن را بخوبی بشویید (ظرف را به مدت 5 ثانیه زیر آب قرار دهید، نه بیشتر!) و خشک کنید.
آب لیمو به عنوان یک ضد عفونی کننده عمل می کند و نمک نیز با ایجاد مقداری ساییدگی روی سطح کاسه به از بین بردن لکه ها کمک می کند.
استفاده از سرکه و آب
سه قاشق غذاخوری سرکه سفید را درون یک فنجان آب داغ بریزید و مخلوط کنید. سپس با استفاده از یک پارچه تمیز و نرم این محلول را بر روی تمام سطوح ظرف بمالید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بر روی ظرف باقی بمانند. سپس روش شستشوی استاندارد با استفاده از آب و مایع ظرفشویی را دنبال کنید.
استفاده از کاغذ سنباده
اگر رسوب موجود بر روی ظرف با روش های گفته شده از بین نرفت، می توانید با استفاده از یک کاغذ سنباده ریز به آرامی آنها را از بین ببرید. این کار را تنها بر روی قسمت های رسوب گرفته انجام دهید و از سنباده زدن بر روی تمام قسمت های ظرف خودداری کنید. همچنین سعی کنید این کار را به آرامی انجام دهید، تا ظرف شما دچار خط و خش و آسیب نشود.
روغن کاری ظروف چوبی
پس از از بین بردن رسوبات موجود بر روی ظروف چوبی و تمیز کردن آنها می توانید با استفاده از روغن مناسب این ظروف آنها را نو و بازسازی کنید. چربی روغن به محافظت از ظروف چوبی در برابر آب کمک می کند.
برای نتیجه گیری بهتر توصیه می شود از روغن های طبیعی استفاده کنید. زیرا روغنهای شیمیایی باعث کدر و خشک شدن و در نهایت ترک خوردگی ظروف میشوند. روغن تخم کتان یا روغن بزرک یکی از بهترین روغن های ارگانیک برای کاور کردن ظرفهای چوبی است. این روغن قادر است بخوبی از ظروف چوبی محافظت کند.
روغن کاری ظروف چوبی را باید به صورت لایه لایه انجام دهید. پس از زدن لایه اول 48 ساعت صبر کنید و سپس لایه بعدی را بزنید. در غیر این صورت ممکن است رنگ چوب تیره شده، لکه های روغنی بر روی آن ایجاد شود و یا منجر به خشک شدن چوب شود.
منبع: راهنماتو