نکات مهم در تفت دادن زرشک برای خوشرنگ تر شدن آن
زمان تفت دادن زرشک بسیار حیاتی است و زرشک نیاز به سرخ شدن زیاد ندارد. زرشک ها را تا زمانی که به رنگ زرد تیره تغییر کرده و پف میکنند، تفت دهید و اجازه ندهید زرشکها بسوزند.
زرشک پلو یکی از پایه های اصلی غذای ایرانیان است، اما رازهایی برای خوشرنگ و خوش طعم شدن زرشک وجود دارد که باید بدانید.
زرشک که به آن الماس سرخ نیز می گویند، جایگاه ویژهای در میان ایرانیان و بهخصوص آشپزی ایرانی دارد و از آن برای تهیه غذا، نوشیدنی، مربا و شربت استفاده میکنند.
این دانههای ترش و خوشمزه خواص زیادی دارند و برای تهیه زرشکپلو یکی از محبوبترین رسپیهای ایرانی از آن استفاده می شود.
در این بخش نکات مهم در تفت دادن زرشک برای غذاهای مجلسی را آورده ایم.
از زرشک تازه استفاده کنید
از زرشکهای تازه برای تهیه زرشک پلو استفاده نمایید و زرشکهایی با رنگ کمرنگ و تیره را برای آمادهسازی زرشک پلو انتخاب ننمایید، بهتر است زرشکی را انتخاب کنید که رنگ روشن قرمز داشته باشد.
زرشک را فریز کنید
برای اینکه زرشکتان خوش رنگ بماند، زرشک را به مدت طولانی بیرون از یخچال نگه ندارید بلکه در صورتی که قصد دارید زرشک را برای مدت طولانی نگه دارید، بهتر است آن را در فریزر قرار داده تا رنگ زرشک حفظ شود و از خشک شدن و تیره شدن جلوگیری شود.
زرشک را زیاد تفت ندهید
زمان تفت دادن زرشک بسیار حیاتی است و زرشک نیاز به سرخ شدن زیاد ندارد. زرشک ها را تا زمانی که به رنگ زرد تیره تغییر کرده و پف میکنند، تفت دهید و اجازه ندهید زرشکها بسوزند.
به زرشک زعفران نیافزایید
بسیاری از افراد توصیه می کنند که برای اینکه زرشک قرمز و درخشان باشد، بعد از تفت دادن به آن زعفران نیافزایید، بلکه زعفران را جدا با برنج مخلوط کرده و بعد زرشک را روی آن بریزید تا عطر و رنگ زعفران و قرمزی و درخشانی زرشک حفظ شود.
به زرشک گلاب بیافزایید
افزودن گلاب به زرشک پس از تفت دادن، به آن عطر و طعم خاصی میبخشد. وقتی زرشک ها را کمی تفت دادید و پف کردند حرارت زیر آن را خاموش کرده و یک قاشق گلاب یا آب جوش روی آن بریزید تا خشک نشود و پفکی بماند.
خلال پرتقال زرشک را خوشمزه تر می کند
پوست پرتقال دارای بوی فوق العاده ای است و طعم خوبی به زرشک پلو با مرغ می بخشد. پوست پرتقال ها را می توانید خشک و به مدت یک سال در فریزر نگهداری کنید. خلال پرتقال زرشک را خوشمزه می کند پس می توانید خلال پرتقال را چند بار بجوشانید تا تلخی آن برود و به زرشک ها اضافه کنید.
زرشک را با کره تفت دهید
زرشک را با قاشق هم نزنید
هنگام تفت دادن زرشک بهتر است که از قاشق برای هم زدن زرشک استفاده نکنید و خود ظرف را تکان دهید زیرا هم زدن با قاشق به زرشک آسیب می رساند.
زمان تفت زرشک حرارت را کم کنید
برای تفت دادن زرشک دقت کنید که زرشکها خشک و تلخ نشده و رنگ آنها به سیاهی تغییر نکند پس باید روغن خیلی داغ نباشد و زرشک زیاد حرارت نبیند.
به زرشک آب نیافزایید
برخی از افراد هنگام تفت دادن زرشک به آن آب می افزایند اما این کار اشتباه است پس هنگام تفت دادن زرشکهای تازه نیازی به آب نیست.
زرشک را قبل از فریز بشویید
پیشنهاد میکنیم قبل از فریز کردن، زرشک را خوب بشویید تا زمان مصرف راحت تر باشید. اگر می خواهید قبل از استفاده زرشک آن را بشویید حتما بگذارید آب زرشک درون آبکش برود و زرشک مقداری خشک شود.
زرشک خشک را خیس دهید
اگر از زرشک خشک استفاده میکنید، باید آن را به مدت حدود 15 دقیقه در آب سرد خیس کرده تا نرم شود، سپس بشویید و آبکشی نمایید.
مراقب باشید رنگ زرشک تیره نشود
اگر لازم شد زرشک را مجددا گرم،نمایید مراقب باشید رنگش تیره نشود، زرشکی که رنگ تیره داشته باشد غذای شما را بدطعم و رنگ خواهد کرد.
به زرشک شکر اضافه کنید
حتما شما هم درمورد تفت دادن زرشک با شکر شنیده اید؛ می توانید مقدار شکر به زرشک بیافزایید، اضافه کردن شکر، زرشک را شیرین و پفکی خواهد کرد.
منبع: عصر ترکیه