طرز تهیه خشیل اردبیلی خوشمزه؛ برای روزهای سرد سال

طرز تهیه خشیل اردبیلی خوشمزه؛ برای روزهای سرد سال

در این مقاله ساده‌ترین و کامل‌ترین طرز تهیه خشیل را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه با ما همراه باشید.

کد خبر : ۱۶۸۴۲۷
بازدید : ۱۲۵

خشیل یکی از غذاهای سنتی و قدیمی اردبیل است. غذا یا دسری که بسیار ساده و راحت تهیه می‌شود و سرشار از مواد مغذی و مفید برای بدن است. خشیل شباهت زیادی به حلیم گندم دارد و در آن از هیچ گوشتی استفاده نمی‌شود. در اردبیل طبق آداب و‌ رسوم این غذا را بیشتر در شب یلدا طبخ می‌کنند.

این غذا برای کسانی که کم‌خونی یا کمبود وزن دارند انتخاب بسیار مناسبی است. ما امروز‌ در این بخش از اکالا بلاگ ساده‌ترین و کامل‌ترین طرز تهیه خشیل را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه با ما همراه باشید.

طرز تهیه خشیل

مدت زمان آماده‌سازی تهیه این غذا ۶۰-۹۰ دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۳-۴ نفر است.

درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.

مواد لازم جهت تهیه خشیل:

بلغور گندم ۲ پیمانه
آرد سبوس‌دار گندم ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۳ پیمانه
آب سرد به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
دارچین به مقدار دلخواه
عسل، شکر یا شیره انگور به مقدار دلخواه

مرحله اول؛ خیساندن بلغور

در اولین مرحله به سراغ بلغور گندم روید. آن را به مقداری آب بخیسانید. آب باید اندازه بلغور باشد، نسبت میزان بلغور با آب ۱-۱ است یعنی معادل هر پیمانه بلغور باید ۱ پیمانه آب به آن بیفزایید. بلغور را حدود ۱-۳ ساعت بخیسانید تا روند پخت شما سریع‌تر شود. حتما در زمان خیساندن شدن بلغور آن را چک کنید و در صورت جذب شدن آب مقدار کمی آب به آن بیفزایید.

مرحله دوم؛پختن بلغور

در دومین مرحله درون قابلمه مناسبی بلغورهای خیسانده شده را با شیر و در صورت نیاز مقداری آب ترکیب کنید. درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت کم قرار دهید. ۴٠-۶٠ دقیقه‌ای زمان دهید تا بلغورها به خوبی بپزند و نرم شوند. پس از پخته شدن بلغورها آن‌ها را از صافی رد کنید و به سراغ مرحله بعد روید.

12121

مرحله سوم ؛آماده‌سازی آرد

در سومین مرحله به سراغ آرد روید. آن را الک کنید تا ناخالصی‌هایش گرفته و اصطلاحا هوادهی شود. حال آرد های الک شده را درون تابه مناسبی بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

حال کم‌کم آب را به آرد بیفزایید و مدام بهم زنید. اضافه کردن آب و مدام بهم زدن آن موجب می‌شود که دانه‌های آرد در آب به خوبی حل شوند. پس از حل شدن آرد در آب می‌توانید به دلخواه کمی شیر نیز به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم ؛ترکیب بلغور ‌پخته شده و آرد

در چهارمین مرحله به قابلمه بلغور پخته شده ترکیب آرد و‌ آب را بیفزایید و‌‌ بهم زنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مدام بهم زنید تا خشیل شما به غلظت مناسب رسد.

مرحله پنجم؛ سرو خشیل

در پنجمین مرحله خشیل را در ظرف سرو بریزید. کره را به چند تکه تقسیم کنید و روی خشیل قرار دهید تا با حرارت غذا ذوب شود. به مقدار دلخواه عسل، شکر یا شیره انگور روی خشیل بریزید و با مقداری پودر دارچین آن را تزیین کنید. به شما پیشنهاد می‌دهیم که این غذای بسیار ساده و مقوی را در روزهای سرد زمستان تهیه کنید و از طعم دلچسب و بی‌نظیرش لذت ببرید.

1212134

۵ نکته مهم که در پخت خشیل باید بدانید!

در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه خشیل اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برخی در پخت خشیل آرد را تفت نمی‌دهند و به صورت خام به غذا اضافه می‌کنند، اجرای این مرحله کاملا سلیقه‌ای است.
  • این دسر خیلی زود ته می‌گیرد حتما حرارت آن در زمان پخت کم باشد و مدام آن را بهم زنید.
  • برای بهتر شدن رنگ دسر می‌توانید مقداری محلول زعفران یا زردچوبه به دسر بیفزایید.
  • برای بالاتر بردن ارزش غذایی خشیل بهتر است از آرد سبوس‌دار، شیره انگور و کره محلی استفاده کنید.
  • می‌توانید با انواع مغزیجات این دسر خوشمزه و‌مقوی را تزیین کنید.

منبع:اکالا

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید