با این روش قلیه ماهی را خیلی راحتتر میتوان درست کرد
قلیه ماهی یکی از غذاهای سنتی جنوب کشور است که خیلی خوش طعم و عطر است. اما با وجود ماهی در این خورش، سختی جدا کردن تیغها و تمیز کردن ماهی پخت این غذا را میتواند مشکل کند.
اما این غذا با استفاده از تن ماهی طبخ میشود که مشکلات طبخ ماهی را ندارد و مزه خوشایندی به خورش میدهد. این غذا را میتوان برای مهمانیها و مجالس تهیه و در کنار انواع کته و برنج سرو کرد. وجود تمر هندی و سبزیجات معطر، طعم و عطر خوبی به تن ماهی میدهد که برای هر سلیقهای خوشایند است.
مواد لازم برای ۴ نفر
۳۰۰ گرم گشنیز تازه پاککرده
۵۰ گرم جعفری تازه پاککرده
۵۰ گرم شنبلیله تازه پاککرده
۱ عدد کنسرو تن ماهی
۱ بسته تمبر هندی
۲ حبه سیر تازه
۱ عدد پیاز
۱ قس آرد
۲ قس رب انار
۱ قس رب گوجهفرنگی
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
۱. سبزیهای پاککرده را خوب شسته و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود، سپس خرد کنید.
۲. تمبر هندی را با مقداری آب جوش مخلوط کنید، خوب هم بزنید و سپس کناری بگذارید.
۳. سیر و پیاز را ریز خرد کنید. در قابلمهای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید.
۴. سیر و پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید و بعد سبزیهای خردشده را اضافه کنید و تفت دهید تا حجم آنها کم شود.
۵. تمبر هندی حلشده در آب را صاف کنید و آب آن را به قابلمه اضافه کنید تا همراه با سبزیها بجوشد. حالا حرارت را کم کنید و خورش را حداقل یک ساعت بجوشانید تا جا بیفتد.
۶. در این فاصله فلفل را اضافه کنید. ربها را هم به خورش بیفزایید تا مزهدار شود.
۷. آرد را بدون روغن روی حرارت کمی تفت دهید و به خورش اضافه کنید. بعد از جاافتادن خورش، نوبت اضافه کردن کنسرو تن ماهی است.
۸. بعد از یک ربع جوشیدن و جاافتادن خورش، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با برنج سرو کنید.
فوت و فن
کنسرو تن ماهی و تمبر هندی هر دو نمک دارند، پس نمک را در پایان مرحله پخت اضافه کنید تا خورشتان شور نشود. قبل از باز کردن در کنسرو، آن را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
یه جور دیگه
میتوانید رب انار را هم از فهرست مواد لازم حذف کنید و فقط از تمبر برای مزهدار کردن خورش استفاده کنید.
منبع: همشهری