تفاوت هضم مواد غذایی مختلف در دستگاه گوارش زنان و مردان چیست؟
متخصصان تغذیه در بریتانیا اثبات کرده اند که مردان و زنان باید مقادیر متفاوتی از غذاهای مورد علاقه خود مانند استیک، پنیر و شکلات را برای حفظ سلامت هورمونی و سلامت روده مصرف کنند.
متخصصان برتر تغذیه به بررسی تفاوت هضم غذا در بدن مردان و زنان پرداخته و اعمال تغییراتی در رژیم غذایی را با توجه به جنسیت شما توصیه میکنند.
متخصصان تغذیه در بریتانیا اثبات کرده اند که مردان و زنان باید مقادیر متفاوتی از غذاهای مورد علاقه خود مانند استیک، پنیر و شکلات را برای حفظ سلامت هورمونی و سلامت روده مصرف کنند.
هلن باند، متخصص تغذیه در بریتانیا در گزارشی جدید گفته است:
به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهند که زنان ممکن است بتوانند مقادیر بیشتری استیک و پنیر مصرف کنند. زیرا هورمون جنسی زنانه استروژن می تواند اثرات مضر چربی اضافی را کاهش دهد.
بدن مردان الکل را بهتر هضم می کند
به طور کلی، بدن مردان در هضم نوشیدنی های الکلی عملکرد بهتری دارد.
سیستم گوارشی مردان نسبت به زنان الکل را بهتر پردازش می کند، زیرا مردان درصد آب بیشتری در مقایسه با چربی بدن خود دارند.
هرچه آب بیشتری در بدن شما باشد، الکل رقیقتر خواهد شد. علاوه بر این، کسانی که مقادیر چربی بیشتری دارند، مشروبات الکلی را جذب نمی کنند و الکل به سرعت وارد جریان خون آن ها می شود.
از آنجایی که زنان معمولاً جثه کوچکتری نسبت به مردان دارند، بدن آنها آنزیم های کمتری برای تجزیه الکل دارد که باعث می شود الکل سریعتر وارد جریان خون شود.
اگرچه هر دو جنس در معرض خطر ابتلا به عوارض طولانیمدت مصرف الکل مانند سرطان، بیماری های قلبی، بیماری کبدی و… هستند، احتمال ابتلا به این بیماری ها در زنان بیشتر است.
با این حال، براساس گزارش NIH، مردان بیشتر از زنان از بیماریهای مرتبط با مصرف الکل رنج میبرند، زیرا آنها بیشتر به نوشیدن مشروبات الکلی تمایل دارند.
با در نظر گرفتن این تفاوتها، مرکز ملی ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده توصیه کرده که زنان بیش از ۷ نوشیدنی در هفته و مردان بیش از ۱۴ نوشیدنی در هفته ننوشند.
اگرچه مردان در زمینه هضم الکل برتری دارند، اما مطالعات نشان داده که مردان نمی توانند به خوبی زنان میزان مصرف الکل خود را کنترل کنند.
احتمال ابتلا به دیابت در مردان با مصرف مواد قندی بیشتر است
تحقیقات نشان می دهند که مردان با رژیم های غذایی پرقند بیشتر مستعد ابتلا به دیابت هستند.
بر اساس یک مطالعه طولانیمدت روی کودکان در ماساچوست، پسرانی که نوشیدنی های شیرین می نوشند، بیشتر از دختران در معرض ابتلا به دیابت هستند.
محققان دانشگاه میزوری دریافتند که سایر انتخاب ها در سبک زندگی که ممکن است منجر به دیابت شوند، مانند سبک زندگی کمتحرک، بر مردان بیشتر از زنان تأثیر میگذارند.
به طور کلی، مردان نسبت به زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستند، حتی زمانی که به همان میزان قند مصرف کرده و وزن کمتری دارند.
تاثیر منفی مصرف غذاهای چرب روی بدن زنان کمتر است
برخی مطالعات نشان می دهند که بدن زنان بهتر می تواند با مقادیر زیادی از غذاهای چرب مانند استیک و پنیر کنار بیاید.
در مطالعهای در سال ۲۰۱۴ به موشهای نر و ماده غذاهای پرچرب به میزان یکسانی داده شد و موشهای ماده بهتر توانستند از اثرات مضر آن جلوگیری کنند.
اما در مغز موشهای نر نشانههایی از التهاب در مغز مشاهده شد؛ در حالی که حیوانات ماده اینطور نبودند.
در این مطالعه، مغز موش های ماده به هیچ وجه تحت تاثیر افزایش مصرف چربی قرار نگرفت.
گویی مغز زنان از خطرات مربوط به مصرف چربی ها و قندها جلوگیری می کند.
مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۸ نشان داد که استروژن می تواند تأثیر محافظتی بر نحوه هضم و پردازش چربی در بدن داشته باشد.
ممکن است که زنان این ترفند معجزهآسا را برای محافظت از خود در دوران بارداری توسعه داده باشند.
به عبارت دیگر، ممکن است که این یک مکانیسم تکاملی باشد که به زنان کمک میکند وزن خود را در بارداری ایمن افزایش دهند.
تاثیر مثبت مصرف شکلات تلخ در بدن مردان بیشتر است
شکلات تلخ که قند کمتری نسبت به سایر انواع شکلات ها داشته و تصور می شود که حاوی آنتیاکسیدان های مبارزهکننده با بیماری است. بیشترین اثرات مفید شکلات تلخ در مردان دیده می شود.
به گفته محققان، پلیفنول های موجود در شکلات تلخ می تواند به بدن کمک کند تا اکسید نیتریک بیشتری ایجاد کند، ترکیبی که باعث گشاد شدن رگ های خونی و جریان خون بهتر می شود.
محققان دانشگاه آبردین با اندازهگیری اندازه رگ شرکتکنندگان قبل و بعد از خوردن شکلات تلخ (حداقل ۷۰ درصد) به این نتیجه رسیدند.
مصرف بیش از حد کربوهیدرات می تواند باعث بی خوابی زنان شود
اگرچه شما در رژیم غذایی خود به کربوهیدرات در ماکارونی، برنج، نان و… نیاز دارید، مصرف بیش از حد این مواد غذایی ممکن است بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد.
تحقیقات به طور خاص به بررسی تأثیر رژیمهای غذایی پرکربوهیدرات روی زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشتند، پرداخته اند.
محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا با بررسی ۵ هزار شرکتکننده دریافتند که غذاهای فرآوریشده احتمال ابتلای زنان به بی خوابی را افزایش می دهند.
میوهها حاوی قند هستند، اما فیبر موجود در آنها سرعت جذب را کاهش میدهد تا از افزایش قند خون جلوگیری کند.
اما رژیم غذایی شامل غذاهای فرآوریشده که حاوی مقادیر بیشتری قند تصفیهشده بوده، مقصر بیخوابی زنان است.
منبع: روزیاتو