خوراکی‌های سفیدی که نباید خورد؛ چرا غذاهای سفیدها برای دیابتی‌ها خطرناک‌ترند

خوراکی‌های سفیدی که نباید خورد؛ چرا غذاهای سفیدها برای دیابتی‌ها خطرناک‌ترند

سال‌هاست متخصصان تغذیه به طور ویژه توصیه به اجتناب از مصرف نمک و شکر که به قاتلان سفید نیز مشهور هستند، کرده‌اند، اما نتایج تحقیق و پژوهش‌ها نشان داده که افزون بر این قاتلان سفید دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند سلامت جسمانی ما را به طور جدی به خطر بیاندازند.

کد خبر : ۱۸۴۰۶۷
بازدید : ۵۰

از برنج گرفته تا شکر، رژیم غذایی روزانه به خصوص ما ایرانی‌ها حول محور بسیاری از مواد خوراکی سفید نظیر شکر، نمک، برنج و ماکارونی می‌چرخد، و بسیاری از ما نمی‌دانیم که مصرف زیاد این سفیدها در واقع سلامت و زندگی مارا به مخاطره جدی می‌اندازند. بله درست خواندید غذاهای سفید رنگی وجود دارند که علت اصلی بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله افزایش وزن، چاقی، دیابت، فشار خون بالا و غیره هستند. به گفته کارشناسان تغذیه، حذف رنگ‌های سفید و جایگزینی آن‌ها با رنگ‌های دیگر می‌تواند شما را برای یک رژیم غذایی مغذی‌تر آماده کند که باعث کاهش وزن و بازیابی تعادل قند خون می‌شود. در این مطلب به غذاهای رایج سفیدی که باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنید اشاره کرده‌ایم.

نان سفید

4995381

نان سفید از آرد تصفیه شده تهیه می‌شود که سبوس آن حذف شده و بسیاری از فیبرها، ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز در این روند از بین رفته که منجر به تولید یک ماده غذایی غنی از کربوهیدرات شده که فاقد بسیاری از مواد مغذی ضروری برای بدن است.

جایگزین سالم: نان سبوس دار

پاستای سفید

4995380

پاستای سفید نیز مانند نان سفید با آرد تصفیه شده درست می شود که فیبر بسیار کمی دارد و فاقد سایر مواد مغذی ضروری است و اغلب هضم آن دشوار است.

جایگزین سالم: ماکارونی غلات کامل

برنج سفید

4995377

برنج یکی از پرمصرف ترین غلات در کشور ما، هند، پاکستان و کشورهای جنوب شرقی آسیا است. این خوراکی سفید محبوب نیز در دسته غلات تصفیه شده قرار می‌گیرد. عدم وجود فیبر و پروتئین مصرف بیش از حد برنج سفید را بسیار آسان می‌کند، که ممکن است به افزایش وزن یا عدم تعادل قند خون کمک کند.

جایگزین سالم: برنج قهوه‌ای

شکر سفید

4995385

شکر سفید یک شیرین کننده رایج با کمترین فواید سلامتی است. به غیر از کالری، آن‌ها از نظر تغذیهای ارزش غذایی بسیار کمی دارند و همچنین خطر ابتلا به دیابت و سایر مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهند. آن‌ها به عنوان یکی از عوامل اصلی افزایش وزن ناخواسته و افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی شناخته شده‌اند.

جایگزین سالم: میوه‌های طبیعی

نمک سفید

4995382

در حالی که نمک برای بدن انسان ضروری است، این ماده خوراکی سفید اغلب بسیار تصفیه شده و فاقد مواد معدنی طبیعی است، خطر مصرف بیش از حد نمک سفید کمتر از خوردن سم نیست و با انواع اثرات منفی سلامتی، از جمله افزایش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی، مرتبط است. ترجیحا نمک های فرآوری شده کمتر یا جایگزین‌های غنی از مواد معدنی را انتخاب کنید.

جایگزین سالم: نمک صورتی و گیاهان مخلوط

سیب زمینی سفید

4995379

سیب زمینی سفید برای سلامت بدن مزایای کمتری نسبت به عوارض جانبی که ممکن است باعث مشکلات شدید سلامتی شوند، مانند افزایش وزن، دیابت و موارد دیگر ارائه می‌کند. سیب زمینی سفید وقتی پخته می‌شود، بیشتر مواد مغذی خود را از دست می‌دهد، بنابراین باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

جایگزین سالم: سیب زمینی شیرین

چربی‌های حیوانی

4995378

چربی‌های حیوانی از نوع چربی‌های متراکم هستند که بیشتر آن‌ها چربی‌های اشباع شده هستند و ممکن است منجر به افزایش کلسترول و افزایش خطر بیماری قلبی در برخی افراد شود. بنابراین باید از مصرف بیش از حد این گونه چربی‌ها پرهیز کرد.

جایگزین‌های سالم: چربی‌های گیاهی (زیتون، آجیل، دانه ها و آووکادو)

چرا دیابتی‌ها باید از این غذاها اجتناب کنند؟

مصرف بیش از حد این غذاهای سفید می‌تواند منجر به افزایش سطح قند خون، مقاومت به انسولین، افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود. علاوه بر این، چنین غذاهایی اغلب دارای فیبر و مواد مغذی ضروری کم هستند که منجر به سلامت گوارشی ضعیف، یبوست و کمبود مواد مغذی در بدن می‌شود.

منبع: همشهری

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید