طرز پخت آبگوشت نذری خوشمزه برای ۱۰۰ نفر
یکی از نوستالژیکترین و خوشمزهترین نذریهای ماه محرم آبگوشت است. علاوه بر خوشمزگی، چون تهیه این غذا نسبتا آسان است و میتوان در حجم زیادی درست کرد؛ اغلب در نذریهای ایام سوگواری طبخ و توزیع میشود.
معمولاً آبگوشت نذری را با گوشت تازه گوسفندی و حبوبات درست میکنند و به همین دلیل علاوه بر خوشمزگی، خواص زیادی هم دارد. اگر میخواهید طرز پخت آبگوشت برای ۱۰۰ نفر را یاد بگیرید، این مطلب را بخوانید.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی: ۱۵ کیلوگرم
سیبزمینی: ۱۲۰ عدد
دنبه: ۳ کیلوگرم
پیاز: ۲ کیلوگرم
نخود: یک کیلوگرم
لوبیا سفید: یک کیلوگرم
رب گوجهفرنگی: یک کیلوگرم
گوجهفرنگی: یک کیلوگرم
لیموعمانی: ۱۰ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر کاری: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعت
مدت زمان پخت: ۵ ساعت
طرز تهیه
۱. حبوبات را از شب قبل بخیسانید و آب آن را چندبار عوض کنید.
۲. پیاز و گوجهفرنگیها را از وسط دو نیم کرده و به همراه گوشت، دنبه و حبوبات آبکش شده در قابلمه بریزید.
۳. روی مواد آبجوش بریزید. مقدار آب باید به حدی باشد که تا یک بند انگشت روی مواد را بپوشاند.
۴. وقتی آب به جوش آمد، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به مواد اضافه کنید.
۵. زیر شعله را کم کنید و منتظر باشید تا مواد کاملا با هم پخته شوند. در انتها نمک را به آبگوشت اضافه کنید.
نکته: راز خوشمزگی آبگوشت این است که روی شعله ملایم گاز بپزد. پس بعد از جوش آمدن آب، قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
منبع: همشهری