۳ روش طرز تهیه زرشک پلو؛ نکات طلایی زرشک پلو رستورانی

۳ روش طرز تهیه زرشک پلو؛ نکات طلایی زرشک پلو رستورانی

در این مقاله، به سه روش مختلف طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، ساده خانگی و مرغ ریش ریش خواهیم پرداخت. همچنین با ترفندهای خوشمزه‌تر شدن این غذا بیشتر آشنا خواهیم شد.

کد خبر : ۱۹۸۶۰۲
بازدید : ۱۹۱

زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و مهمانی‌ها استفاده می‌شود. این غذای لذیذ ترکیبی از برنج پخته شده با زرشک و مرغ همراه با زعفران و دیگر ادویه‌ها است که طعمی منحصر به فرد دارد.

در این مقاله، به سه روش مختلف طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، ساده خانگی و مرغ ریش ریش خواهیم پرداخت. همچنین با ترفندهای خوشمزه‌تر شدن این غذا بیشتر آشنا خواهیم شد.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم

  • برنج: ۳ پیمانه
  • مرغ: ۴ تکه (ران یا سینه)
  • زرشک: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • زعفران: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • روغن: به میزان لازم
  • کره: ۵۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  •  آب‌لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب پرتقال تازه: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • خلال بادام و پسته (اختیاری): برای تزیین

46

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی مرحله به مرحله

مرغ‌ها را با نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل زعفران دم کرده و آبلیمو یا آب پرتقال مزه دار کنید و کمی در یخچال بگذارید تا طعم‌دار شوند.

پیازها را خلالی کرده و در مقداری روغن یا کره تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. مرغ‌های مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ‌ها طلایی شوند. زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید. رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن روشن تر شود. نمک، فلفل و زعفران دم کرده را به همراه ۲ تا ۳ پیمانه آب به مرغ اضافه کنید و بگذارید تا مرغ‌ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.

برنج را در آب جوش با مقداری نمک بریزید و بگذارید تا بجوشد و کمی نرم شود. سپس آن را آبکش کنید. در قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید و در صورت استفاده از ته‌دیگ (سیب‌زمینی یا نان)، آن را در ته قابلمه بچینید. برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید، دم‌کنی را بگذارید و روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج به خوبی دم بکشد.

زرشک‌ها را بشویید و در آب سرد خیس کنید. سپس آن‌ها را خشک کرده و در تابه‌ای با مقداری روغن یا کره تفت دهید.
بخشی از برنج دم کشیده را با زعفران دم کرده مخلوط کنید تا برنج زعفرانی شود. برنج سفید را در دیس بکشید و برنج زعفرانی را به صورت خطوطی یا به شکل دلخواه روی آن قرار دهید. زرشک‌های آماده شده را به صورت یکنواخت روی برنج پخش کنید. مرغ‌های پخته شده را کنار برنج یا روی آن قرار دهید و در صورت تمایل با خلال بادام و پسته و کمی زعفران تزیین کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی

مواد لازم

  • برنج: ۳ پیمانه
  • مرغ: ۴ تکه (ران یا سینه)
  • زرشک: ۱/۲ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • زعفران: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرغ‌ها را با کمی نمک و فلفل مزه‌دار کنید و در قابلمه‌ای با پیاز خرد شده تفت دهید تا طلایی شوند. زرشک‌ها را با کمی روغن و زعفران تفت دهید. برنج را آبکش کرده و در قابلمه به همراه زعفران دم کرده بپزید. در این مرحله، مرغ‌های پخته شده را روی برنج بریزید و زرشک‌ها را روی آن پخش کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

مواد لازم

  •  برنج: ۳ پیمانه
  •  فیله مرغ: ۵-۶ عدد
  •  زرشک: ۱/۲ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • زعفران: به مقدار لازم
  •  روغن و کره: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

فیله‌های مرغ را با نمک و فلفل مزه‌دار کرده و در قابلمه با پیاز خرد شده تفت دهید تا کاملاً پخته و طلایی شوند. سپس مرغ‌ها را ریش ریش کنید. زرشک‌ها را با کمی کره و زعفران تفت دهید. برنج را آبکش کرده و در قابلمه دم کنید. برنج دم شده را در بشقاب بریزید، مرغ‌های ریش ریش شده را روی آن بریزید و با زرشک تفت داده شده تزئین کنید.

47

ترفندهایی برای خوشمزه‌تر کردن زرشک پلو با مرغ

تا به اینجا با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به ۳ روش مختلف آشنا شدیم. نکته قابل توجه این است که برخی از نکات و ترفندها می‌توانند به شما کمک کنند تا این غذا را خوشمزه‌تر و بهتر تهیه کنید. در ادامه با این نکات آشنا خواهیم شد. با رعایت این نکات و توجه به جزئیات، شما می‌توانید زرشک پلوی خوش‌طعمی تهیه کنید و از طعم و رایحه بی‌نظیر آن لذت ببرید.

انتخاب مواد اولیه باکیفیت

زرشک تازه و خوشرنگ انتخاب کنید. زرشک‌های ترش‌تر معمولاً طعم بهتری به غذا می‌دهند. همچنین زعفران اصل عطر و رنگ بی‌نظیری به غذا می‌بخشد. نکته قابل توجه دیگر این است که سراغ برنج اصیل ایرانی مانند برنج‌های شمال ایران که عطر و طعم بی‌نظیری دارند، بروید.

شست‌وشوی درست زرشک

بهتر است نکاتی را در شست‌وشوی زرشک‌ رعایت کنید. زرشک‌ها را به آرامی بشویید و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در آب سرد خیس کنید تا شن و خاک آن‌ها جدا شود.

نکات مهم در تفت دادن زرشک

قبل از تفت دادن زرشک‌ها، آن‌ها را کاملاً خشک کنید. زرشک‌ها را در کره یا روغن تفت دهید. استفاده از کره طعم بهتری به زرشک می‌دهد. همچنین بعد از تفت دادن زرشک، شکر (به میزان یک قاشق غذاخوری) اضافه کنید تا زرشک‌ها شفاف و خوشرنگ شوند.

مزه دار کردن مرغ

بهتر است مرغ‌ها را قبل از پخت به مدت چند ساعت (حتی یک شبانه‌روز) در ترکیبی از ماست، آبلیموی تازه، زعفران، نمک و فلفل و سایر ادویه‌های مورد علاقه خود بخوابانید. این کار باعث می‌شود مرغ‌ها طعم‌دار شده و در نهایت نرم‌تر و خوشمزه‌تر شوند.

ترفندهای زمان پخت مرغ

بهتر است مرغ‌ها با حرارت ملایم پخته و نرم شوند. می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده به آب مرغ اضافه کنید تا طعم و رایحه بهتری پیدا کند.

پخت برنج

برنج را به مدت کافی خیس کنید تا بهتر پخته شود. هنگام پخت برنج، مقداری روغن یا کره اضافه کنید تا برنج نرم و خوشمزه‌تر شود. همچنین برنج را به دقت آبکش کنید تا دانه‌های برنج به هم نچسبند.

ترتیب سرو را رعایت کنید

هنگام سرو، برنج سفید را در دیس بریزید و برنج زعفرانی را به صورت خطوطی یا با طرح دلخواه روی آن قرار دهید. بهتر است زرشک تفت داده شده را به صورت یکنواخت روی برنج پخش کنید. مرغ‌ها را به شکل زیبا و جذاب در کنار برنج یا روی آن قرار دهید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب با ۳ روش برای تهیه زرشک پلو با مرغ آشنا شدیم. شما می‌‌توانید زرشک پلو را به صورت خانگی، مجلسی یا ریش ریش تهیه کند که روش هر ۳ مد ل را کامل توضیح دادیم. همانطور که گفتیم این غذا با ترکیبی از برنج خوش‌عطر، زرشک ترش و مرغ نرم و طعم‌دار تهیه می‌شود و یکی از غذاهای بی‌نظیر ایرانی است که نه تنها در مجالس و جشن‌ها بلکه در وعده‌های غذایی روزانه نیز بسیار محبوب است. البته برخی افراد این پلو را خوشمزه‌تر می‌پزند و از برخی ترفندها استفاده می‌کنند.

شما هم می‌توانید با رعایت نکات کلیدی و استفاده از مواد اولیه باکیفیت که در این مطلب این موارد را توضیح دادیم، یک زرشک پلو خوشمزه تهیه کنید و از طعم لذیذ آن کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.

منبع: خبرآنلاین

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید