طرز تهیه آسان مربای انجیر؛ یک مربای لذیذ و مقوی
مربای انجیر به راحتی تهیه میشود؛ کافی است میوه را خرد کرده و با آب لیمو، شکر، آب و عرقیجات معطر بپزید.
با این طرز تهیه مربای انجیر فوق العاده آسان که فقط با تعدادی از محصولات در دسترس درست شده است، طعم تابستان را بچشید!
این مربا آنقدر خوب است که می خواهید تقریبا همه چیز را با آن امتحان کنید. مربای انجیر به راحتی تهیه میشود؛ کافی است میوه را خرد کرده و با آب لیمو، شکر، آب و عرقیجات معطر بپزید. این مربا که در عرض یک ساعت آماده میشود، با نسخههای فروشگاهی رقابت میکند و با نان، پنیر، ساندویچها یا به عنوان هدیهای برای عزیزانتان مناسب است.
راجع به مربای انجیر بیشتر بدانید
اگر هرگز مربای انجیر را امتحان نکردهاید، باید بدانید این مربا خیلی شیرین نیست و با دسرها، بسیار خوب هماهنگ میشود. برای هر سینی مزهای که درست میکنید، مربای انجیر را به عنوان یکی از اجزای اصلی قرار دهید تا کاملا با همه چیز جفت شود.
انجیر میوهای نرم و شیرین با پوست نازک است و دانههای ریز زیادی در داخلش دارد. بیش از ۸۵۰ نوع درخت انجیر وجود دارد که در آب و هوای گرم رشد میکنند. میوه را میتوان در زمان رسیدن یا خشک شدن مصرف کرد.
انجیر یک میوه نیست، در واقع یک گل وارونه است. درختان انجیر مانند سایر درختان میوه گل نمیدهند. گلهای آنها در داخل غلاف گلابیشکل شکوفا میشود که بعدا به میوهای تبدیل میشود و ما آن را به عنوان انجیر میشناسیم که بسیار لذیذ و مقوی است.
یک نکته جالب در مورد انجیر آن است که خیلی سریع خراب میشوند، بنابراین باید همه آنها را ظرف چند روز بخورید یا تبدیل به شیشه مربا کنید.
مواد اولیه
مواد | مقدار |
انجیر تازه | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۷۰۰ گرم |
آب | ۱ پیمانه |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب یا وانیل یا زعفران | اختیاری / به میزان لازم |
طرز تهیه مربای انجیر لذیذ و آسان
- آماده کردن انجیر و لایه لایه کردن با شکر: برای تهیه مربا، ابتدا انجیرهای تازه را شسته و دم آنها را کوتاه کنید. سپس انجیرها را خشک کرده و در یک ظرف مناسب به صورت لایهلایه با شکر بچینید. برای آن که ترکیب حاصل شده با شکر حل شود باید آن را ۴ تا ۵ ساعت در دمای محیط قرار دهید. در بین لایهها میتوانید از مغز گردو، پسته یا بادام استفاده کنید.
- پخت مربا: پس از گذشت زمان استراحت، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از جوش آمدن، کف روی آن را بگیرید. طی یک ربع که از زمان جوشیدن گذشت، آبلیمو و گلاب یا وانیل را اضافه کرده و هم بزنید. سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا مربا به غلظت دلخواه برسد. پس از رسیدن به غلظت مناسب، حرارت را خاموش کرده و بگذارید مربا خنک شود.
نکات تکمیلی
- طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه ساده است و استفاده از پیمانه، اندازهگیری مواد را آسانتر میکند.
- جوهر لیمو را برای شفاف شدن رنگ مربا استفاده کنید.
- برای طعم قویتر، چوب دارچین، هل، گلاب، وانیل یا زعفران اضافه کنید.
- برای هر کیلوگرم انجیر، ۳/۵ پیمانه شکر بریزید.
- انجیرهای رسیده و شیرین به آب کمتری نیاز دارند.
روش نگهداری از مربای انجیر
- پس از خنک شدن مواد را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
- مربای انجیر شما اگر با استفاده از روش کنسرو کردن در حمام آب گرم تهیه شده باشد تا دو سال ماندگار خواهد بود
- مربای فریزر تا ۶ ماه در ظرف دربسته قابل نگهداری است.
- پس از باز شدن، مربای خانگی شما تا دو ماه در یخچال قابل استفاده خواهد بود.
طرز سرو مربای انجیر
حال که با طرز تهیه مربای انجیر آشنا شدید، باید سرو آن را هم بدانید. این مربا یک همراه عالی با انواع پنیر است. مربای انجیر برای پخش کردن روی کراستینی با پنیر و آجیل خرد شده عالی است. همچنین میتوانید آن را حرارت دهید تا شربتی شود و به عنوان لعاب خوشطعم برای مرغ استفاده کنید. این مربا بسیار همهکاره است و واقعا هیچ محدودیتی برای استفاده از آن وجود ندارد.
اگر مهارتهای کنسرو کردن دارید، بد نیست مقداری را برای دورههمیها در تعطیلات خود ذخیره کنید. مربای انجیر روی بیسکویت یا نان کمی برشته شده را پیشنهاد میدهیم.
ارزش غذایی انجیر
انجیر تازه سرشار از مواد مغذی است و کالری نسبتا کمی دارد، که آن را به یک افزودنی مناسب برای یک رژیم غذایی سالم تبدیل میکند.
یک انجیر تازه کوچک (۴۰ گرم) حاوی:
- کالری: ۳۰
- پروتئین: ۰ گرم
- چربی: ۰ گرم
- کربوهیدرات: ۸ گرم
- فیبر: ۱ گرم
- مس: ۳٪ از ارزش غذایی روزانه
- منیزیم: ۲٪ از ارزش غذایی روزانه
- پتاسیم: ۲٪ از ارزش غذایی روزانه
- ریبوفلاوین: ۲٪ از ارزش غذایی روزانه
- تیامین: مقدار ۲٪ از ارزش غذایی روزانه
- ویتامین B6: مقدار ۳٪ از ارزش غذایی روزانه
- ویتامین K: مقدار ۲٪ از ارزش غذایی روزانه
انجیر تازه حاوی مقداری کالری از قند طبیعی است، اما خوردن چند انجیر یک میان وعده معقول و کمکالری یا افزودنی به یک وعده غذایی محسوب میشود.
از سوی دیگر، انجیر خشک فاقد آب موجود در انجیر تازه است که باعث میشود اندازه آنها کوچکتر شود، در حالی که میزان قند و کالری یکسانی دارند. اندازه کوچکتر انجیر خشک به این معنی است که احتمال مصرف بیشتر و در نتیجه جذب قند و کالری بیشتر نسبت به انجیر تازه وجود دارد.
هر چند انجیر حاوی مقادیر کمی از طیف گستردهای از مواد مغذی است؛ اما سرشار از مس و ویتامین B6 است. مس یک ماده معدنی حیاتی بوده که در چندین فرآیند بدن، از جمله متابولیسم و تولید انرژی، و همچنین تشکیل سلولهای خونی، بافتهای همبند و انتقالدهندههای عصبی نقش دارد.
ویتامین B6 به عنوان یک ویتامین کلیدی، برای کمک به بدن در تجزیه پروتئینهای غذایی و ایجاد پروتئینهای جدید ضروری است. همچنین نقش مهمی در سلامت مغز دارد.
انجیر تازه کالری کمی دارد و حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی است، اما انجیر خشک قند و کالری بالایی دارد.
جمعبندی
در این مقاله طرز تهیه مربای انجیر را آموزش دادیم. مربا انجیر یکی از گزینههای لذیذ و محبوب در دنیای مرباهاست که طعم منحصربهفرد و خوشایندی دارد. این مربا با ترکیب شیرینی طبیعی انجیر و عطر دلپذیر آن، به عنوان یک انتخاب عالی برای صبحانه یا دسر شناخته میشود. طعم ملس و کمی زبری انجیر در کنار شکر و لیمو، تعادل مناسبی از شیرینی و اسیدیته ایجاد میکند که در مجموع، تجربهای لذتبخش و خوشمزه را به همراه دارد.
منبع: خبرآنلاین