طرز تهیه و مواد لازم آش دندونی
![طرز تهیه و مواد لازم آش دندونی](https://cdn.faradeed.ir/thumbnail/5XheL1tUOUUf/451dMGaSGR0CPg6J-igvmDNDFzH5NT-XDCBwWQjHZL1OsMHpx5bQ1JML-czGKX6ZhEDvIuiz45qqyl2se9jp5x6DL9ue_nStKIwh14fcdjQjcNy1Ln6zTeUq9FTXhqM1/142.jpg)
آش دندونی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولاً برای جشنهای خاص و مراسم عروسی تهیه میشود.
ما در این مطلب طرز تهیه و مواد لازم آش دندونی را برای شما آوردیم.
موادلازم:
نخود: ۱ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
برنج: ۱ پیمانه
سبزی آش (شامل تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز): ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد بزرگ
گوشت قیمهای: ۲۰۰ گرم
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
آب: به میزان لازم
طرز تهیه آش دندونی:
نخود، و عدس را از شب قبل در آب خیس کنید تا زمان پخت آنها کوتاهتر شود.
گوشت قیمهای را به قطعات کوچک برش دهید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیازها را خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید. زردچوبه و دارچین را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس کمی آب اضافه کرده و اجازه دهید گوشت بپزد و کمی نرم شود
در یک قابلمه دیگر، نخود و عدس را همراه با آب بپزید تا کاملاً پخته و نرم شوند. (میتوانید برای راحتی کار از زودپز استفاده کنید).
برنج را شسته و به همراه مقداری آب بپزید تا کمی نرم شود.
سبزیهای آش را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا خوشبو و کمی نرم شوند.
بعد از اینکه حبوبات پخته شد، آنها را به قابلمهای که گوشت در آن است اضافه کنید. سپس برنج نیمپز و سبزی تفتدادهشده را نیز اضافه کنید.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید آش با حرارت ملایم به مدت حدود ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد و غلیظ شود. در این مرحله نمک و فلفل را هم اضافه کنید.
آش دندونی را در ظرف کشیده و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. میتوانید با یک کمی کشک و یا سیبزمینی سرخکرده نیز آن را تزیین کنید.
حتماً حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا زمان پختشان کاهش یابد.
توجه داشته باشید که آش دندونی باید کمی غلیظتر از سایر آشها باشد.
امیدوارم این دستور تهیه به شما کمک کند تا آش دندونی خوشمزهای تهیه کنید و از آن لذت ببرید!
منبع: بانو زی