طرز تهیه آب دوغ خیار خنک ، سریع و آسان؛ فوت و فن خوشمزه شدن آب دوغ خیار
آب دوغ خیار غذایی ساده، سالم و سبک است که براحتی هضم می شود و به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می کاهد.
درست کردن آب دوغ خیار در فصل تابستان دارای بازار داغ تر از خود این گرما هم است که افراد به خاطر ماهیت خنک و فوقالعاده دلنشین آب دوغ خیار آن را در این فصل مصرف می نمایند که آب دوغ خیار علاوه بر این که احساس خنکی را در بدن زنده میکند با ترفند های خاص نیز میتواند بسیار خوشمزه تر شود.
این غذای خوش طعم و آسان خیلی سریع در خانه تهیه می شود و در آمادهسازی آن می توانید از مواد مختلفی که طعم آن را دوست دارید استفاده کنید. ما در این بخش طرز تهیه آب دوغ خیار آسان و خوشمزه ای را برای شما آماده کرده ایم.
مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار
خامه نیم پیمانه
گردو ۱۰۰ گرم
خیار ۳ عدد
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
کشمش ۱۰۰ گرم
ماست ۳ پیمانه
دوغ ترش ۱ لیتر
سبزی خشک(ریحان، نعنا، پونه، ترخون، گشنیز، نعنا) ۲ق غ
سبزی تازه (ریحان، نعنا، پونه، مرزه و ترخون) ۲۰۰ گرم
پیازچه ۲عدد
تربچه ۲عدد
طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه
مرحله اول : ابتدا باید سبزی های تازه ای که در اختیار دارید را شسته، سپس سبزی ها را به صورت ریز خرد کنید.
مرحله دوم : خیار ها را نیز شسته سپس سرو ته آن را بگیرید در ادامه خیار ها را به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله سوم : تربچه و پیازچه ها را نیز شسته سپس به شکل نگینی خرد کنید.
مرحله چهارم : ۳ پیمانه ماست را در ظرفی متناسب با میزان تمام مواد، ریخته سپس با همزن بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله پنجم : هم اکنون باید خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله ششم : دوغ ترش را آرام آرام به ماست و خامه اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله هفتم : گردو ها را به صورت ریز خرد کنید، سپس گردو های خرد شده را به مواد بالا اضافه کنید.
مرحله هشتم : کشمش را نیز به مواد آب دوغ خیار اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله نهم : خیار های نگینی شده را به مواد آب دوغ خیار اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله دهم : سبزی تازه خرد شده را به همراه تربچه و پیازچه نگینی به آب دوغ خیار اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله یازدهم : سبزی خشک را نیز به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید. سبزی خشک شامل (ریحان، نعنا، پونه، ترخون، گشنیز، نعنا) می باشد را به مواد بالا اضافه کنید و یا اینکه طبق دستور تهیه ما تنها از نعنا خشک استفاده کنید.
مرحله دوازدهم: نمک و فلفل را به میزانی که دوست دارید اضافه کنید. توجه داشته باشید که طعم فلفل نباید بیش از اندازه باشد.
مرحله سیزدهم : موادتان را خوب هم بزنید به دلخواهتان می توانید مقدار نان خشک و ریز شده را به همراه مقداری آب به این مواد اضافه کنید و هم بزنید. البته می توانید نان و آب را جدا برای مهمان ها سرو کنید.
نکات مهم آب دوغ خیار
برخی از پودر سیر و زیره در تهیه آب دوغ خیار استفاده می کنند.
توجه داشته باشید که ریحان و نعنا باید حتما در ترکیب سبزی شما باشد. بهترین ترکیب سبزی یک آب دوغ خیار عالی، ریحان، نعنا، پونه، مرزه و ترخون است.
در صورت تمایل می توانید از شوید تازه، سیر و موسیر در سبزیجات استفاده کنید.
اگر به سبزیجات معطر تازه دسترسی ندارید، از سبزیجات خشک استفاده کنید.
از ماست چکیده برای تهیه آب دوغ خیار استفاده نکنید.
برای تهیه آب دوغ خیار خوشمزه تر، از ماست و دوغی کمی ترش ، استفاده کنید.
از یک قاشق غذاخوری گلاب در تهیه آب دوغ خیار استفاده می کنند تا عطر و طعم بهتری به غذای شما بدهد.
منبع: نمناک