ساده‌ترین طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی

ساده‌ترین طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی

طرز تهیه کمپوت گلابی ساده است و شما می‌توانید برای صبحانه، میان‌وعده یا حتی عیادت بیماران این کمپوت را تهیه کنید.

کد خبر : ۲۰۲۳۷۹
بازدید : ۸۷۳

اگر گذرتان به بیمارستان و عیادت افراد بیمار افتاده باشد، احتمالا کمپوت گلابی خریده‌اید. بعضی از افراد نسبت به کمپوت‌های آماده حساسیت نشان می‌دهند و ترجیح می‌دهند خودشان کمپوت دلخواهشان را تهیه کنند.

طرز تهیه کمپوت گلابی ساده است و شما می‌توانید برای صبحانه، میان‌وعده یا حتی عیادت بیماران این کمپوت را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کمپوت گلابی

شما می‌توانید کمپوت گلابی را با در دسترس‌ترین مواد غذایی آماده کنید. مواد لازم برای تهیه این کمپوت عبارتند از:

عنوان مقدار
گلابی رسیده ۵ عدد
شربت افرای خالص یک‌سوم پیمانه
پودر دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
پودر زنجبیل نصف قاشق چای‌خوری
نمک یک چهارم قاشق‌ چای‌خوری
جوز هندی تازه رنده شده یک هشتم قاشق چای‌خوری
آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
پوست لیموی تازه ۱ قاشق چای‌خوری
عصاره وانیل ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کمپوت گلابی

ابتدا گلابی‌ها را شسته و سپس آن‌ها را پوست بگیرید. اگر گلابی‌هایتان برزگ است می‌توانید آن‌ها را برش دهید. گلابی‌ها را همراه با شربت افرا، پودر دارچین وانیل درون قابلمه‌ای بزرگ ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. گلابی‌ها باید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بجوشند تا نرم شوند و شربت‌شان غلیظ شود. بسته به میزان رسیده بودن گلابی‌ها زمان پخت آن‌ها متفاوت است.

پس از پخته شدن گلابی‌ها را از روی حرارت بردارید. آن‌ها را درون ظرف‌های در بسته بریزید. کمپوت گلابی را می‌توان تا ۲ هفته درون یخچال و در ظرف‌های در بسته نگهداری کرد.

90

خواص کمپوت گلابی

کمپوت گلابی نه تنها برای بیماران بلکه برای همه افراد مفید است. مهم‌ترین خواص کمپوت گلابی عبارتند از:

  • فیبر: گلابی منبع عالی فیبر است که به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می‌کند. مصرف گلابی به حرکات منظم روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند. کمپوت گلابی برای جلوگیری از مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر مفید است.
  • حفظ سلامت قلب: فیبر موجود در گلابی، مخصوصا فیبر محلل آن، تاثیر مستقیمی در کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی دارد. همچنین مانع از ته‌نشینی کلسترول در خون می‌شود.
  • تقویت ایمنی بدن: گلابی سرشار از ویتامین C است و نقش مهمی در حفظ سیستم ایمنی بدن دارد. این ویتامین به بدن کمک می‌کند با عفونت‌ها بجنگد و تولید گلبول‌های سفید را تقویت می‌کند.
  • خواص آنتی‌اکسیدانی: کمپوت گلابی سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌ها آسیب برسانند و باعث بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و دیابت شوند.
  • خواص ضد التهابی: گلابی حاوی ترکیباتی مانند کوئرستین و اسید کافیک است که خواص ضد التهابی دارند. مصرف کمپوت گلابی می‌تواند به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌‌هایی مانند آرتریت، آسم و برخی از اختلالات خودایمنی کمک کند.
  • سلامت چشم: گلابی منبعی غنی از ویتامین A است که برای حفظ بینایی چشم ضروری است. این ویتامین نقش مهم در حفظ یکپارچگی قرنیه، بیرونی‌ترین لایه چشم، دارد و باعث بهبود عملکرد کلی چشم می‌شود.

91

نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن کمپوت گلابی

در طرز تهیه کمپوت گلابی می‌توانید از شکر قهوه‌ای یا شکر به جای شربت افرا استفاده کنید. شربت افرا شیرین‌کننده‌ای طبیعی است که قند خون شما را به سرعت بالا نمی‌برد و منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی مانند روی و منگنز است.

  • دارچین خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارد و به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند و طعم کمپوت شما را متفاوت می‌کند.
  • خاصیت ضد التهابی زنجبیل باعث کاهش حالت تهوع و سوء هاضمه می‌شود. همچنین طبع کمپوت را گرم می‌کند.
  • آب‌لیمو سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین ‌C است و به‌ روشن‌تر و شفاف‌تر شدن کمپوت شما کمک می‌کند.
  • پوست لیمو منبعی از فلانوئیدها است. فلانوئیدها آنتی‌اکسیدان‌هایی با اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی هستند.

کالری کمپوت گلابی

درصورتی‌که مطابق با مقدار مواد اولیه گفته در این مقاله کمپوت گلابی خود را تهیه می‌کنید، هر وعده کمپوت شما (یک چهارم مواد اولیه) ۷۷ کالری خواهد داشت. سایر مواد مغذی درون کمپوت گلابی عبارتند از:

عنوان مقدار
چربی ۰.۱ گرم
قند ۱۶.۶ گرم
چربی ترانس ۰ گرم
چربی غیر اشباع ۰.۱ گرم
چربی اشباع شده ۰ گرم
پروتئین ۰.۴ گرم
فیبر ۲.۹ گرم
کربوهیدرات ۲۲ گرم

92

سخن آخر

طرز تهیه کمپوت گلابی بسیار ساده است و شما می‌توانید این کمپوت را در منزل و در کمتر از یک ساعت تهیه کنید. مواد اولیه برای تهیه این کمپوت گلابی و شربت افرا است اما می‌توانید برای خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شدن کمپوت خود از پودر دارچین، پودر وانیل و آبلیمو استفاده کنید. آبلیمو به شفاف‌تر شدن کمپوت‌ شما کمک می‌کند. درصورتی‌که به شربت افرا دسترسی نداشتید، می‌توانید از شکر قهوه‌ای که ضرر کمتری دارد استفاده کنید.

سوالات متداول

۱. خواص کمپوت گلابی چیست؟

کمپوت گلابی به هضم بهتر غذا، کنترل کلسترول خون و جلوگیری از تجمع چربی در کبد کمک می‌کند.

۲. روش نگهداری از کمپوت گلابی چیست؟

کمپوت گلابی را در ظرف‌های شیشه‌ای در بسته بریزید و برای مدت طولانی از آن نگهداری کنید. تا زمانی که درب شیشه باز نشده باشد کمپوت شما سالم می‌ماند.

۳. چگونه کمپوت گلابی خوشمزه‌تری تهیه کنیم؟

برای خوشمزه‌تر شدن کمپوت گلابی خود می‌توانید از وانیل، گلاب، دارچین و آبلیمو استفاده کنید.

منبع: خبرآنلاین

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید