طرز تهیه گراتن سیب‌ زمینی در خانه

طرز تهیه گراتن سیب‌ زمینی در خانه

گراتن سیب‌ زمینی، یک غذای بدون برنج، لذیذ و محبوب فرانسوی است که هم به‌عنوان پیش‌غذا و هم به‌عنوان غذای اصلی سرو می‌شود. در این مقاله، ما به شما طرز تهیه گراتن سیب زمینی با ترکیبات مختلف نظیر گوشت چرخ کرده، مرغ و قارچ را آموزش می‌دهیم.

کد خبر : ۲۰۵۰۹۷
بازدید : ۲۴۴۹

در اولین بخش، طرز تهیه گراتن سیب زمینی ساده و کلاسیک را به شکل می‌آموزیم پس با ما همراه شوید.

13

مواد لازم طرز تهیه گراتن سیب زمینی ساده
سیب‌زمینی یک کیلوگرم
شیر پرچرب ۳۰۰ میلی‌لیتر
خامه پرچرب ۲۸۴ میلی‌لیتر
سیر یک حبه
آویشن تازه به‌ مقدار دلخواه
جوز هندی تازه به‌ مقدار کافی
پنیر پارمسان رنده شده ۲۵ گرم

دستور پخت:

  1. فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و اجازه دهید کاملا گرم شود. یک ظرف پیرکس یا سفالی مناسب فر را با کره آب شده به‌خوبی چرب کنید.
  2. سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و به ورقه‌های نازک (حدود ۳ میلی‌متر ضخامت) برش دهید.
  3. برای درست کردن سس بشامل، شیر، خامه، سیر و آویشن را در یک قابلمه‌ی کوچک ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط به‌آرامی گرم شود و حباب‌های ریز در اطراف لبه‌ی قابلمه دیده شود. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید سس کمی خنک شود. در ادامه، سس را از صافی رد کرده و جوز هندی آسیاب شده را به آن اضافه کنید.
  4. نیمی از ورقه‌های سیب‌زمینی را کف ظرف چرب شده بچینید و بین هر لایه کمی نمک و فلفل بپاشید. سپس، نیمی از سس بشامل را به‌طور یکنواخت روی سیب‌زمینی‌ها بریزید. به‌همین ترتیب یک لایه دیگر سیب‌زمینی بچینید و مجدداً نمک و فلفل اضافه کنید. در نهایت، باقیمانده سس را روی لایه آخر بریزید تا تمام سطح آن را بپوشاند.
  5. در آخر، سطح ظرف را با پنیر پارمسان رنده شده بپوشانید. سپس ظرف گراتین سیب زمینی را به‌مدت یک ساعت در فر از پیش گرم شده قرار دهید تا سیب‌زمینی‌ها کاملا پخته و نرم شوند و پنیر نیز ذوب شده و طلایی رنگ شود.
  6. پس از خارج کردن ظرف از فر، حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس آن را سرو کنید.

14

طرز تهیه گراتن سیب زمینی با قارچ

اگر دوست داشته باشید می‌توانید این غذای خوشمزه را با قارچ نیز امتحان کنید و از ترکیب طعم‌های سیب‌زمینی، پنیر و قارچ در کنار همدیگر لذت ببرید. طرز تهیه این گراتن خوشمزه و لذیذ را در ادامه می‌آموزید.

مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی با قارچ
سیب‌زمینی ۴ عدد متوسط
قارچ ۲۰۰ گرم
پنیر پیتزا (رنده شده) ۲۰۰ گرم
خامه ۲۰۰ میلی‌لیتر
شیر ۱ لیوان
کره ۵۰ گرم
سیر (اختیاری) ۲ حبه
آرد ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
جوز هندی (اختیاری) به‌مقدار کم

مراحل تهیه:

  1. سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت نازک (حدوداً ۳ میلی‌متر) حلقه حلقه کنید. سپس آن‌ها را در آب جوش و کمی نمک بریزید و حدود ۵ تا ۷ دقیقه بپزید تا کمی نرم شوند، سپس آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
  2. قارچ‌ها را به‌صورت ورقه‌ای برش دهید و در مقدار کمی کره یا روغن تفت دهید تا آب آن‌ها گرفته شود. در این مرحله می‌توانید کمی نمک و فلفل به قارچ‌ها اضافه کنید.
  3. در یک قابلمه‌ی کوچک کره را ذوب کنید. سپس آرد را اضافه کرده و حدود ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود. به تدریج شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود، سپس خامه را اضافه کنید. در نهایت کمی نمک، فلفل و در صورت تمایل جوز هندی به سس خود بیفزایید.
  4. کف ظرف مخصوص فر را کمی چرب کنید. یک لایه از سیب‌زمینی‌های پخته شده را بچینید. سپس کمی از قارچ‌های تفت داده شده را روی آن بریزید و مقداری از سس بشامل و پنیر رنده شده را اضافه کنید. این کار را به‌صورت لایه‌لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود. در آخرین لایه، حتماً سس بشامل و پنیر بیشتری بریزید.
  5. ظرف گراتن را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و اجازه دهید حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد تا پنیر ذوب و سطح گراتن طلایی شود.
  6. پس از پخت سیب‌زمینی‌ها، گراتن را از فر خارج کنید و حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا کمی خنک شود. سپس آن را برش داده و سرو کنید.

15

طرز تهیه گراتن سیب زمینی و گوشت چرخ کرده

شما حتی می‌توانید گراتن سیب زمینی را با گوشت چرخ کرده بپزید تا تبدیل به یک غذای کامل و مغذی با ارزش غذایی بالا شود. در ادامه طرز تهیه این گراتن را نیز به شما می‌گوییم.

مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ‌کرده ۶۵۰ گرم
سیب‌زمینی ۱ کیلوگرم (حدود ۵-۶ عدد)
پیاز نصف یک عدد
سیر ۲ حبه
آویشن خشک ۱ قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
کره ۶۰ گرم
آرد ۹۰ گرم
خامه (۱۵% چربی) ۷۵۰ میلی‌لیتر
پنیر چدار رنده شده ۲۵۰ گرم

طرز تهیه:

  1. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  2. پیاز را نگینی خرد کرده و در یک تابه‌ی بزرگ، تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از آن سیر و آویشن را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود. در آخر نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را بیفزایید. در صورت دلخواه می‌توانید در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید.
  3. برای درست کردن سس بشامل، کره را در یک تابه‌ی دیگر ذوب کنید. آرد را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. خامه را کم‌کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ و یکدست شود. سپس به‌مقدار دلخواه، نمک و فلفل اضافه کنید.
  4. سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت ورقه‌های نازک خرد کنید.
  5. یک ظرف پیرکس (ترجیحا مستطیلی) را چرب کنید. نیمی از ورقه‌های سیب‌زمینی را کف ظرف بچینید و با نمک و فلفل مزه دار کنید.
  6. مخلوط گوشت را روی لایه‌ی اول سیب‌زمینی‌ها بریزید. سپس نیمی از سس را روی گوشت بریزید.
  7. لایه‌ی دوم سیب‌زمینی‌ها را روی سس قرار داده و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. باقی‌مانده‌ی سس را روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و با پنیر رنده شده بپوشانید.
  8. ظرف را با فویل بپوشانید و به‌مدت ۳۵ دقیقه در فر از پیش گرم شده قرار دهید. سپس فویل را برداشته و اجازه دهید گراتن سیب زمینی و گوشت چرخ کرده شما به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه‌ی دیگر در فر بماند تا سیب‌زمینی‌ها به‌اندازه‌ی کافی نرم و پنیر طلایی شود.
  9. پس از خارج کردن گراتن از فر، به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید، سپس آن را به برش‌های دلخواه تقسیم کنید.

16

طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

اگر به گوشت قرمز علاقه ندارید می‌توانید این غذای خوشمزه را با مرغ نیز درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی نیز همانند گراتن با گوشت چرخ کرده‌ است. فقط کافی است که به‌جای گوشت، یک سینه‌ی مرغ را به تکه‌های کوچک خرد کرده و همراه با پیاز سرخ کنید. باقی مراحل نیز همانند بالا است.

17

گراتن بادمجان و سیب زمینی

اگر گیاه‌خوار هستید می‌توانید به‌جای گوشت و مرغ از بادمجان نیز در تهیه گراتن استفاده و یگ گراتن گیاهی خوشمزه آماده نمایید.

برای تهیه گراتن بادمجان و سیب‌زمینی بدون گوشت، باید همان مراحل طرز تهیه گراتن ساده را پیش بروید. با این‌تفاوت که در این گراتن، یک لایه بادمجان نیز اضافه می‌شود. فقط کافی است، بادمجان‌ها را حلقه کرده و پس از گرفتن تلخی آن‌ها، سرخ کنید. در یک ظرف مناسب، لایه‌ای از بادمجان و سیب‌زمینی‌ها را بچینید، سس بشامل را روی آن‌ها ریخته و سطح غذا را با پنیر پیتزا بپوشانید. ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا پنیر آب شده و طلایی شود.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی بدون فر

اگر در خانه فر ندارید، نگران نباشید می‌توانید این غذای خوشمزه را روی گاز نیز امتحان کنید. طرز تهیه گراتن سیب زمینی بدون فر نیز بسیار ساده و مشابه طرز تهیه با فر است. شما ابتدا باید به یکی از ترکیبات بالا مواد گراتن را مهیا کنید، سپس مواد خود را به‌جای ظرف فر یا پیرکس، داخل یک ماهیتابه‌ی نچسب، به‌صورت لایه‌لایه بچینید.

در نهایت درب تابه را با دم‌کنی ببینید و تابه را به‌مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا سیب زمینی‌ها نرم و پنیر پیتزا ذوب شود.

در مجموع

گراتن سیب‌زمینی، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که با ترکیب سیب‌زمینی و مواد مختلف، طعم‌های متنوعی پیدا می‌کند. نکته مشترک در همه گراتن‌ها، استفاده از سس بشامل است. این سس کرمی و خوشمزه، به گراتن طعم و بافت بی‌نظیری می‌بخشد و آن را به یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیا تبدیل کرده است.

منبع: خبرآنلاین

۲
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید