غذای کهن؛ شامی مَش مریم
شامی «مش مریم» یکی از آن غذاهای لذیذی است که با ترکیب دو ماده غذایی یعنی گوشت کوبیده شده و تخم مرغ شما هم میتوانید «مهمان مامان» شوید.
اولین بار در این فیلم سینمایی زیبا و مشهور بود که نام این غذا به گوشم برخورد کرد. شما هم از هر دههای که باشید حتماً فیلم سینمایی «مهمان مامان» را به خاطر دارید و یک بار در زندگی با لذت به تماشای آن نشسته اید. داستان خانوادهای از قشر ضعیف جامعه که یک روز باوجود دست تنگی و نداشتن مواد غذایی در خانه میزبان دو مهمان میشوند؛ اما با این وجود با کمک همسایگانشان میتوانند از پس این مهمانی بربیایند و سفره شام رنگ و وارنگی پهن کنند. از خورشت قیمه و سیبزمینی گرفته تا سبزی پلو با ماهی و جوجه کباب، با ماکارونی و تهدیگ چرب جذابش.
مش مریم یکی از این همسایههای مهربان از دیار لر و بختیار با آن لهجه لری شیرینش شامیهایش را به مهمانهای مامان تعارف میکند و میگوید: «شما از این شامیهای من میخورین؟ خیلی تمیز درست کردم دستام پاک بوده… نخوردین که همه گذاشتید کنار بشقابهایتان. بخورید، آشپزیم خوبه. آن وقتایی که مرد من زنده بود هروقت مهمان به خانهمان میآمد همه از دست و پنجهام تعریف میکردند»
امین حیایی که نقش یکی دیگر از همسایههای مامان را بازی میکند و دانشمند و شیمیدان جمع مهمانها است میپرسد: «مواد تشکیل دهنده این شامی چیه مش مریم؟»
شاید شما هم همانند او کنجکاو دانستن طرز تهیه «شامی مش مریم» باشید. پس برای تهیه آن تنها به گوشت کوبیده و تخم مرغ احتیاج دارید و با ترکیب این دو و سرخ کردنشان در تابه به همراه روغن شما هم میتوانید مزه غذای مش مریم را بچشید.
منبع: مهر