طرز تهیه ترشی گوجه؛ با گوجه تازه و رب
طرز تهیه ترشی گوجه خیلی راحت است. البته به موادی که میخواهید در ترشی خود بریزید هم بستگی دارد. ولی بهطور کلی ترشی گوجهفرنگی از ترشیهای متفاوت و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهر مشهد برمیگردد.
این ترشی خوشمزه و پرطرفدار سرکه بسیار کمی دارد و به همین دلیل همه میتوانند با خیال راحت آن را میل کنند. بهعلاوه سریع هم آماده میشود. البته طرز تهیه ترشی گوجه در هر شهری میتواند متفاوت باشد. بنابراین در این مطلب از دیجی کالا مگ میخواهیم چند نمونه از بهترین روشهای درست کردن ترشی گوجه را توضیح دهیم.
ترشی گوجه به روش ساده
طرز تهیه ترشی گوجه به سادهترین روش مانند ترشی مخلوط است. با این تفاوت که سرکه کمی دارد و بهجای آن پوره گوجه میریزند. مواد لازم را میتوانید با توجه به سلیقه خود تغییر دهید. بهعلاوه مقدار مواد هم پیشنهادی است و میتوانید آن را با توجه به میزان مصرف مورد نظر خود کم و زیاد کنید.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
گوجهفرنگی | 5 کیلوگرم |
هویج | 6 عدد |
گلکلم متوسط | 2 عدد |
کلمبرگ کوچک | 2 عدد |
کرفس | 1 دسته |
سیر | 2 بوته |
فلفلسبز تند | 8 عدد |
سبزی معطر ترشی (شوید، جعفری، ترخون، برگ کرفس) | 4 قاشق غذاخوری ریز خرد شده |
سرکه | 1 لیوان |
نمک، فلفل سیاه، سیاهدانه و گلپر | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی گوجه
- هویج، گلکلم، کلمبرگ، ساقه کرفس، سیر و فلفلسبز را بهصورت نگینی ریز خرد کنید. مواد باید از قبل شسته و خشک شده باشد.
- گوجهفرنگیها را در مخلوطکن یا میکسر پوره کنید. بهتر است قبل از پوره کردن، پوست گوجهها را با قرار دادن در آب جوش جدا کنید. طرز تهیه ترشی گوجهفرنگی رنده شده هم به همین صورت است. فقط بهجای میکس کردن، میتوانید گوجهها را رنده کنید.
- گوجهفرنگیهای پوره شده را در یک قابلمه مناسب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سرکه و نمک را به آن اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه دیگر بجوشد.
- قابلمه را از روی حرارت بردارید. سبزیجات خرد شده را بههمراه سبزیهای معطر، نمک، فلفل سیاه، سیاهدانه و گلپر به پوره گوجهفرنگی اضافه و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
- پس از خنک شدن مخلوط، آن را درون ظرفهای شیشهای دربدار تمیز و خشک بریزید. به مدت دو هفته در یخچال یا محیط تاریک و خنک نگه دارید تا آماده شود.
ترشی گوجه با آب گوجه
طرز تهیه ترشی با آب گوجه تفاوت زیادی با ترشی گوجه با پوره ندارد. در واقع میتوانید از مواد اولیه روش قبلی استفاده کنید. ولی برای تنوع بیشتر مواد اولیه را در این روش کمی تغییر میدهیم. شما هم میتوانید هم مواد و هم نسبتها را با توجه به سلیقه خود کم و زیاد کنید.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
آب گوجهفرنگی | 3 لیتر |
هویج | 2 عدد |
گلکلم متوسط | 1 عدد |
کلمبرگ متوسط | 1 عدد |
خیار | 3 عدد |
کرفس | 4 ساقه |
سیر | 1 بوته |
فلفلدلمهای | 2 عدد |
سبزی معطر ترشی (نعناع، شوید، مرزه، ترخون) | 3 قاشق غذاخوری خرد شده ریز |
سرکه | 1 لیوان |
نمک، فلفل سیاه، سیاهدانه و گلپر | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی گوجه با آب گوجهفرنگی
- هویج، گلکلم، کلمبرگ، خیار، ساقه کرفس، فلفلدلمهای شسته و خشک شده را بهصورت نگینی خرد کنید.
- آب گوجهفرنگی را در یک قابلمه مناسب بریزید.
- سرکه و سیر رنده شده را بههمراه نمک، فلفل سیاه، سیاهدانه و گلپر به آب گوجه اضافه و خوب مخلوط کنید.
- سبزیهای معطر خرد شده و سایر مواد را هم به مخلوط اضافه و خوب ترکیب کنید تا یکدست شود.
- قابلمه را برای مدت 5 تا 10 دقیقه بر روی حرارت بجوشانید تا مواد هممزه شوند.
- پس از خنک شدن مواد، آنها در ظرف شیشهای بریزید.
- درب شیشه را محکم ببندید و ترشی را برای مدت 2 هفته تا یک ماه در جای خشک، خنک و تاریک یا در یخچال نگهداری کنید تا آماده شود.
ترشی با رب گوجهفرنگی
طرز تهیه ترشی با رب گوجهفرنگی هم یک روش متفاوت و جالب از ترشی گوجه است که میتوانید آن را امتحان کنید. در واقع مواد آن مشابه با طرز تهیه ترشی لیته است. با این تفاوت که رب گوجهفرنگی را هم اضافه میکنیم.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
رب گوجهفرنگی | نیم کیلو |
هویج | 4 عدد |
گلکلم متوسط | 1 عدد |
بادمجان | 2 عدد |
خیار | 4 عدد |
ساقه کرفس | 1 دسته |
سیر | 1 بوته |
فلفلسبز تند | 3 عدد |
سرکه قرمز | 1 لیتر |
آب | 1.5 لیتر |
نمک، تخم گشنیز، سیاهدانه و گلپر | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی گوجه با رب گوجهفرنگی
- مواد و سبزیجات ترشی را خوب بشویید و پس از خشک شدن بهصورت نگینی خرد کنید.
- سبزیجات خرد شده را بههمراه نمک، ادویهها و سیر رنده شده در یک ظرف بزرگ بریزید و خوب مخلوط کنید.
- رب گوجهفرنگی، سرکه قرمز و آب را در یک ظرف جداگانه مخلوط کنید تا یکدست شود.
- سپس مخلوط رب گوجهفرنگی را به سبزیجات اضافه کنید و دوباره همه را خوب مخلوط کنید.
- مخلوط را در یک قابلمه بزرگ بر روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا نسوزد. پس از حدود 20 دقیقه که سبزیجات کمی پخته شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
- مخلوط را در شیشههای دربدار تمیز و خشک بریزید و در جای خنک و تاریک یا در یخچال نگهداری کنید تا آماده شود.
نکات مهم در طرز تهیه ترشی گوجه
رعایت چند نکته مهم در تهیه ترشی گوجه موجب میشود تا ترشی باکیفیت و سالمتری داشته باشید:
- مواد اولیه و ظرف ترشی باید قبل از استفاده کاملاً تمیز و خشک شده باشند تا ترشی کپک نزند.
- ظرف تهیه ترشی باید شیشهای یا سرامیکی باشد.
- آب گوجهفرنگی تازه طعم بهتری به ترشی شما میدهد.
- بهتر است آب کوجهفرنگی یا گوجه پوره شده را از صافی رد کنید تا تخمههای آن باعث تلخی ترشی نشود.
- آب گوجهفرنگی در مخلوط ترشی باید زیاد باشد و خیلی غلیظ نشود. چون مواد ترشی آب را به خود جذب میکنند. البته رقیق بودن زیاد آب گوجهفرنگی هم ممکن است موجب کپک زدن ترشی شود.
- ترشی گوجهفرنگی بهسرعت دچار تغییر طعم و مزه میشود. بنابراین پس از آماده شدن، آن را در یخچال نگهداری و در عرض دو هفته مصرف کنید.
- میزان نمک و فلفلها را میتوانید بنا به ذائقه خود کم و زیاد کنید.
- میتوانید سبزیجات مانند گلکلم، هویج و غیره را با مخلوطکن بهصورت ریز خرد کنید تا ترشی یکدستتری داشته باشید.
سخن آخر؛ ترشیها از چاشنیهای محبوب غذا مانند ماست و سالاد هستند که بر سر سفره سرو میشوند. در این میان طرز تهیه ترشی گوجه راحت و متنوع است و میتوانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود تغییراتی در روشهای معمول ایجاد کنید.
منبع: خبرآنلاین