طرز تهیه شیرینی ساق عروس به روش بازار

طرز تهیه شیرینی ساق عروس به روش بازار

طرز تهیه شیرینی ساق عروس برای علاقه‌مندان به شیرینی و شیرینی‌پزی بسیار جذاب است. چون این شیرینی خوشمزه برای پذیرایی در میهمانی‌ها به‌ویژه در روزهای عید نوروز کاربرد زیادی دارد. این شیرینی در کنار شیرینی زبان حس نوستالژیک دارد و ما را به یاد جشن عروسی و شادی می‌اندازد. به‌علاوه از شیرینی‌های سنتی محسوب می‌شود که در استان مازندران آن را برای روزهایی مانند نوروز می‌پزند.

کد خبر : ۲۳۰۳۱۴
بازدید : ۳۰

طرز تهیه شیرینی ساق عروس زیاد سخت نیست و می‌توانید آن را به روش‌های متنوعی تهیه کنید که در برخی جزئیات با هم تفاوت دارند. در این قسمت ما ساده‌ترین روش درست کردن شیرینی ساق عروس را توضیح می‌دهیم.

مواد لازم برای 25 تا 30 عدد شیرینی

مواد لازم مقدار
آرد 1.5 فنجان
روغن جامد یا کره نصف فنجان
گلاب 2 قاشق غذاخوری
پودر قند ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل نصف قاشق غذاخوری
گردو به میزان لازم

روش تهیه

  • پودر قند، پودر هل و روغن جامد یا کره را با همزن برقی هم بزنید تا مواد سبک شده و رنگ آن روشن شود.
  • گلاب را اضافه و مواد را دوباره مخلوط کنید.
  • آرد الک کرده را کم‌کم اضافه کرده و هم بزنید تا یک خمیر نرم و منسجم ایجاد شود.
  • خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و برای یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
  • خمیر را از یخچال خارج کنید و برای ده دقیقه صبر کنید تا کمی از خنکی آن کاسته شود.
  • مقدار مناسب از خمیر را بردارید. وسط آن مقداری گردو بگذارید و لبه‌های خمیر را جمع کنید تا فرم دوک بگیرد. این کار را برای همه خمیر انجام دهید.
  • کف سینی فر را کاغذروغنی بگذارید و شیرینی‌ها را در آن بچینید.
  • شیرینی‌ها را برای مدت 20 دقیقه در فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا پخته و طلایی شود. دمای فر برای طرز تهیه شیرینی نخودچی هم به همین اندازه است.

69

طرز تهیه شیرینی ساق عروس بدون فر

شیرینی ساق عروس را می‌توانید بدون فر هم درست کنید. در این صورت باید یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و دست به کار شوید:

  • برای درست کردن خمیر شیرینی لازم است مراحل قبل را انجام دهید.
  • برای پخت هم باید یک قابلمه را با واسطه شعله پخش‌کن روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
  • کف قابلمه را کاغذروغنی بگذارید و شیرینی‌ها را روی آن بچینید.
  • درب قابلمه را با کمک یک دم‌کنی ببندید.
  • زمان لازم برای پخت به جنس قابلمه و میزان حرارت شعله گاز بستگی دارد. ولی به‌طور کلی پس از حدود 25 دقیقه شروع به بررسی شیرینی‌ها کنید تا زمانی که متوجه شوید پخته و طلایی شده‌اند.

شیرینی ساق عروس مازندرانی

اصل طرز تهیه شیرینی ساق عروس به مازندران برمی‌گردد که به‌خصوص به‌عنوان شیرینی عید و عروسی تهیه می‌‎شود. برای درست کردن شیرینی ساق عروس مازندرانی به روش سنتی از دستور زیر کمک بگیرید:

مواد لازم برای 25 تا 30 عدد شیرینی

مواد لازم مقدار
آرد 1.5 فنجان
کره یا ترکیب کره و روغن جامد نصف فنجان
شکر 3 قاشق غذاخوری
پودر هل به میزان لازم برای تزیین
پودر قند به میزان لازم برای تزیین
گردو به میزان لازم

روش تهیه

  • آرد را الک کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.
  • کره آب شده یا روغن جامد به دمای محیط رسیده را به آن اضافه و مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • به خمیر اجازه دهید تا دو ساعت در یخچال استراحت کند. سپس آن را خارج کنید تا ده دقیقه در محیط بماند.
  • مقدار مناسبی از خمیر را بردارید و در دستتان باز کنید.
  • مقداری گردو خرد شده یا نصف شده را در وسط خمیر قرار دهید و به شکل استوانه یا ساقه عروس ببندید.
  • وقتی همه شیرینی‌ها را درست کردید، آن‌ها را در سینی فر بچینید و داخل فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، بگذارید.
  • پس از حدود 20 دقیقه که شیرینی‌ها طلایی و پخته شدند، آن‌ها را از فر خارج کنید تا خنک شود.
  • سعی کنید تا قبل از خنک شدن به شیرینی‌ها دست نزنید تا خرد نشوند.
  • شیرینی‌ها را پس از خنک شدن، در مخلوط پودر قند و هل بغلتانید.

70

طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم‌دار

طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار هم ساده است و فقط چند مرحله اضافه برای درست کردن کرم را باید انجام دهید. این مدل طعم شیرین‌تری دارد و البته روشن است که کالری شیرینی ساق عروس در این مدل بیشتر خواهد بود.

مواد لازم برای 40 تا 50 عدد شیرینی

مواد لازم مقدار
آرد 2.5 فنجان
زرده تخم‌مرغ 2 عدد
سفیده تخم‌مرغ 1 عدد
خامه صبحانه 1 فنجان
روغن جامد یا کره 1 فنجان سرخالی
وانیل نصف قاشق چای‌خوری
پودر قند ۴ قاشق غذاخوری
زرده تخم‌مرغ و زعفران دم‌کرده برای رومال به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه کرم داخل شیرینی ساق عروس

مواد لازم مقدار
آرد 3 قاشق غذاخوری
شیر 2 فنجان
شکر نصف فنجان
کره آب شده 1 قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چای‌خوری

روش تهیه شیرینی

  • 3 قاشق از پودر قند را با روغن جامد ترکیب کرده و با همزن برقی خوب هم بزنید.
  • زرده‌های تخم‌مرغ، وانیل و خامه را هم اضافه و مخلوط کنید تا یکدست شود.
  • در یک ظرف دیگر ۱ قاشق پودر قند را با سفیده تخم‌مرغ هم بزنید. ترکیب را به مواد قبلی اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مایه یکدستی داشته باشید.
  • آرد الک کرده را کم‌کم داخل مواد ریخته و به هم بزنید تا خمیر منسجم و لطیفی به‌دست آید.
  • خمیر را برای ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا سرد شود.
  • خمیر را روی سطح صاف به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید. کرم شیرینی را به کمک قیف وسط خمیرها بریزید. خمیرها‌ را به‌صورت رول درآورید.
  • رول‌ها را روی سینی فر که آن را با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، بچینید.
  • مخلوط زرده تخم‌مرغ و زعفران دم‌کرده را با فرچه روی شیرینی‌ها بزنید. می‌توانید از مغزهای پودر شده هم برای تزیین شیرینی استفاده کنید.
  • مواد را به ‌مدت ۲۰ دقیقه در داخل فر که با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم شده بگذارید تا پخته و طلایی شوند.

روش تهیه کرم داخل شیرینی

  • شیر را با شکر و آرد در یک قابلمه مخلوط کرده و روی شعله ملایم قرار دهید. مدام هم بزنید تا زمانی‌که مواد به غلظت برسد.
  • کره و وانیل را به مایه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • درب قابلمه را با نایلون بپوشانید و آن را داخل یخچال بگذارید تا کرم خنک و آماده شود.

71

نکات طرز تهیه شیرینی ساق عروس

برای تهیه شیرینی لطیفی مانند ساق عروس، بافت شیرینی اهمیت زیادی دارد. بنابراین از نکات زیر کمک بگیرید تا شیرینی خوشمزه و خوش‌بافتی داشته باشید:

  • مواد شیرینی را نیم ساعت قبل از شروع آماده‌سازی از یخچال خارج کنید تا با محیط هم‌دما شود.
  • برای حفظ لطافت شیرینی توصیه می‌کنیم آرد را 3 بار الک کنید.
  • بهتر است خمیر شیرینی ساق عروس را با همزن بزنید. چون ورز دادن موجب می‌شود خمیر به روغن بیفتد. چنین خمیری سفت می‌شود و ترک می‌خورد. در صورتی که همزن برقی ندارید، همزن دستی را با سرعت بالا استفاده کنید.
  • در زمان درست کردن خمیر نباید آرد را یکدفعه به مواد اضافه کنید. آرد را کم‌کم و تا میزانی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.
  • استراحت خمیر در یخچال به بافت و طعم بهتر شیرینی کمک زیادی می‌کند.
  • اگر خمیر شیرینی شما سفت بود یا خوب جمع نشد، می‌توانید کمی آب یا گلاب یا روغن‌مایع به آن اضافه کنید.
  • می‌توانید در صورت تمایل، شیرینی را به جای فرم دوکی در اشکال دایره‌ای و یا مربع فرم دهید.
  • در درست کردن شیرینی به این نکته توجه کنید که گلوله‌های خمیر نباید بیش‌تر از ده گرم باشند. چون شیرینی در داخل فر پف می‌کند و بزرگ می‌شود و ظاهر خوبی نخواهد داشت.
  • زمان دقیق پخت شیرینی به دما و نوع فر بستگی دارد. بنابراین لازم است پس از 15 دقیقه شروع به چک کردن مداوم شیرینی کنید.
  • پس از اینکه شیرینی‌ها به طور کامل خنک شد، آن را درون پودر قند یا پودر هل بغلطانید و با پودر مغزیجاتی مانند پسته و بادام یا پودر گل محمدی تزیین کنید.
  • در طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی هم باید به همین روش عمل کنید. با این تفاوت که می‌توانید روی شیرینی را با پودر نارگیل تزیین کنید و مقداری پودر نارگیل هم داخل شیرینی بریزید.
  • برای تهیه شیرینی ساق عروس کرمدار هم می‌توانید از میان طعم ‌های متنوع کرم‌‌ها، طعم مورد علاقه خود را انتخاب کنید. مارمالاد هم به‌عنوان مغز شیرینی طعم جذابی دارد.
  • شیرینی ساق عروس به‌دلیل داشتن مغز گردو ارزش غذایی بالایی دارد. البته می‌توانید از سایر مغزیجات شور نشده مانند مغز پسته، بادام و فندق هم استفاده کنید.
  • برای سرو شیرینی می‌توانید از نوشیدنی‌های داغ مانند چای و قهوه استفاده کنید. البته نوشیدنی‌های خنک مانند شربت و آبمیوه یا حتی بستنی هم مکمل خوشمزه‌ای برای این شیرینی محسوب می‌شوند.
  • شیرینی ساق عروس را می‌توانید داخل یک ظرف دربسته در یخچال به مدت یک هفته نگهداری کنید. این شیرینی زیاد در دمای محیط نمی‌ماند و زود خشک می‌شود. البته نگهداری در فریزر هم یک راه‌حل مناسب برای افزایش ماندگاری آن تا دو یا سه هفته است.

منبع: خبرآنلاین

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید