طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل به روش قنادی

طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل خیلی سخت نیست. ولی رسیدن به بافت مناسب با وجود ترکهای سطحی که باید روی شیرینی ایجاد شود، به تمرین نیاز دارد. بهعلاوه این شیرینی به چند روش متنوع تهیه میشود.
طرز تهیه شیرینی گردویی برای یک پذیرایی جذاب عصرانه با چای بسیار مناسب است. این شیرینی خوشمزه و مجلسی با داشتن گردو برای میهمانیهای خاص طرفداران زیادی دارد. ظاهر و بافت شیرینی گردویی شبیه شیرینی نارگیلی است، ولی در طعم با هم تفاوت دارند. این شیرینی را میتوانید در قنادیهای قدیمی و سنتی پیدا کنید. ولی اگر میخواهید طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل را یاد بگیرید، این مطلب را از دست ندهید. چون در ادامهی آموزش انواع طرز تهیه شیرینی عید نوروز به شیرینی گردویی پرداختهایم و علاوهبر شیرینی گردویی ساده، طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی را هم توضیح میدهیم.
طرز تهیه شیرینی گردویی ساده
طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل خیلی سخت نیست. ولی رسیدن به بافت مناسب با وجود ترکهای سطحی که باید روی شیرینی ایجاد شود، به تمرین نیاز دارد. بهعلاوه این شیرینی به چند روش متنوع تهیه میشود. در این قسمت روش پخت شیرینی گردویی ساده را توضیح میدهیم:
مواد لازم برای 20 عدد شیرینی
بیشتر افراد بهدنبال طرز تهیه شیرینی گردویی با پیمانه یا فنجان هستند. بنابراین ما سعی میکنیم به جای معرفی مقدار مواد لازم بر حسب گرم، مواد را با فنجان یا قاشق آموزش دهیم.
مواد لازم | مقدار |
زرده تخممرغ | 5 عدد |
شکر یا پودر قند | 1 فنجان |
مغز گردو خرد شده | 1 فنجان |
وانیل | یکچهارم قاشق چایخوری |
پوست لیمو رنده شده | یکچهارم قاشق چایخوری |
روش تهیه
- زرده تخممرغها را جدا کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.
- شکر یا پودر قند را اضافه کرده و با همزن برقی برای ده تا پانزده دقیقه بزنید تا ترکیبی سفید و کشدار به دست آید.
- وانیل، گردوی خرد شده و پوست لیمو رنده شده را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- به اندازه یک قاشق از مایه شیرینی را برداشته و در داخل سینی فر که با کاغذروغنی پوشاندهاید، بگذارید. این کار را برای همه مایه انجام دهید.
- سینی را در فر که با دمای 17۰ درجه روشن کردهاید و گرم شده بگذارید تا پس از حدود ده تا پانزده دقیقه شیرینیها پخته شوند.
طرز تهیه شیرینی گردویی
میتوانید در طرز تهیه شیرینی گردویی از یک روش دیگر استفاده کنید. در این روش به جای زرده، از سفیده تخممرغ استفاده میشود و به کیک اسفنجی و چند ماده اولیه دیگر هم نیاز دارید.
مواد لازم برای 20 نفر
مواد لازم | مقدار |
سفیده تخممرغ | 5 عدد |
کیک اسفنجی | 120 گرم |
مغز گردو خرد شده | 1 فنجان |
روغنمایع | یکچهارم فنجان |
شکر یا پودر قند | یک و نیم فنجان |
پودر دارچین | یکچهارم قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | یکچهارم قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | یکچهارم قاشق چایخوری |
سرکه سفید یا سرکه انگور | 1 قاشق غذاخوری |
روش تهیه
- سفیدههای تخممرغ را جدا و کیک اسفنجی را خرد کنید.
- نصف سفیدهها را با کیک اسفنجی، گردو خرد شده، پودر قند و پودر کاکائو در مخلوطکن یا غذاساز میکس کنید تا مایع یکدستی ایجاد شود.
- نصف دیگر سفیدهها را با روغنمایع، دارچین و وانیل اضافه کرده و دوباره میکس کنید تا مایه شما چسبناک شود.
- مایه را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس آن را به مدت 20 دقیقه با یک قاشق چوبی بهصورت رفتوبرگشتی هم بزنید. دقت کنید که حرارت نباید زیاد باشد تا سفیده پخته نشود.
- سرکه را اضافه کرده و هم بزنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
- بیکینگ پودر را اضافه کرده و هم بزنید.
- فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا به مدت 20 دقیقه گرم شود.
- سینی فر را با کاغذروغنی بپوشانید و شیرینیها را به صورت دایرهای روی آن بچینید. میتوانید برای این کار از قیف بدون ماسوره کمک بگیرید و سر شیرینیها را با انگشت چرب صاف کنید.
- حرارت فر را به 175 درجه کاهش دهید و سینی را در فر بگذارید. پس از 15 تا 20 دقیقه بررسی کنید که شیرینیها پخته شده باشند.
طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر
شیرینی گردویی را هم میتوانید بدون استفاده از فر درست کنید. کافی است یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و داخل آن یک سهپایه فلزی بگذارید. زیر قابلمه را شعلهپخشکن قرار دهید و درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید. قابلمه را برای 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
شیرینیها را بهصورت گرد و با فاصله در یک سینی کوچک که با کاغذروغنی پوشاندهاید بچینید. برای درست کردن شیرینیها میتوانید از قیف یا قاشق استفاده کنید. یا میتوانید قالب کیک را با کاغذروغنی بپوشانید و مایه شیرینی را در قالب بریزید.
سینی را برای حدود ۲۰ دقیقه در قابلمه بگذارید تا پخته شود. برای طلایی شدن شیرینی هم میتوانید آنها را روی کاغذ روغنی برگردانید و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید.
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده به روش قنادی
طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی هم شباهت زیادی به شیرینی گردویی دارد. ولی شیرینی پفکی که به شیرینی مرنگ هم معروف است، تردتر است و ماندگاری بالاتری دارد.
مواد لازم برای 20 نفر
مواد لازم | مقدار |
سفیده تخممرغ | 5 عدد |
مغز گردو خرد شده | 2.5 فنجان |
پودر قند یا شکر | 2.5 فنجان |
وانیل | 1 قاشق چایخوری سرخالی |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
خلال پسته | به میزان لازم |
جوهرلیمو | 1 قاشق چایخوری |
روش تهیه
- سفیده تخممرغها را جدا کنید و در یک کاسه مناسب بریزید.
- پودر قند را اضافه کرده و با دور تند همزن مخلوط کنید.
- پودر هل، وانیل و جوهرلیمو را به مخلوط اضافه کنید و دوباره برای ۲ دقیقه هم بزنید.
- گردوهای خردشده را هم اضافه کرده و سپس مایه را به آرامی و بهصورت دورانی هم بزنید.
- فر را روی دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
- دو قاشق از مایه شیرینی را روی سینی که کف آن کاغذروغنی گذاشتهاید بریزید تا همه شیرینیها آماده شوند.
- سینی را در فر بگذارید و پس از 20 دقیقه شیرینیها را بررسی کنید که پخته شده باشند.
نکات طرز تهیه شیرینی گردویی
نکتههای زیر در مورد طرز تهیه شیرینی گردویی به شما کمک میکند تا شیرینی خوشطعم و خوشبافتی داشته باشید که شبیه شیرینیهای بازاری باشد:
- تخممرغها را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- در مخلوط کردن مواد با غذاساز دقت کنید که مواد له و خمیر نشوند. میتوانید از چرخگوشت استفاده کنید. چون علاوه بر اینکه مواد را له نمیکند، بلکه انسجام و یکدستی خوبی هم به مایه شما میدهد.
- در انتخاب کیک اسفنجی از کیکهای کم چرب اسفنجی یا شیفون استفاده کنید. ولی اگر به این کیکها دسترسی نداشتید، کیک یزدی، کیک کرهای یا حتی کیکهای سوپرمارکتی را جایگزین کنید.
- مرحله حرارت دادن مایه را با دمای ملایم و برای مدت طولانی انجام دهید. بهعلاوه دقت کنید که مایه را هم بزنید تا هم پودر قند آن حل شود و هم تهنشین نشود.
- غلظت مایه شیرینی باید مناسب باشد. بهصورتی که هم از قیف رد شود و هم بیش از حد رقیق نباشد. اگر مایه زیادی غلیظ بود، میتوانید مقداری سفیده تخممرغ اضافه کنید و اگر غلظت آن کم بود، باید مقدار کیک را افزایش دهید.
- میتوانید از مقداری پودر قند، پودر گردو یا پودر پسته برای تزیین روی شیرینیها استفاده کنید و پودرها را قبل از قرار دادن در فر روی شیرینی بریزید. یا گردوها را نصف کرده و روی شیرینی قرار دهید.
- در زمان قرار دادن شیرینیها روی سینی دقت کنید که شیرینیها خیلی نزدیک به هم نباشند تا بعد از پخت به هم نچسبند.
- برای اینکه روی شیرینی ترک بخورد، باید در معرض حرارت بالا قرار گیرد. بنابراین حتما فر را از قبل گرم کنید.
- یکی از نکات مهم در طرز تهیه شیرینی گردویی این است که پس از پخت شیرینیها، نباید آنها را یکدفعه از فر خارج کنید. بلکه باید در فر را باز بگذارید تا مقداری از گرمای آن کم شود و سپس خارج کنید. در غیر این صورت به شیرینی شوک وارد میشود و پف آن میخوابد.
فوتوفنهای طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی
- برای اینکه روی شیرینی پفکی گردویی شما خشک نشود، میتوانید چند قطره آبلیمو به مایه شیرینی اضافه کنید.
- برای پف کردن شیرینی پفکی باید سفیده را خوب هم بزنید تا کمرنگ و کشدار شود. همچنین در زمان پخت نباید در فر را باز کنید.
- اگر مایه شیرینی پفکی شما غلظت لازم را نداشت، باید مقدار گردو را اضافه کنید. کم بودن گردو موجب وا رفتن شیرینی در فر میشود. استفاده زیاد از گردو هم بافت شیرینی را از یکدستی خارج میکند.
- شیرینی پفکی را پس از طلایی شدن از فر خارج کنید. اگر شیرینی بیشتر در فر بماند ترک میخورد و اگر شیرینی را زودتر از فر خارج کنید، سوراخهای ایجاد شده روی شیرینی هم موجب ترک خوردن آن میشود.
منبع: خبرآنلاین