طرز تهیه ریواس پلو به همراه همه فوت و فنها

جالب است بدانید که با این گیاه میتوان غذاهای خوشمزهای هم مثل خورش ریواس و ریواس پلو درست کرد. در ادامهی این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه ریواس پلو را به شما بگوییم.
بهار علاوه بر حال و هوای خوبش، فصل رویش گیاهان خوش عطر و بویی مثل ریواس است. شاید خیلی از شماها تا به الان ریواس را بهصورت خام مصرف میکردهاید، اما جالب است بدانید که با این گیاه میتوان غذاهای خوشمزهای هم مثل خورش ریواس و ریواس پلو درست کرد. در ادامهی این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه ریواس پلو را به شما بگوییم.
مواد لازم برای تهیه ریواس پلو
مواد لازم | مقدار لازم |
برنج | ۴ پیمانه (لیوان دستهدار فرانسوی) |
ریواس خرد شده (فقط قسمت ساقه) | ۲ پیمانه |
سینه مرغ بدون استخوان | ۲۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سبزی معطر تازه (گشنیز، شوید، شنبلیله) | ۱۰۰ گرم |
زعفران دمکرده غلیظ | یک قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع یا جامد | به مقدار کافی |
مراحل طرز تهیه ریواس پلو
اگر مواد اولیه مورد نیاز را آماده کردید، استارت کار را بزنید و همراه با مراحلی که در ادامه گفتهایم، این پلوی بهاری خوشمزه را آماده کنید.
۱. خیساندن برنج
ابتدا برنج را پاک کرده و چند بار با آب ولرم بشویید در حدی که آب برنج شفاف شود. سپس برنج را با مقداری آب و نمک (حدود یک قاشق غذاخوری نمک برای هر ۴ پیمانه برنج کافی است) برای حداقل یک ساعت و حداکثر ۲ ساعت خیس کنید. خیساندن برنج به پخت بهتر و قد کشیدن بیشتر آن کمک میکند.
برای خرید برنج در انواع مختلف ایرانی و خارجی میتوانید به سوپرمارکت دیجیکالا مراجعه کنید.
۲. دم کردن زعفران
در این فاصله که برنج در حال خیس خوردن است، میتوانید بهسراغ کارهای دیگر مثل دم کردن زعفران بروید. برای درست کردن زعفران دمکرده خوشرنگ و خوشعطر فقط کافی است که مقدار مناسبی از زعفران ساییده شده را در یک استکان کوچک بریزید و چند قاشق غذاخوری آب جوش را همراه با چند تکه یخ به آن اضافه کنید. سپس درب استکان را بگذارید و اجازه دهید زعفران دم بکشد و به اصطلاح رنگ پس دهد.
۳. آمادهسازی ریواس
ریواسها را خوب بشویید، سپس قسمتهای انتهایی و گلدار ریواس را جدا کنید. در آخر پوست نازک و رشتهای ریواسها را هم جدا کرده و ساقههای ریواس را به شکل نگینی و ریز خرد کنید.
اگر میخواهید یک خورشت بهاری هم در کنار این پلوی خوشمزه درست کنید، پیشنهاد میکنیم سری به محتوای طرز تهیه خورش کنگر بزنید و این خورشت خوشمزه بهاری را امتحان کنید.
۴. خرد کردن سبزیجات
سبزیجاتی که میخواهید در تهیهی این پلو استفاده کنید، شامل گشنیز، شوید و شنبلیله را پاک کنید و خوب بشویید تا عاری از گلولای و آلودگی شوند.
نکته: بهتر است که سبزیجات را حدود یک ساعت در یک ظرف حاوی آب سرد بریزید و کمی صبر کنید تا گل و لای آنها ته نشین شود. سپس سبزیجات را از آب خارج کرده و آبکشی کنید.
در آخر، وقتی که آب سبزیها گرفته شد، آنها را ساطوری کنید.
۵. پختن مرغ و ریشریش کردن آن
سینه مرغ را با آب سرد بشویید، سپس بههمراه یک لیوان آب، یک عدد پیاز که به چهار قسمت تقسیم کردهاید، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سینه مرغ به آرامی بپزد.
وقتی که مرغ بهخوبی پخته شد، آن را از آب خارج کنید و کمی صبر کنید تا خنک شود. سپس سینهی مرغ را با استفاده از دو عدد چنگال به صورت رشتههای باریک و یکنواخت ریش ریش کنید.
۶. آماده کردن پیاز داغ
پیاز دوم را پوست بگیرید و بهصورت نگینی یا خلالی خرد کنید. سپس پیازها را در یک تابهی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی صبر کنید تا آب پیازها کشیده شود، سپس مقداری روغن به آن اضافه کنید. پیازها را باید خوب تفت دهید تا کمکم طلایی و سبک شوند.
۷. تهیه مایه ریواس پلو
پس از طلایی شدن پیازها، سبزیجات خرد شده را به تابه اضافه کنید و حدود ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا عطر آنها بلند شود و کمی نرم شوند. سپس مرغ ریشریش شده را هم با پیاز و سبزیجات مخلوط کنید و کمی تفت دهید.
ریواس خرد شده را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید و فقط در حد یکی دو دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شود اما شکل خود را حفظ کند. حواستان باشد که ریواسها را بیش از اندازه تفت ندهید زیرا باعث له شدن آن میشود.
در آخر، زعفران دمکردهی غلیظ را هم بههمراه نمک و فلفل سیاه به مایه ریواس پلو اضافه کنید. اجازه دهید مایه برای حدود ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا طعم ادویهها و مواد مختلف کامل به خورد هم بروند.
در فصل بهار از خوردن خورش آلوچه هم غافل نشوید. پیشنهاد میکنیم با آموزش داده شده در محتوای طرز تهیه خورش آلوچه، این غذای خوشمزه را هم امتحان کنید.
۸. پختن برنج
در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنجهایی که از قبل خیساندهاید را به آب جوش اضافه کنید.
حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج به اصطلاح بیاید سپس آن را آبکش کنید. زمان آمدن برنج بسته به نوع آن، ممکن است کمتر یا بیشتر باشد. برای اینکه بفهمید برنج آماده آبکش شدن است چند دانه از برنج را با دستتان امتحان کنید، اگر لایهی رویی دانههای برنج نرم شده و مغز آنها کمی سفت باشد، میتوانید برنج را آبکش کنید.
۹. دم کردن ریواس پلو
کف یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید. برای ته دیگ، میتوانید در صورت دلخواه یک نان لواش یا چند حلقه سیب زمینی کف قابلمه بچینید.
سپس یک لایه نازک برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید و یک لایه از مایه ریواس پلو را روی برنج پخش کنید. به همین ترتیب، لایههای برنج و مایه ریواس پلو را به صورت مرحلهبهمرحله اضافه کنید تا مواد تمام شوند. حواستان باشد که لایه آخر با برنج تکمیل شود.
درب قابلمه را بگذارید و دمکنی را روی آن قرار دهید. اجازه دهید ریواس پلو برای ۴۵ تا ۶۰ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا برنج بهخوبی دم بکشد.
۱۰. سرو ریواس پلو
پس از دم کشیدن ریواس پلو، حرارت را خاموش کنید و بهآرامی پلو را زیر و رو کنید تا مایه ریواس پلو به طور یکنواخت با برنج مخلوط شود.
در نهایت، ریواس پلو را در یک دیس بکشید و سرو کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه ریواس پلو
هنگام درست کردن ریواس پلو توجه به نکات زیر را فراموش نکنید:
- استفاده از ریواس تازه: برای اینکه طعم ریواس پلویتان عالی شود، بهتر است که ریواسهای تازه و سالم استفاده کنید. البته در صورت عدم دسترسی به ریواس تازه، میتوانید از ریواس منجمد نیز استفاده کنید اما ریواس تازه قطعا نتیجه بهتری خواهد داشت.
- ابعاد خرد کردن ریواس: ریواسها را باید بهاندازه یک حبه قند خرد کنید. اگر ریواسها را خیلی ریز خرد کنید باعث میشود که آبشان در بیاید و در طی پختن پلو، کمکم آب شده و اصلا به چشم نیایند. بزرگ خرد کردن ریواسها هم چهره دلنشینی به پلو نمیدهد و باعث میشود که ریواسها هم درست نپزند.
- تفت دادن ریواس: از تفت دادن طولانی و بیش از اندازه ریواس، خودداری کنید؛ زیرا این کار باعث له شدن و تغییر شکل ریواسها میشود.
- استفاده از سبزیجات خشک: در صورت عدم دسترسی به سبزیجات تازه، میتوانید از سبزیجات خشک استفاده نمایید. البته اگر از سبزی خشک استفاده میکنید حواستان باشد که از شنبلیهی کمتری نسبت به شوید و گشنیز استفاده کنید تا طعم پلو، تلخ نشود.
- استفاده از سیر: اگر میخواهید ریواس پلویتان خوشعطر و بوتر شود، میتوانید دو حبه سیر رنده شده را همراه با پیاز تفت دهید یا از پودر سیر در پلوی خود استفاده کنید.
در نهایت؛ تهیه ریواس پلو ممکن است کمی زمانبر باشد، اما نتیجه نهایی ارزش این همه زحمتها را دارد. پس همین امروز دست به کار شوید و این پلوی خوش عطر و طعم بهاری را آماده کنید و نهتنها در این هوای بهاری از خوردنش لذت ببرید بلکه از خواص ریواس هم بهره ببرید.
منبع: خبرآنلاین