نشانههای کهنگی و فساد تخممرغ
تخممرغهای فلهای و انواعی که پوسته قهوهای دارند و با عنوان تخممرغ محلی عرضه میشوند، تاریخ مصرف مشخصی ندارند و اغلب از انواع تخممرغهای مشکل دار و عودت شده از مرغداریهای مادر هستند که به این شکل به فروش میرسند.
کد خبر :
۳۹۴۴۳
بازدید :
۱۶۷۴
امروزه تخممرغ به صورت شانهای، بستهای و فلهای عرضه میشود که اولویت انتخاب با انواعی است که به صورت بهداشتی بستهبندی شده و شناسنامه دار است و از درون یخچال به مشتری تحویل داده میشود.
به گزارش جام جم، لازم است بدانید، تخممرغهای فلهای و انواعی که پوسته قهوهای دارند و با عنوان تخممرغ محلی عرضه میشوند، تاریخ مصرف مشخصی ندارند و اغلب از انواع تخممرغهای مشکل دار و عودت شده از مرغداریهای مادر هستند که به این شکل به فروش میرسند.
چگونگی تشخیص فساد تخممرغ
وقتی سفیده تخممرغ، صورتی یا رنگینکمان شود و بوی تعفن بدهد، نشانه فساد ناشی از باکتریهاست. اغلب تخممرغهای فاسد، پوست کدر و بدرنگی دارند و مخلوط شدن سفیده و زرده تخممرغ و رقیق و شفاف شدن سفیده آن، از علائم کهنگی و فسادپذیری آن است .
اگر در بستهبندی تخممرغهای بهداشتی با تخممرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله پس از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید .
اگر آلودگیای بر سطح تخممرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید .
از خرید تخممرغهای فلهای در شانههای مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زبالههای غیربهداشتی تهیه و رنگ شدهاند ـ جدا اجتناب کنید.
به گزارش جام جم، لازم است بدانید، تخممرغهای فلهای و انواعی که پوسته قهوهای دارند و با عنوان تخممرغ محلی عرضه میشوند، تاریخ مصرف مشخصی ندارند و اغلب از انواع تخممرغهای مشکل دار و عودت شده از مرغداریهای مادر هستند که به این شکل به فروش میرسند.
چگونگی تشخیص فساد تخممرغ
وقتی سفیده تخممرغ، صورتی یا رنگینکمان شود و بوی تعفن بدهد، نشانه فساد ناشی از باکتریهاست. اغلب تخممرغهای فاسد، پوست کدر و بدرنگی دارند و مخلوط شدن سفیده و زرده تخممرغ و رقیق و شفاف شدن سفیده آن، از علائم کهنگی و فسادپذیری آن است .
- بزرگ شدن اتاقک هوایی تخممرغ که در سر آن قرار دارد، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی مدت تخممرغ است .
- برای تشخیص تخممرغ کهنه میتوان آن را در آب غوطهور کرد. اگر در آب شناور بماند، به مفهوم بزرگ شدن اتاقک هوایی آن و کهنگیاش است .
- پوسته تخممرغ تازه آبپز هنگام پوست کندن از سفیده بسختی جدا میشود، در صورتی که پوسته تخممرغ کهنه به سهولت کنده میشود .
- تخممرغی که دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن نسبتا غلیظ و دارای ظاهری ابری و غیرشفاف و قابل تفکیک از زرده باشد و زردهاش کاملا گرد، کروی و در مرکز تخممرغ قرار گیرد، تخممرغ سالم و تازه خواهد بود .
- تغییر رنگ زرده، ملاک درستی برای تشخیص فساد تخممرغ نیست. رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. معمولا تخممرغهای رسمی زردهشان پررنگتر است .
- سفید یا قهوهای بودن پوسته تخممرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذیهای خواص آن یکسان است.
- دو زرده بودن تخممرغ ویژگی آن محسوب نمیشود و صرفا یک خصوصیت ژنتیک است .
اگر در بستهبندی تخممرغهای بهداشتی با تخممرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله پس از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید .
اگر آلودگیای بر سطح تخممرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید .
از خرید تخممرغهای فلهای در شانههای مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زبالههای غیربهداشتی تهیه و رنگ شدهاند ـ جدا اجتناب کنید.
۰