طرز تهیه جغور بغور رستورانی و خوشمزه به ۴ روش مختلف

طرز تهیه جغور بغور رستورانی و خوشمزه به ۴ روش مختلف

برای تهیه جغور بغور از دل و جگر تازه استفاده کنید چون ممکن است با دل و جگر فریزری طعم خوبی پیدا نکند. همچنین اگر طعم قارچ را دوست دارید، می‌توانید به این غذا اضافه نمایید.

کد خبر : ۲۰۰۴۲۵
بازدید : ۵۰۹۶

از زمان‌های قدیم در خانواده‌های اصیل ایرانی، هروقت گوسفندی را قربانی می‌کردند، بلافاصله بساط کباب و جغور بغور را راه می‌انداختند. جغور بغور که همان خوراک جگر گوسفند است، اصالتا از زنجان می‌آید و خواص بسیار زیادی برای بدن‌مان دارد.

شما می‌توانید با چند راهکار ساده این غذا را به خوشمزه‌ترین شکل ممکن درست کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده‌تان لذت ببرید. همراه‌مان باشید که می‌خواهیم در این مطلب از طرز تهیه جغور بغور حرف بزنیم و بگوییم که با چه فوت‌وفن‌هایی می‌توانید این غذا را خوشمزه‌تر درست کنید.

طرز تهیه جغور بغور رستورانی

9

جغور بغور را معمولا با ترکیبی از دل و جگر گوسفندی آماده می‌کنند. برای درست کردنش ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:

مواد لازم مقدار
دل گوسفند ۱ عدد
جگر گوسفند ۱ عدد
جگر سفید گوسفند ۱ عدد
قلوه گوسفند ۱ عدد
پیاز ۵ عدد متوسط
روغن سرخ‌کردنی ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز پخت جغور بغور: مراحل زیر را قدم‌به‌قدم طی کنید تا یک جغور بغور حرفه‌ای درست نمایید.

مرحله اول: در اولین قدم دل، جگر، جگر سفید و قلوه را تمیز کنید. برای تمیز کردن باید دل را از وسط با یک چاقوی تیز نصف کنید و تمام لخته‌های خون وسطش را با آب بشویید. رگ‌های داخل جگر را جدا کنید و بشویید و قلوه را هم مثل دل از وسط نصف و رگ‌های داخل آن را بردارید. حالا همه آن‌ها را به قطعات کوچک برش بزنید.

مرحله دوم: یک قابلمه مناسب بردارید، جگر سفید را با یک لیوان آب، نمک و زردچوبه روی حرارت بگذارید تا بپزد.

مرحله سوم: پیازها را به‌صورت نگینی برش بزنید و در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی جگر سفید پخت، آن را به پیازها اضافه کنید. و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. حالا دل، قلوه و جگر سیاه را به سایر مواد اضافه کنید و آن‌ها را با هم تفت دهید.

مرحله چهارم: رب گوجه‌فرنگی، نمک و سایر ادویه‌ها را اضافه کنید و به‌اندازه یک پیمانه آب جوش در آن بریزید تا با حرارت کم همه مواد به‌خوبی بپزد و آب غذا تمام شود. پس از آن، جغور بغور را در یک ظرف مناسب سرو و با نان یا برنج میل کنید.

10

جغور بغور را می‌توانید تنها با جگر سفید گوسفندی آماده کنید. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
جگر سفید ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیب‌زمینی ۲ عدد متوسط
گوجه‌فرنگی ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد (اختیاری)
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آبلیمو یا آبغوره به مقدار لازم
جعفری تازه خردشده مقداری (برای تزیین)

طرز تهیه:

مرحله اول: جگر سفید را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید و آن را به خوبی بشویید. در یک قابلمه، مقداری آب به همراه کمی نمک بریزید و جگر سفید خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا جگرها کمی نرم شوند و بوی زهم‌شان گرفته شود. سپس آن‌ها را آبکش کنید و به سراغ پیازها بروید.

مرحله دوم: پیازها را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه بزرگ، مقداری روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند. جگر سفید را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید. حرارت را ملایم کنید و بگذارید جگرها با پیازها به خوبی پخته شوند.

مرحله سوم: سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید و به صورت مکعبی خرد کنید. آن‌ها را در تابه‌ای جداگانه تفت دهید تا طلایی و ترد شوند، سپس به جگر و پیاز اضافه نمایید.

مرحله چهارم: گوجه‌فرنگی‌ها را هم به‌صورت مکعبی خرد و به سایر مواد اضافه کنید.  اگر از فلفل دلمه‌ای استفاده می‌کنید، باید در این مرحله به صورت خرد شده به غذا اضافه کنید. همه مواد را به‌خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

مرحله پنجم: پس از آن‌که مواد غذایی کاملا پخت، مقداری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.

مرحله ششم: درب غذا را بردارید و طعم آن را بچشید. اگر چیزی کم نداشت، می‌توانید در یک ظرف مناسب سرو و با جفری تازه تزیین نمایید.

طرز تهیه جغور بغور با جگر گوساله هم به همین روش است؛ فقط باید به جای جگر گوسفندی، جگر گوساله را جایگزین کنید.

طرز تهیه جغور بغور با جگر سیاه

11

جغور بغور با جگر سیاه یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی‌ست که می‌توانید به‌آسانی برای وعده شام‌تان درست کنید. این غذای خوشمزه اصالتا به زنجان برمی‌گردد و عطر و طعم آن با جغور بغورهای دیگر تفاوت دارد. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
جگر سیاه گوسفند ۵۰۰ گرم
دل ۵۰۰ گرم
قلوه ۵۰۰ گرم
دنبه ۱۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیب‌زمینی ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه جغور بغور زنجان:

مرحله اول: دل، قلوه و جگر را به روشی که بالاتر توضیح دادیم، خوب تمیز کنید و بشویید. پیازها را خلالی کنید و در یک تابه تفت دهید. کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنید تا خوش‌رنگ‌تر شود. سپس دنبه را بریزید و تفت دهید.

مرحله دوم: دل، جگر و قلوه را به شکل مکعبی برش بزنید و به تابه اضافه کنید. پس از این‌که کمی تفت خورد، فلفل سیاه و نمک بریزید. حالا رب را هم به غذا اضافه کنید تا تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته شود. یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا حسابی مغزپخت شود.

مرحله سوم: سیب‌زمینی‌ها را به شکل مکعبی برش بزنید و به‌همراه کمی نمک در یک تابه جداگانه سرخ کنید. وقتی آب جغور بغور تمام شد، سیب‌زمینی‌ها را با آن مخلوط و در یک ظرف مناسب سرو نمایید.

طرز تهیه جغور بغور با جگر مرغ (خوراک جگر مرغ)

12

این غذای خوشمزه به درد کسانی می‌خورد که از غذاهای تکراری خسته شده‌اند. خوراک جگر مرغ بسیار آسان و در عین حال خوشمزه است و بهترین غذایی‌ست که می‌توانید با جگر مرغ آماده کنید. برای درست کردنش اول مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار
جگر مرغ ۵۰۰ گرم
پیاز درشت ۲ عدد
کره به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی دوونیم قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد کوچک
سیب‌زمینی نیم کیلوگرم

طرز تهیه: 

مرحله اول: جگر مرغ را حدود یک‌ربع در آب جوش بپزید. سپس آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید. کره را در تابه بریزید تا آب شود؛ سپس پیازهای نگینی‌شده را در کره سرخ کنید و جگرهای پخته‌شده را در آن بریزید. اجازه دهید تا همه مواد با هم سرخ شوند. رب گوجه، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله دوم: فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کنید و به این مواد اضافه نمایید. سیب‌زمینی‌ها را هم نگینی خرد کنید و در یک تابه جداگانه تفت دهید تا پخته و ترد شود. حالا سیب‌زمنی و جگر مرغ را مخلوط کنید و در یک ظرف مناسب سرو نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله طرز تهیه جغور بغور را به چند روش مختلف آموزش دادیم و از روش‌های خوشمزه‌تر شدن این غذای خوشمزه حرف زدیم. شما می‌توانید با اضافه کردن سیر و تفت دادن آن همراه جگرها، بوی زهم‌شان را از بین ببرید و از رب انار هم برای خوش‌طعم شدن آن استفاده نمایید.

اندازه جگرها کاملا سلیقه‌ای‌ست اما بهتر است که جگرها بیش‌ازحد ریز نشوند. برای تهیه جغور بغور از دل و جگر تازه استفاده کنید چون ممکن است با دل و جگر فریزری طعم خوبی پیدا نکند. همچنین اگر طعم قارچ را دوست دارید، می‌توانید به این غذا اضافه نمایید.

منبع: خبرآنلاین

۲
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرادید هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرادید هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید