طرز تهیه پلو شوشتری؛ طعم اصیل خوزستان در سفره شما

طرز تهیه پلو شوشتری؛ طعم اصیل خوزستان در سفره شما

اگر به دنبال تجربه یک غذای جدید و لذیذ هستید، پلو شوشتری را از دست ندهید.

کد خبر : ۲۱۸۷۸۴
بازدید : ۲۵۶

پلو شوشتری، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که ریشه در تاریخ غنی شهر شوشتر دارد. این غذا با ترکیبی بی‌نظیر از برنج، لوبیا چشم بلبلی، مرغ و ادویه‌های خوش عطر و طعم، طعمی فراموش‌نشدنی را به کامتان هدیه می‌دهد. اگر به دنبال تجربه یک غذای جدید و لذیذ هستید، پلو شوشتری را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه پلو شوشتری

برنج: 400 گرم (برنج ایرانی باکیفیت مانند طارم یا هاشمی بهترین گزینه است)

لوبیا چشم بلبلی: 250 گرم (از شب قبل خیس کنید)

سینه مرغ: 2 عدد (به دلخواه می‌توانید از گوشت چرخ کرده یا تکه‌های ران مرغ نیز استفاده کنید)

پیاز: 2 عدد متوسط (برای پیازداغ)

شوید خشک یا تازه: 50 گرم

زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه

ادویه‌ها: پودر سیر 1 قاشق چای‌خوری، فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری، پودر هل 1 قاشق چای‌خوری، زردچوبه 1 قاشق غذاخوری، نمک 1 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای ته دیگ

آرد: 2 قاشق غذاخوری

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری

آب: نیم لیوان

طرز تهیه پلو شوشتری

آماده‌سازی لوبیا: لوبیای چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بپزید تا کاملا نرم شود.

تفت دادن پیاز و مرغ: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس تکه‌های مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. ادویه‌ها (پودر سیر، فلفل سیاه، زردچوبه) را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

پخت برنج: برنج را آبکش کرده و سپس در قابلمه مناسب با مخلوط مرغ و لوبیا مخلوط کنید. زعفران دم کرده را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.

ته دیگ: در ته قابلمه روغن ریخته و آرد را تفت دهید تا طلایی شود. سپس گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کرده و هم بزنید تا یک خمیر یکدست به دست آید. این خمیر را کف قابلمه پخش کنید.

دم کشیدن: دم کنی را روی قابلمه گذاشته و اجازه دهید پلو به مدت یک ساعت دم بکشد.

نکات مهم

برای طعم بهتر، می‌توانید از شوید تازه به جای شوید خشک استفاده کنید.

برای تهیه ته دیگ می‌توانید از سیب زمینی، نان لواش یا سیب زمینی نگینی نیز استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید به جای سینه مرغ از گوشت چرخ کرده یا قلقلی‌های گوشت استفاده کنید.

تزیین و سرو:

پلو شوشتری را در ظرف سرو ریخته و با پیازداغ و شوید تازه تزیین کنید. این غذای خوشمزه را به همراه سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید.

منبع: دانشیاری

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید