bato-adv

خوردن این ماهی‌ یعنی نوشیدن یک ماه آب آلوده!

محققان همچنین محاسبه کردند که خوردن تنها یک ماهی آب شیرین برابر با آشامیدن یک ماه آب آلوده به آلاینده PFOS به میزان ۴۸ در تریلیون است. در این مطالعه همچین آمده است که سطح کل PFAS در ماهی‌های آب شیرین ۲۷۸ برابر بیشتر از آن چیزی است که در ماهی‌های تجاری به فروش می‌رسد.
کد خبر: ۱۱۸۸۲۳
بازدید : ۷۷۶۹
۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۵

مطالعات جدید نشان می‌دهد که خوردن یک ماهی آب شیرین صید شده در رودخانه یا دریاچه‌های ایالات متحده، معادل نوشیدن یک ماه آب آلوده به مواد آلاینده شیمیایی است.

مواد شیمیایی معروف به PFAS (مواد پر- و پلی فلوئوروآلکی) برای اولین بار در دهه ۱۹۴۰ برای مقاومت در برابر آب و گرما تولید شد و اکنون در وسائلی مانند تابه‌های نچسب، منسوجات، فوم‌های اطفاء حریق و بسته بندی مواد غذایی استفاده می‌شود.

پایداری و تخریب ناپذیری PFAS باعث شده آلاینده‌های ناشی از آن در طول زمان در هوا، خاک، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، غذا، آب آشامیدنی و حتی بدن ما تجمع یابند. تحقیقات نشان می‌دهد این آلاینده می‌تواند تاثیرات مخربی از جمله آسیب کبدی، کلسترول بالا، کاهش پاسخ‌های ایمنی و ایجاد انواع مختلفی از سرطان بر سلامت افراد داشته باشد. همین امر باعث شده است که درخواست‌ها برای اعمال مقررات سخت‌گیرانه‌تر در استفاده از PFAS افرایش یابد.

در همین راستا تیمی از محققان برای کشف آلودگی PFAS در ماهی‌های صید محلی، تحقیقاتی را بر روی بیش از ۵۰۰ نمونه ماهی صید شده از رودخانه‌ها و دریاچه‌های سراسر ایالات متحده بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ انجام دادند که نتایج آن به تازگی در مجله تخصصی Environmental Research منتشر شده است.

بر اساس این مطالعات میانگین سطح ماده شیمیایی PFAS در ماهی‌ها ۹۵۰۰ نانوگرم بر کیلوگرم بوده است. محققان همچنین محاسبه کردند که خوردن تنها یک ماهی آب شیرین برابر با آشامیدن یک ماه آب آلوده به آلاینده PFOS به میزان ۴۸ در تریلیون است. در این مطالعه همچین آمده است که سطح کل PFAS در ماهی‌های آب شیرین ۲۷۸ برابر بیشتر از آن چیزی است که در ماهی‌های تجاری به فروش می‌رسد.

بزرگترین تهدید شیمیایی قرن ۲۱

دیوید اندروز، دانشمندی که این مطالعات را رهبری کرده است در این‌باره می‌گوید: «من دیگر نمی‌توانم بدون فکر کردن به آلودگی PFAS به ماهی نگاه کنم. یافته‌های این مطالعه به‌ویژه به دلیل تأثیر این آلاینده بر جوامع محرومی که ماهی را به عنوان منبع پروتئین یا به دلایل اجتماعی و فرهنگی مصرف می‌کنند، نگران‌کننده بود. من از این‌که شرکت‌های سازنده و مصرف کننده PFAS، جهان را آلوده کرده‌اند و مسئولیتی در این زمنیه بر عهده نگرفته‌اند به شدت عصبانی هستم.»

اندروز همچنین در ادامه خواستار اعمال مقررات سخت گیرانه‌تر برای پایان دادن به استفاده‌های غیر ضروری از PFAS شد. پاتریک برن، محقق در حوزه آلودگی زیست محیطی در دانشگاه جان مورز لیورپول نیز نتایج این تحقیقات را مهم دانست و گفت: «این مطالعه به این دلیل بسیارمهم است که اولین شواهد را برای انتقال گسترده PFAS به طور مستقیم از ماهی به انسان ارائه می‌کند. PFAS احتمالاً بزرگترین تهدید شیمیایی است که بشر در قرن بیست و یکم با آن مواجه است.»

مطالعه در این زمینه پس از آن انجام شد که دانمارک، آلمان، هلند، نروژ و سوئد پیشنهادی را برای ممنوعیت PFAS به آژانس مواد شیمیایی اروپا ارائه کردند. آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد، این پیشنهاد که یکی از گستره‌ترین درخواست‌ها در تاریخ اتحادیه اروپا بوده است پس از آن ارائه شد که پنج کشور اروپایی دریافتند که PFAS به اندازه کافی کنترل نشده است و اعمال مقررات بیشتری در سراسر اروپا در این مورد نیاز است.

منبع: یورونیوز

برچسب ها: ماهی آب آلوده
نظرات بینندگان
آخرین اخبار
bato-adv
پیشنهاد ویژه
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv