طرز تهیه چند غذای لذیذ با بادمجان
یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهای که بسیاری از خانوادههای ایرانی طرفدار آن هستند کشک بادمجان میباشد که طرز تهیه بسیار آسانی هم دارد.
بادمجان به دلیل خوش خوراک بودن و تنوع بالای غذایی به عنوان محبوبترین صیفی جات شناخته شده. لیست غذا با بادمجان بدون گوشت و مرغ انتخاب را برای شما راحت میکند.
بادمجان یکی از صیفی جات محبوب به شمار میرود که بخاطر داشتن آنتوسیانین، آنتی اکسیدانی برای کاهش بسیاری از بیماریهای خطرناک محسوب میشود و از طرفی دیگر خواص بیشمار دیگری دارد و همین امر باعث شده است که به اهمیت آن در حوزه آشپزی افزوده شود.
به همین منظور در این بخش قصد داریم به معرفی آن دسته از غذاهایی بپردازیم که با استفاده از بادمجان و بدون نیاز به گوشت تهیه و طبخ میشوند؛ برای آشنایی با این غذاهای متنوع و خوشمزه با ما همراه باشید.
کشک بادمجان خانگی: یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهای که بسیاری از خانوادههای ایرانی طرفدار آن هستند کشک بادمجان میباشد که طرز تهیه بسیار آسانی هم دارد. چنانچه بادمجان جزو غذاهای مورد علاقه شما ما به حساب میآید پیشنهاد میکنیم با استفاده از موادی همچون کشک، بادمجان، سیر، پیاز، نعنا خشک و... این غذای خوشمزه را بپزید و با نان و سبزی خوردن نوش جان کنید.
میرزا قاسمی: از پرطرفدارترین غذاهای گیلان و مازندران میتوان به میرزا قاسمی اشاره کرد که یکی از محبوبترین غذاهای قدیمی مردم این مناطق به شمار میرود.
این غذا تاریخچه دور و درازی دارد و در زمان ناصرالدین شاه قاجار ابداع شده است و از آن پس نه تنها پای ثابت سفرههای گیلانیها شد بلکه در تمام مناطق ایران طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داد. بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، روغن و... از جمله مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه است.
رولت بادمجان ساده: رولت بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و متفاوتی است که برای آن دسته از افرادی که رژیم غذایی گیاهی در پیش گرفته اند بسیار مناسب است. در تهیه این غذای خوشمزه موادی همچون بادمجان، سیر، گوجه فرنگی، شوید و... به کار برده میشود. این غذا در زمان کمتر از ۲۰ دقیقه آماده میشود.
بورانی بادمجان کبابی: از غذاهای متفاوت استان مازندران میتوان به بورانی بادمجان کبابی اشاره کرد. این غذا طعم بسیار خاص و منحصر به فردی دارد و در زمان بسیار کمی آماده میشود. علاوه بر وعدههای ناهار و شام به عنوان پیش غذا و دسر نیز سرو میشود؛ بنابراین شما میتوانید بادمجان کبابی را در کنار سایر غذاها بر سر سفرههای رنگارنگتان داشته باشید.
ورقه گیلکی: نوعی کوکوی خوشمزه که ورقه گیلکی نام دارد یکی از غذاهای ساده و خوشمزهای است که با استفاده از بادمجان پخته میشود و طعم بسیار متفاوت و خوشمزهای دارد. این غذا در زمان بسیار کمی و با هزینه اندک آماده میشود. در تهیه ورقه گیلکی موادی همچون بادمجان متوسط، تخم مرغ، زردچوبه، روغن و... به کار برده میشود.
کوکوی بادمجان: کوکوی بادمجان یکی از غذاهای ساده و خوشمزهای است که در بین خانوادههای ایرانی بسیار رایج است چراکه هم در زمان خیلی کم آماده میشود و هم یک غذای سبک محسوب میشود؛ بنابراین چنانچه خواستید از این غذای خوشمزه به عنوان پیش غذا یا وعده نهار و شام استفاده کنید به موادی همچون بادمجان، تخم مرغ، روغن، نمک و فلفل نیاز دارید.
املت بادمجان: املت بادمجان از جمله غذاهایی است که در ترکیبات آن از بادمجان استفاده شده است. این املت به شیوه بسیار جذاب و سادهای تهیه میشود. جالب است بدانید برخلاف سایر املتها در این املت شیر هم به کار برده میشود. بادمجان قلمی، تخم مرغ، شیر، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه مواد تشکیل دهنده این غذا میباشد.
پاستا عربیتا با بادمجان بریانی: برخلاف باور عموم که بر این تصورند عربیتا یعنی این غذا متعلق به کشورهای عربی است باید بدانید که در واقع به عربیتا به معنی تند و تیز است و این غذا همچون سایر پاستاها به ایتالیا تعلق دارد. طعم متفاوت این غذا باعث شده است که طرفداران زیادی داشته باشد. چنانچه میخواهید از این غذا تهیه کنید به موادی همچون بادمجان، روغن زیتون، سیر، پاستا، گوجه فرنگی، دانه فلفل قرمز و نمک و فلفل نیاز دارید.
بروسکتا بادمجان: بروسکتا بادمجان به عنوان یک پیش غذای بسیار خاص و شیک به شمار میرود که زیبایی دو چندان به سفرههای میهمانی شما میبخشد.
طعم این غذای خوشمزه را خنکی نعنا و گرمی بادمجان به تعادل میرساند و تجربه بسیار لذت بخشی به شما خواهد داد. در تهیه این غذای خوشمزه موادی همچون بادمجان، نان باگت، سیر، روغن زیتون، سرکه سفید و... به کار برده میشود.
ساندویچ بادمجان کبابی: ساندویچ بادمجان کبابی یکی از غذاهایی به شمار میرود که بدون استفاده از روغن تهیه و طبخ میشود. تصور کنید بادمجان گریل شده همراه با سبزیجات در یک ساندویچ خوشمزه چه طعمی دلپذیری به ارمغان میآورد؛ مطمئناً بسیار لذتبخش خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده با ترکیبی از موادی همچون بادمجان، گوجه فرنگی، نان برگر، پیاز، سرکه بالزامیک، پنیر موتزارلا و... این ساندویچ خوشمزه را تهیه کنید.
یتیمک: یکی از غذاهای محلی بوشهر که در اکثر نقاط کشور نیز پرطرفدار است یتیمک نام دارد. این غذا بدون گوشت تهیه میشود و اصلیترین مواد آن بادمجان و لوبیا چشم بلبلی میباشد. به دلیل استفاده از لوبیا در این غذا در گروه غذاهای پروتئین دار قرار دارد و یک غذای سالم و رژیمی محسوب میشود. از جمله مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه میتوان به بادمجان، لوبیا چشم بلبلی، پیاز، روغن، آب تمر هندی و... اشاره کرد.
کال کباب: از جمله غذاهای اشتها آور شمالی که جزو غذاهای محلی این منطقه نیز به شمار میرود میتوان به کال کباب اشاره کرد. اصلیترین مواد تشکیل دهنده کال کباب، بادمجان است.
این غذای بی نظیر با استفاده از موادی همچون بادمجان، مغز گردوی ساییده شده، آب انار ترش، سبزی و... تهیه و طبخ میشود. علاوه بر اینکه از این غذا در وعدههای نهار و شام استفاده میشود به عنوان پیش غذا و میان وعده هم سرو میکنند.
خوراکی بادمجان ایتالیایی: در اینجا یک غذای خوشمزه ایتالیایی به شما معرفی خواهیم کرد که اصلیترین مواد تشکیل دهنده آن بادمجان میباشد. طعم این غذا بسیار خوشمزه و متفاوت میباشد و طرفداران بسیار زیادی دارد. در تهیه خوراک بادمجان موادی همچون گوجه فرنگی، پیاز، جعفری ساطوری شده، کره، شکر، آرد سفید و... به کار برده میشود.
کوپ بادمجان: غذای خوشمزه دیگری که با استفاده از بادمجان تهیه و طبخ میشود کوپ بادمجان میباشد. شکل و ظاهر این غذا بسیار متفاوت و جذاب است به همین خاطر یکی از پیش غذاهای بسیار خاص به شمار میرود و در اکثر میهمانیها تهیه میشود.
برای درست کردن این غذای خوشمزه و منحصر به فرد به موادی همچون بادمجان دلمه ای، اسفناج، گوجه فرنگی، برگ جعفری، فلفل دلمهای، نمک و فلفل نیاز است.
اشکنه کدو بادمجان: یکی از غذاهایی که تاریخچه دور و درازی دارد و از دیرباز در ایران پرطرفدار است اشکنه کدو و بادمجان نام دارد. این غذای خاص و خوشمزه با توجه به مواد اولیه که در آن به کار برده شده بسیار متفاوت است. این غذا بعضی مواقع یک غذای سبک به شمار میرود و در بعضی مواقع یک غذای سنگین.
علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل سرو میشود در بعضی از میهمانیها به عنوان پیش غذا نیز شناخته میشود. تخم مرغ، سبزی (تره، پیازچه، جعفری)، کدو، بادمجان، لپه، برنج خشک و... از جمله مواد تشکیل دهنده این غذا میباشد.
خورش دختر لوس: یکی دیگر از غذاهای محلی گیلان که اسم بسیار جالب و منحصر به فردی دارد به خورش دختر لوس معروف است؛ که یکی از عجیبترین غذاها به شمار میرود چرا که نامگذاری آن برخلاف سایر غذاها رایج نیست و از طرفی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاها به شمار میرود.
در تهیه این غذای خاص موادی همچون بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، آبغوره، نعنا خشک و... استفاده میشود. پیشنهاد میکنیم برای یکبار هم که شده طعم این غذا را امتحان کنید.
بادمجان شکم پر: از محبوبترین غذاهای سنتی و محلی شمال ایران که در سایر مناطق کشور نیز پرطرفدار است میتوان به بادمجان شکم پر اشاره کرد که بسیار خوشمزه و دلچسب است. این غذا هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان وعده نهار و شام سرو میشود و با استفاده از موادی همچون بادمجان، گردو، گوجه فرنگی، سیر، رب انار، خلال بادام و... تهیه و طبخ میشود. زمانی که برای پخته شدن این غذا نیاز است تقریبا ۴۵ دقیقه میباشد.
سوفله بادمجان: یکی از پیشنهادهای خوشمزه برای شما غذای لذیذی به نام سوفله بادمجان میباشد. این غذا با استفاده از موادی همچون بادمجان، پیاز، گوجه فرنگی، پنیر پیتزا رنده شده، روغن مایع و... تهیه و طبخ میشود و علاوه بر وعدههای نهار و شام به عنوان پیش غذا نیز در مجالس مهمانی سرو میشود؛ بنابراین یکی از انواع پیش غذاهای مجلسی در بین ایرانیان به شمار میرود.
کتلت بادمجان: چنانچه از آن دسته افرادی هستید که علاقهمند به خوردن غذاهای چرب نیستید؛ پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده کتلت بادمجان را امتحان کنید؛ بدون شک با یک بار خوردن شیفته طعم بی نظیر آن خواهید شد. در تهیه این غذا از موادی همچون بادمجان، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز، جعفری خرد شده، پیاز، آرد سوخاری و... بکار برده میشود.
منبع: ایسکانیوز