هفت پیامد نخوردن لبنیات
هرساله، هر امریکایی بهطور متوسط ۱۶.۲۰۰ کیلوگرم پنیر و ۱۰.۸۰۰ کیلوگرم بستنی یا محصولات لبنی منجمد میخورد. کاملا درست است اگر بگوییم بسیاری از مردم شیفتهی لبنیات هستند. بنابراین ممکن است شگفتآور باشد اگر دریابید که مصرف انواع محصولات لبنی از سال ۲۰۰۵ بهطور پیوسته در حال کاهش است.
براساس نظرسنجیها و گزارش نتایج آن از سوی انجمن تغذیه و رژیم غذایی امریکا، ۲۲٪ از امریکاییها کمتر از پیش لبنیات مصرف میکنند.
بهانههایی که مردم برای فرار از مصرف لبنیات بیان میکنند، وجود جایگزینهای متنوع برای شیر است. از جمله کاهش وزن، پوستی روشنتر، پیشگیری از بیماری و افزایش انرژی تنها چند مورد از مواردیست که افراد با رژیم غذایی بدون لبنیات بدان دست مییابند.
اما آیا واقعا میدانید هنگامی که لبنیات را کنار میگذارید و در برابر مصرف آن مقاومت میکنید، چه چیزی را به دست میآورید یا از دست میدهید؟
دریابید که آیا شیر واقعا برای بدن خوب است یا نه و هنگامی که آن را از رژیمتان حذف میکنید چه عوارضی در کمین شماست؟
۱. استخوانبندی بدن خود را شکننده میکنید.
تا سن ۳۰سالگی، سرعت استخوانسازی بدن بیشتر از تجزیهی استخوانی است. پس از ۳۰ سالگی، تجزیه استخوانها از ساخت آنها سبقت میگیرد. بهترین روش برای تقویت اسکلت بدن؟ کلسیم.
به گفتهی دکتر ربکا بلک، مدیر مرکز تغذیه بالینی در نیویورک لبنیات یکی از بهترین منابع تامین کلسیم است، زیرا بدن کلسیم موجود در لبنیات را، در مقایسه با دیگر غذاها، بهتر جذب میکند. با حذف لبنیات گامی در جهت پوکی استخوان و شکستگی آنها برمیدارید.
۲. کمتر به آرایش نیاز پیدا میکنید.
عدم مصرف لبنیات منجر به عدم نیاز به پوشانندههای آرایشی برای صاف کردن پوست صورت میشود: شیر ممکن است عامل آکنه باشد، درنتیجه رژیم بدون لبنیات مانع از بیرون ریختن جوشها میشود. بر اساس تحقیقی از مدرسه پزشکی دارمتوس، شیر حاوی هورمونهایی مانند تستوسترون است که غدد چربی پوست را تحریک کرده و منجر به بروز جوش میشود.
… و به همین ترتیب اگر همسر شما نیز مصرف لبنیات را کاهش دهد، همین امر برای او نیز صدق میکند. محققان سوئدی دریافتند که نوشیدن بیشتر از یک لیوان شیر در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهد، در عین حال مطالعهایی در دانشگاه هاروارد نشان داد، مردانی که بیش از دو وعده لبنیات در روز مصرف میکنند در مقایسه با آنهایی که لبنیات کمتری مصرف میکنند یا مصرف نمیکنند، ۳۴٪ بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.
۴. نیازمند مصرف مکملهای ملین فیبری میشوید.
وقتی لبنیات را کنار میگذارید، ممکن است ناآگاهانه مادهی مغذی دیگری را از رژیمتان کنار گذاشته باشید: پرویوتیکها. این باکتریهای مفید معمولا در ماست و پنیرهای نرم وجود دارند و با مجموعهای از مزایای خوب برای تنظیم سیستم گوارش مرتبطند.
۵. نیاز به شلوارهای بزرگتری دارید.
نخوردن کره، بستنی و شیرکامل یک راه مطمئن برای لاغر شدن است، درست است؟ ممکن است نباشد. در یک مطالعه بلند مدت سوئدی، مشخص شد افرادی که مقدار زیادی چربی لبنی مصرف کرده بودند، نسبت به آنهای که چربی کمتری از لبنیات مصرف میکردند، بیش از نیم برابر احتمال ابتلا به چاقی در طی یک دوره ۱۲ ساله را داشتند.
بلک میگوید: لبنیات منبعی سرشار از چربی و پروتئین است و از آنجایی که کندتر هضم میشوند، احساس سیری طولانیتری را پدید میآورند.
۶. احساس نفخ دارید.
مقصر سویا است. بلک میگوید: وقتی مردم گروهی از مواد غذایی مانند لبنیات را کنار میگذارند، تمایل دارند به دنبال جایگزینهایی که طعم و بافت مشابهای دارند، بروند. جایگزین اغلب محصولات لبنی بر پایهی سویا استوار است. مانند پنیر سویا، شیر سویا و کره سویا. بلک میافزاید، مشکل اینجاست که هضم سویا دشوار است، بهویژه اگر شما یکباره مصرف آن را افزایش دهید.
۷. باید بیمهنامه عمر خود را تمدید کرده و مبلغ را بالا ببرید.
طبق مطالعهای در BMJ، نوشیدن هر لیوان شیر در روز خطر مرگ را تا ۱۵٪ افزایش میدهد. چه ترسناک! محققان دریافتند احتمال خطر مرگ در دو دههی آینده از زندگی زنانی که روزانه سه لیوان یا بیشتر شیر مینوشند، تقریبا دو برابر آنهایی است که روزانه کمتر از یک لیوان مینوشند. محققان انگشت اتهام را به سوی گالاتوز، قند سادهی موجود در شیر که اثبات شده موجب تحریک استرس اکسیداتیو و التهاب درجه پایین است و صحنه را برای بیماریها آماده میکند، میگیرند.
منبع: مجله سلامت