امیر آقایی: نقش‌های گل‌درشت مورد علاقه من نیستند؛ دیگر انتخاب نمی‌کنیم، انتخاب می‌شویم

امیر آقایی: نقش‌های گل‌درشت مورد علاقه من نیستند؛ دیگر انتخاب نمی‌کنیم، انتخاب می‌شویم

امیر آقایی مهمان ویژه‌برنامه نوروزی «اکنون» است. آقایی را سال‌هاست به عنوان بازیگر مطرح سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی می‌شناسیم اما فقط تعداد کمی از ما درباره انتشار کتاب‌های شعرش می‌دانیم. آقایی در این برنامه از عادت‌هایش در چند ساعت نوشتن روزانه و همچنین دلایل انتخاب نقش‌هایش در فیلم‌ها و سریال‌ها و علاقه‌اش به نقش‌های درونی و دور از خودش می‌گوید.

کد خبر : ۲۳۴۴۵۳
بازدید : ۲۰۸

برنامه «اکنون» در قسمت هجدهم میزبان امیر آقایی است. آقایی در این گفت‌وگو خیلی کم راجع به سینما و نقش‌هایی که ایفا کرده است حرف زده و بیشتر زمان گفت‌وگو به صحبت درباره شعر و عادت نوشتن و علاقه‌اش به نویسنده‌های مختلف می‌گذرد. گزیده‌ای از صحبت‌هایش را می‌خوانیم.

141

امیر آقایی در استودیو برنامه «اکنون»

عادت به نوشتن روزانه | هر روز از ساعت ده صبح تا دو بعدظهر می‌نشینم و می‌نویسم. شاید در این سه چهار ساعت فقط سه سطر بنویسم اما خودم را موظف می‌کنم که حتما بنویسم. اصولا معتقدم دیسیپلین کار می‌کند. قبلا این دیسیپلین را نداشتم یک بار مصاحبه‌ای قدیمی از هاروکی موراکامی در یک مجله رسیدم که گفته بود در روزهایی که می‌نویسم شب‌ها زودتر از موعد می‌خوابم و زودتر از موعد بیدار می‌شوم و دوازده کیلومتر می‌دوم و دو ساعت شنا می‌کنم.

مبنای انتخاب نقش‌ها | سوال «چگونه نقش‌ها را انتخاب می‌کنی؟» مال دهه گذشته است. الان متاسفانه نقش ما را انتخاب می‌کند. روزگاری سینمایی داشتیم که حرفی برای گفتن داشت اما حالا اینطور نیست. در همین اندک پیشنهادها انتخاب من نقشی است که ازم دور باشد و من را به چالش بکشد. حتی چالش‌هایی که شاید خیلی دیده نشود و درونی باشد. سلیقه‌ام در بازیگری بازی درونی است. معتقدم شما باید از درون به یک نقش برسید. بازی بیرونی مال من نیست.

142

امیر آقایی برای بازی در فیلم «شنای پروانه» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد را گرفت.

دوری از نقش‌های گل‌درشت | در همه‌جای دنیا هنوز بازی‌های بیرونی بیشتر جواب می‌دهد. شما برندگان بازیگری ده سال گذشته اسکار را ببینید. هر نقشی که به لحاظ ظاهری خیلی گل‌درشت اجرا شده توفیق داشته. من در بازیگری بازی نکردن را دوست دارم. شاید هم به خاطر سن‌وسالم باشد که شخصیتم دارد به سمتی می‌رود که زیستن نقش را بیشتر از بازی کردن دوست دارم. در شعر، گونه هایکو دارد به سمت کوتاه حرف زدن می‌رود و در سینما همین بازی درونی.

درک جدید از جهان | هایکو دریچه‌ای را به جهان درون برای من باز کرد. خیلی‌ها به من خرده می‌گیرند و می‌گویند در شهر زندگی نمی‌کنی، معاشرت نمی‌کنی، هیچ‌جا نیستی. اگر این انتخاب تنهایی، انزواست بلی من منزوی هستم. من جهانی را کشف کرده‌ام که از آن جهان دارم تلمز می‌کنم و می‌نویسم.

تاک‌شو «اکنون» به میزبانی سروش صحت و تهیه‌کنندگی محمدرضا رضائیان روزهای سه‌شنبه به شکل اختصاصی از پلتفرم «فیلیمو» منتشر می‌شود.

منبع: فیلم نیوز

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید