کشف کارخانۀ 125 هزارسالۀ «چربی‌سازی» که متعلق به «انسان‌های منقرض شده» بوده است

کشف کارخانۀ 125 هزارسالۀ «چربی‌سازی» که متعلق به «انسان‌های منقرض شده» بوده است

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد نئاندرتال‌هایی که حدود ۱۲۵ هزار سال پیش در منطقه‌ای از آلمان امروزی زندگی می‌کردند، استخوان حیوانات را در محلی خاص جمع‌آوری و به‌طور گسترده پردازش می‌کردند تا چربی درون آن‌ها را استخراج کنند؛ ماده‌ای پرانرژی که احتمالاً به خوراک‌هایشان مانند خورش‌های گیاهی افزوده می‌شده تا مغذی‌تر شود.

کد خبر : ۲۴۹۴۷۷
بازدید : ۲۰۸۰۷

فرادید| این منطقه باستانی که «نوی‌مارک-نورد» نام دارد، به گفته محققان نوعی کارخانه چربی‌سازی نئاندرتال‌ها بوده که بقایای شکسته‌ی ۱۷۲ پستاندار بزرگ مانند گوزن و اسب در آن کشف شده است. تحلیل این استخوان‌ها نشان می‌دهد بخش بزرگی از آن‌ها به‌طور عمد برای استخراج مغز استخوان و چربی خرد شده‌اند.

به گزارش فرادید؛ به گفته پروفسور ویل روبروکس از دانشگاه لیدن، یکی از نویسندگان اصلی این پژوهش، «گوشت ماهیچه‌ای که ما امروزه دوست داریم روی باربکیو بگذاریم، در آن زمان غذای سگ به‌حساب می‌آمد.» او توضیح می‌دهد که بدن انسان تنها مقدار محدودی پروتئین را در روز می‌تواند هضم کند (حدود ۳۰۰ گرم)، بنابراین برای تأمین کامل انرژی، چربی و کربوهیدرات ضروری بوده‌اند.

0

برخی از قطعات پردازش‌شدۀ استخوان حیوانات که در محل یافت شده‌اند

این نخستین بار است که شواهدی از چنین فرآیند پیچیده‌ای در میان نئاندرتال‌ها یافت می‌شود. پیش از این تصور می‌شد روش استخراج چربی استخوان، تنها در انسان‌های هوشمند دوران پارینه‌سنگی (حدود ۲۸ هزار سال پیش) رواج داشته است.

رویکرد نئاندرتال‌ها در جمع‌آوری، ذخیره و پردازش این استخوان‌ها، نشانه‌ای است از قدرت برنامه‌ریزی، مدیریت منابع و احتمالاً نگهداری مواد غذایی برای آینده؛ چیزی که پیش‌تر تصور نمی‌شد در فرهنگ آن‌ها وجود داشته باشد. روبروکس می‌گوید: «این یافته، تصویر رایج از نئاندرتال‌ها را که آن‌ها را موجوداتی صرفاً وابسته به لحظه حال می‌دانست، به چالش می‌کشد».

این یافته‌ها همچنین با شواهد دیگر از مهارت‌های فنی نئاندرتال‌ها هم‌خوانی دارد؛ از جمله ساخت چسب از پوست درخت غان در حدود ۲۰۰ هزار سال پیش که نیازمند کنترل دقیق دما بوده است.

در نهایت، هنوز دقیقاً مشخص نیست چربی‌های به‌دست‌آمده چگونه مصرف می‌شدند، اما احتمال دارد به‌صورت خشک ذخیره می‌شدند یا در غذاهای گیاهی برای غنی‌تر کردن آن‌ها به کار می‌رفتند.

۳۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید