۱۰ خوراکی «نفخ معده» را کاهش می‌دهند

۱۰ خوراکی «نفخ معده» را کاهش می‌دهند

نفخ همان احساس ناخوشایند کشیدگی و پری در شکم است؛ وضعیتی که شکم سنگین، پر و کمی سفت به‌نظر می‌رسد و معمولاً از گاز، احتباس آب یا کندی هضم ناشی می‌شود.

کد خبر : ۲۷۰۹۲۸
بازدید : ۴۷

فرادید| نفخ خطرناک نیست، اما بدون‌شک آزاردهنده است و انرژی و تمرکز روزانه را کم می‌کند. دلیل آن می‌تواند هر چیزی باشد؛ از غذای شور گرفته تا تند خوردن یا کم آبی. 

به گزارش فرادید، راه‌حل، گرسنگی‌دادن به خود یا نوشیدنی‌های سم‌زدا نیست، بلکه تعادل و خوردن غذاهایی است که بدن را هیدراته، آرام و دستگاه گوارش را روان می‌کنند. این خوراکی‌ها بی‌سروصدا سیستم را تنظیم می‌کنند تا بدن سبک‌تر شود و روز راحت‌تر پیش برود. 

در ادامه، خوراکی‌هایی که نفخ را کاهش می‌دهند معرفی کرده‌ایم.

۱. خیار

1

خیار کمابیش از آب تشکیل شده و همین موجب می‌شود سدیم اضافی دفع و احتباس مایعات کاهش یابد؛ احتباسی که یکی از دلایل اصلی پف‌کردگی شکم است. خیار حاوی کوئِرستین نیز هست؛ یک ضدالتهاب طبیعی که بدن را از درون خنک می‌کند. می‌توانید آن را داخل آب بیندازید، با ماست مخلوط کنید یا به سالاد لیمو و فلفل اضافه کنید. ساده، کم‌دردسر و به طرز شگفت‌آوری مؤثر است. 

۲. نعناع

2

نعناع فقط برای بوی خوش دهان یا نوشیدنی‌ها نیست. منتول موجود در آن اسپاسم روده را آرام کرده و به خروج گازهای گیر افتاده کمک می‌کند. چند برگ نعناع را در آب بیندازید، به ماست‌ و خیار اضافه کنید یا چای بعد از غذا را با آن دم کنید. اثربخشی نعناع سریع، آرام و مطمئن است. 

۳. پاپایا

3

پاپایا آنزیمی به نام پاپائین دارد که پروتئین‌ها را پیش از آنکه تخمیر شوند و دردسر ایجاد کنند تجزیه می‌کند. آن را خنک با کمی لیمو بعد از یک وعده سنگین پروتئینی بخورید یا با آب نارگیل مخلوط کنید تا نوشیدنی سبک و آرام‌بخشی بسازید. 

۴. زنجبیل

4

زنجبیل ترکیبی از گرما و لطافت است. مواد فعال آن، به‌ویژه جینجِرول، حرکت عضلات روده را روان‌تر می‌کند و از گیر کردن گاز جلوگیری می‌کند. به همین دلیل است که در بسیاری از خانه‌های هندی به عنوان کمک پس از غذا شناخته می‌شود: آرام می‌کند، هضم را سرعت می‌بخشد و مانند یک ماساژ داخلی عمل می‌کند. کمی از آن را در آب گرم رنده کنید، در چای بجوشانید یا به تفت‌دادنی‌ها اضافه کنید. گرمایش همه چیز را به جریان می‌اندازد. 

۵. رازیانه

5

رازیانه همیشه پایان‌دهنده آرام وعده‌ها بوده است. جویدن مقدار کمی رازیانه یا نوشیدن چای رازیانه، عضلات روده را آرام کرده و به خروج تدریجی گاز کمک می‌کند. از دانه‌ها استفاده کنید یا حتی بخش سفید و تُرد آن را خام داخل سالاد بریزید؛ شیرینی ملایم و انیسونی آن، طعمی لطیف و سازگار با هضم غذا دارد. 

۶. آناناس

6

آناناس آنزیمی به نام برومِلِین دارد که در هضم پروتئین‌ها کمک کرده و نفخ، گاز و التهاب روده را کاهش می‌دهد. خوردن آن پس از غذاهای سنگین یا چرب می‌تواند ناراحتی را کم کند، جذب مواد مغذی را بهتر کند و حتی به بهبود دردهای عضلانی یا ناراحتی‌های خفیف گوارشی کمک کند. 

۷. ماست

7

به روده مانند یک اکوسیستم نگاه کنید. ماست ساده و بدون شکر، باکتری‌های زنده‌ای دارد که تعادل روده را بازمی‌گردانند، میکروب‌های مضر را کنار می‌زنند و هضم را روان می‌کنند. انواع طعم‌دار و شیرین را کنار بگذارید؛ شکر اضافه، باکتری‌های اشتباه را تغذیه می‌کند. ماست را با میوه، کمی عسل یا کنار غذای تند برای خنک‌کردن سیستم بخورید. 

۸. لیمو

8

صبح‌ها یک لیوان آب گرم همراه لیمو، یک تلنگر کوچک اما مؤثر به سیستم گوارش است. اسیدیته لیمو موجب تحریک تولید صفرا می‌شود؛ مایعی که هضم چربی‌ها را آسان کرده و معده را برای روز آماده می‌کند. پیش از قهوه آن را بنوشید؛ معجزه نمی‌کند، اما ریتم شروع روز را آرام‌تر و متعادل‌تر می‌کند. 

۹. جو دوسر

9

جوی دوسر، قهرمان فیبر محلول و ملایم است. برخلاف برخی غذاهای پرفیبر که موجب تولید گاز می‌شوند، جوی دوسر آب را جذب کرده و ژل نرمی تشکیل می‌دهد که حرکت غذا را در روده‌ها منظم نگه می‌دارد و از یبوستی که اغلب جای نفخ را می‌گیرد جلوگیری می‌کند. یک کاسه جوی دوسر داغ با موز یا جوی دوسر خیس‌خورده با چیا و شیر، هر دو با شیوه‌های متفاوت اما مطمئن، روده را آرام می‌کنند. این هضم آهسته و یکنواخت، از احساس کشیدگی یا سفتی شکم جلوگیری کرده، اسیدیته اضافه را کاهش می‌دهد و به پوشش داخلی روده محافظتی ملایم می‌بخشد. یکی از اندک صبحانه‌هایی است که سبک اما مقوی؛ آرامش‌بخش اما بدون سنگینی است. 

۱۰. موز

10

وقتی دلیل نفخ، احتباس آب باشد، پتاسیم جواب است و موز راحت‌ترین منبع آن است. موز تعادل سدیم را برقرار کرده و موجب می‌شود کلیه‌ها آب اضافه را دفع کنند.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید