آخرین جزئیات از تنش‌ها در تنگه هرمز، افزایش قیمت نفت و توقف مذاکرات

آخرین جزئیات از تنش‌ها در تنگه هرمز، افزایش قیمت نفت و توقف مذاکرات

با مشخص نبودن جدول زمانی تمدید آتش‌بس، قیمت نفت افزایش یافت. ایالات متحده در بحبوحه کمبودها، معافیت تحریم‌های نفتی علیه روسیه و ایران را تمدید کرده است. پزشکیان گفته است که تهران خواهان «گفتگو و توافق» است، اما «نقض تعهدات، محاصره و تهدیدها موانع اصلی مذاکرات واقعی هستند».

کد خبر : ۲۹۶۰۵۶
بازدید : ۷۱

به گزارش فرارو، با مشخص نبودن جدول زمانی تمدید آتش‌بس، قیمت نفت افزایش یافت. ایالات متحده در بحبوحه کمبودها، معافیت تحریم‌های نفتی علیه روسیه و ایران را تمدید کرده است. پزشکیان گفته است که تهران خواهان «گفتگو و توافق» است، اما «نقض تعهدات، محاصره و تهدیدها موانع اصلی مذاکرات واقعی هستند».

رویترز: دو کشتی باری توقیف شده توسط سپاه به بندرعباس منتقل شدند

خبرگزاری رویترز مدعی شد که دو کشتی باری توقیف شده توسط نیروی دریایی سپاه به بندر عباس منتقل شده‌اند. در این گزارش به نقل از بستگان یکی از دریانوردان آمده است: «حدود ۲۰ ایرانی تا دندان مسلح به کشتی حمله کردند. ملوانان تحت کنترل ایرانیان هستند، تحرکات آنها در کشتی محدود است، اما ایرانیان با آنها به خوبی رفتار می‌کنند.»

ادعای ترامپ درباره صدور دستور شلیک به قایق‌های ایرانی

ترامپ در شبکه تروث سوشال نوشت:

من به نیروی دریایی ایالات متحده دستور داده‌ام که به هر قایقی، هر چند قایق کوچک (تمام کشتی‌های نیروی دریایی آنها، ۱۵۹ فروند از آنها، در کف دریا هستند!) که در حال مین‌گذاری در آب‌های تنگه هرمز است، شلیک کرده و آن را نابود کنند.

"مین‌روب‌های" ما همین الان در حال پاکسازی تنگه هستند. من بدینوسیله دستور می‌دهم که این فعالیت ادامه یابد، اما در سطح سه برابر!

800

پرواز پهپاد آمریکایی در آسمان تنگه هرمز

رسانه عراقی نایا (نزدیک به حشدالشعبی) با استناد به داده‌های فلایت‌رادار نوشت: 

یک پهپاد تریتون MQ-4C نیروی دریایی ایالات متحده در حال حاضر در حال انجام ماموریت اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی بر فراز تنگه هرمز است.

900

 

مذاکرات محرمانه روسیه و چین درباره وضعیت خاورمیانه

معاون وزیر خارجه روسیه و فرستاده ویژه چین در امور خاورمیانه، امروز در حاشیه نشست بریکس در دهلی‌نو، دیداری محرمانه درباره وضعیت خاورمیانه داشتند. مسکو و پکن همچنین بر حفظ هماهنگی نزدیک از جمله در شورای امنیت سازمان ملل برای حل مسالمت‌آمیز بحران‌های خاورمیانه تأکید کردند.

بلومبرگ: پاکستان نسبت به برگزاری مذاکرات خوشبین است

رسانه آمریکایی بلومبرگ در گزارشی نوشت: «با این که همچنان نشانه‌ای از شروع دوباره مذاکرات وجود ندارد، مقامات پاکستان هنوز نسبت به برگزاری گفت‌وگوها خوشبین هستند.

در تمام پایتخت، نیروهای مسلح پاکستانی به مسدود کردن خیابان‌های اصلی ادامه می‌دهند، کارمندان دولت در خانه مانده‌اند و کسب‌وکارها نیز ساعات کاری خود را کوتاه کرده‌اند.»

جلالی: آنچه ترامپ از جنگ به دست نیاورد، نمی‌تواند با دیکته در مذاکره به دست آورد

 کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه، در اظهاراتی گفت: « آنچه ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در جنگ به دست نیاورد، نمی‌تواند از طریق مذاکره به دست آورد.»

وی تاکید کرد: «آمریکایی‌ها با مواضع و شرایط ما آشنا شده‌ و متقاعد شده‌اند که نمی‌توانند از طریق اقدام نظامی ما را شکست دهند؛‌ با این حال، ما خطوط قرمز مشخصی داریم که هرگز از آنها عدول نخواهیم کرد. ایران به‌عنوان عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، تمام حقوق خود در حوزه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دنبال می‌کند.»

سی‌ان‌ان: ایران برای بسته نگه داشتن تنگه هرمز به نیروی دریایی بزرگی نیاز ندارد

این رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت که استفاده آشکار ایران از قایق‌های تندرو برای متوقف کردن دو کشتی تجاری در روز چهارشنبه نشان می‌دهد که چگونه هنوز می‌تواند با استفاده از جنگ دریایی نامتقارن و غیرسنتی بر آنچه در تنگه هرمز اتفاق می‌افتد، تأثیر بگذارد.

پنتاگون: نیروهای ما دیروز در اقیانوس هند به یک کشتی تحریم‌شده که در حال حمل نفت از ایران بود، حمله کردند.

آلمان: آماده‌ایم برای حفظ آزادی دریانوردی در تنگه هرمز مشارکت کنیم

دولت برلین از ایران خواست که از فرصت استفاده کرده و مذاکرات با آمریکا در اسلام‌آباد را از سر بگیرد. 

آلمان همچنین خواستار بازگشایی تنگه هرمز شد و اعلام کرد: «ما آماده‌ایم تا مطابق با قوانین بین‌المللی، در حفظ آزادی دریانوردی در تنگه هرمز مشارکت کنیم.»

برکناری وزیر نیروی دریایی آمریکا از سوی هگست

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، از برکناری جان فیلان، وزیر نیروی دریایی آمریکا در پنتاگون از سوی پیت هگست خبر داد. 

شان پارنل، سخنگوی ارشد وزارت جنگ آمریکا نیز در بیانیه‌ای کوتاه خبر داد که فیلان، بلافاصله پنتاگون و دولت ترامپ را ترک خواهد کرد. بر اساس این گزارش، جان فیلان پس از ماه‌ها تنش با هگست و تیم رهبری پنتاگون این وزارتخانه را ترک می‌کند.

نخستین عوارض عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز به خزانه واریز شد

عباس پاپی‌زاده، عضو هیأت رئیسه مجلس در گفتگویی با ایسنا اظهار داشت که عوارض عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز به صورت رسمی به بانک مرکزی واریز و وارد خزانه کشور شد.

به گفته نماینده دزفول در مجلس، میزان عوارض دریافتی از کشتی‌ها براساس نوع و میزان محموله آن‌ها متفاوت است و این موضوع با توجه به شرایط تردد در آبراه‌ها انجام می‌شود.

واکنش حزب‌الله به مذاکرات دولت لبنان و اسرائیل

حسن فضل‌الله، نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان گفت: مذاکرات مستقیم با اسرائیل اشتباه بزرگی است که منجر به افزایش اختلافات داخلی خواهد شد.

شرایط دولت لبنان برای پیش برد مذاکرات

جوزف عون رئیس جمهور لبنان:  لبنان درخواست تمدید آتش‌بس را با تمرکز بر توقف حملات و عقب‌نشینی اسرائیل، بازگشت زندانیان و استقرار ارتش  پیش می‌برد.

 لبنان در طول مذاکرات بر تمدید آتش‌بس اصرار دارد و خواستار توقف حملات، تخریب خانه‌ها و عقب‌نشینی اسرائیل از روستاهای لبنان است.

از سرگیری پروازهای روزانه قطر ایرویز به امارات و سوریه

شرکت هواپیمایی قطر ایرویز خبر داد که  پروازهای روزانه از دوحه به دبی و شارجه از سر گرفته می‌شود.

همچنین، با از سرگیری ارتباطات با مقاصد کلیدی خاورمیانه، یک سرویس روزانه به دمشق نیز برقرار خواهد شد.

اسرائیل 200 میلیون دلار مهمات خرید

وزارت جنگ اسرائیل قرارداد بزرگی با شرکت اسرائیلی البیت سیستمز امضا کرد تا مهمات هوایی جدید به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار بخرد.

وزیر جنگ اسرائیل، مدعی شده است که این قرارداد بخشی از تلاش‌های مداوم برای  رسیدن  اسرائیل به استقلال در تأمین مهمات است.

سی ان ان: ارسال نفت خام ایران به چین جریان دارد

سی‌ان‌ان گزارش داد: با وجود محاصره، نفتکش‌ها همچنان در مناطق بارگیری ایران لنگر انداخته‌اند و ارسال نفت خام ایران به سمت چین همچنان جریان دارد.

 بر اساس تحلیل داده‌های دریایی، ایران در نیمه اول این ماه تقریباً ۹۸۵ هزار بشکه در روز نفت به چین صادر کرده است.

مانع اصلی مذاکرات به روایت رسانه اسرائیلی

یک رسانه اسرائیلی مدعی شد که چین در پشت‌پرده مذاکرات ایران و آمریکا نقش فعال دارد و هم‌زمان، ترامپ آماده تمدید طولانی‌تر آتش‌بس است اما روند مذاکرات مبهم است.

به گزارش فرارو، اسرائیل هیوم در گزارشی ادعا کرد که چین به ایران فشار می‌آورد تا انعطاف بیشتری نشان دهد و در مقابل، آمریکا نیز تلاش می‌کند از طریق فشار نظامی و اقتصادی، ایران را به بررسی توقف غنی‌سازی سوق دهد.

در واشینگتن، ترامپ با تمدید آتش‌بس موافقت کرده، اما نشانه‌ها حاکی از آن است که این مهلت ممکن است طولانی‌تر شود.

این رسانه اسرائیلی در ادامه نوشت که مانع اصلی مذاکرات طرف ایرانی است که مخالف هرگونه عقب‌نشینی در موضوع غنی‌سازی می‌باشد. در مجموع، ترکیب فشار خارجی و بحران اقتصادی، آینده مذاکرات را نامشخص کرده است.

پنتاگون: پاکسازی مین‌های دریایی ایران، شش ماه طول می‌کشد

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که طبق اعلام پنتاگون، پاکسازی مین‌های دریایی کار گذاشته شده توسط ایران در تنگه هرمز شش ماه طول خواهد کشید.

به گزارش فرارو، این رسانه  اعلام کرد که مقامات وزارت دفاع آمریکا این اطلاعات را در جلسه توجیهی محرمانه  ارائه کرده‌اند.

به گفته منبع آگاه، در این جلسه توجیهی، قانونگذاران خواستار اطلاعاتی در مورد هزینه جنگ ایران، استراتژی و اهداف آن شدند.

دیدار وزیر کشور پاکستان با سفیر آمریکا در مورد مذاکرات اسلام‌آباد

محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان و ناتالی بیکر، سفیر آمریکا در خصوص برگزاری دور دوم مذاکرات در اسلام آباد بین ایران و آمریکا گفتگو کردند.

وزارت کشور پاکستان در شبکه X اعلام کرد که نقوی از ترامپ برای تمدید آتش بس تقدیر کرد و بر لزوم تداوم کانال‌های دیپلماتیک برای دستیابی به یک راه حل پایدار تأکید کرد.

وزیر کشور پاکستان نسبت به «پیشرفت مثبت از سوی ایران» ابراز امیدواری کرد و افزود که نخست وزیر پاکستان، شهباز شریف، و فیلد مارشال عاصم منیر «در هر سطحی برای حل این مسئله تمام تلاش خود را می‌کنند».

چرا جمهوری‌خواهان از ادامه جنگ آمریکا با ایران حمایت می‌کنند؟

به گزارش فرارو به نقل از نشریه ریسپانسیبل استیت کرفت، جمهوری‌خواهان سنا، به‌جای آن‌که در پی خاموش کردن آتش جنگ با ایران باشند، اکنون در مسیری گام برمی‌دارند که می‌تواند به تداوم این درگیری رسمیت سیاسی و حقوقی ببخشد.

این گزارش نشان می‌دهد با نزدیک شدن جنگ ایران به مهلت ۶۰روزه، کنگره آمریکا زیر فشار تعیین تکلیف قرار گرفته است. جمهوری‌خواهان به‌جای توقف جنگ، به دنبال تصویب مجوز ادامه آن هستند، در حالی که دموکرات‌ها خواهان مهار درگیری و افزایش نقش کنگره‌اند.

چهره‌هایی مانند کریس مورفی بر لزوم پذیرش مسئولیت رسمی تأکید دارند. در مقابل، دولت دونالد ترامپ خود را دارای اختیار کافی می‌داند و همین مسئله، جنگ را به میدان جدال سیاسی و حقوقی در واشنگتن تبدیل کرده است.

تضعیف ارزهای آسیایی در بازارهای نوظهور

کشورهای آسیایی، به ویژه واردکنندگان خالص انرژی مانند اندونزی، هند، فیلیپین و تایلند، به شدت از جنگ ایران آسیب دیده‌اند، زیرا بسته شدن تنگه هرمز و عدم اطمینان در مورد آتش‌بس آمریکا و ایران، قیمت نفت را برای مدت طولانی بالا نگه داشته است.

بانک اندونزی متعهد شد که تمام تلاش خود را برای دفاع از ارز «کم‌ارزش» به کار گیرد و اعلام کرد که آماده است تا در صورت لزوم، سیاست خود را برای حمایت قوی‌تر از روپیه و کنترل تورم تنظیم کند.

ارز اندونزی از زمان آغاز جنگ در اواخر فوریه بیش از ۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است و پس از روپیه هند، دومین ارز آسیایی با بدترین عملکرد در سال جاری است.

واکنش به شهادت خبرنگار لبنانی

رئیس جمهور لبنان شهادت «اما خلیل» خبرنگار لبنانی توسط اسرائیل را جنایت علیه بشریت خواند.

211

تاکید پاکستان بر ادامه کانال‌های دیپلماتیک بین واشنگتن و تهران

 

وزیر کشور پاکستان گفت: تمدید آتش‌بس توسط ترامپ گامی مهم برای کاهش تنش‌ها است و ما از ایران انتظار پیشرفت داریم.

نارضایتی نظامیان آمریکا از جنگ با ایران

الجزیره نوشت: با ادامه تنش‌ها بین ایالات متحده و ایران، مخالفت‌ها نه تنها در میان مردم آمریکا، بلکه در درون خود ارتش نیز در حال افزایش است.

برخی از اعضای ارتش آمریکا در حال زیر سوال بردن دستورات، بررسی امتناع از خدمت وظیفه و ابراز عقیده هستند.

افزایش قیمت نفت

قیمت نفت برنت از مرز ۱۰۴ دلار گذشت.

قیمت نفت آمریکا هم به بیش از ۹۴ دلار در هر بشکه رسید.

حربه پیشنهادی روزنامه کیهان جلوی تجارت دریایی قطر را بگیرید

روزنامه کیهان نوشت: «جلوی تجارت دریایی قطر از تنگه هرمز را بگیرید تا 6میلیارد دلار پول بلوکه شده مان را بدهند. 

بخشی از طلب‌مان فقط از قطر حدود 7 میلیارد دلار است. اگر ما از طریق اعمال کنترل بر تنگه هرمز، تجارت دریایی چنین کشوری را از طریق تنگه متوقف کنیم، به زودی مجبور به پرداخت بدهی خود می‌شود. چرا از این حربه دست بکشیم؟»

نویسنده روس: شرم‌آورترین شکست استراتژیک آمریکا به پایان رسید

واسیلی زایتسف، نویسنده روس، آتش‌بس در جنگ اخیر بین واشنگتن و تهران را «لحظه‌ای تحقیرآمیز از افشاگری» برای دولت آمریکا توصیف کرد.

 او آنچه رخ داده را یک اشتباه تاریخی دانست که یادآور فروپاشی ابرقدرت‌ها بود؛ زمانی که جاه‌طلبی‌های نظامی آنها با واقعیت سیاسی برخورد کرد.

 زایتسف نوشت: ماجراجویی نظامی آمریکا و اسرائیل به عنوان «شرم‌آورترین شکست استراتژیک» در تاریخ مدرن ایالات متحده به پایان رسید.

ادعای وال استریت ژورنال: رد و بدل کردن پیام‌ها همچنان ادامه دارد

وال استریت ژورنال مدعی شد: 

ایالات متحده و ایران همچنان از طریق اشخاص ثالث پیام رد و بدل می‌کنند، اما پیشرفت محدودی داشته‌اند.

تیم مذاکره‌کننده ایرانی از زمان تصمیم به عدم شرکت در مذاکرات این هفته در اسلام‌آباد، لحن خود را تندتر کرده و اعلام کرده است تا زمانی که تحریم‌ها لغو نشود، به میز مذاکره بازنمی‌گردد.

گفتگوی وزیر امور خارجه ایران و نماینده کره جنوبی

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، جزئیات تخلفات آمریکا و اسرائیل در جریان حمله  به این کشور را برای نماینده ویژه کره جنوبی در تهران شرح داد.

عراقچی در شبکه ایکس نوشت که در جریان دیدارشان در پایتخت ایران،  از «کشورها خواست تا موضعی روشن و قاطع در محکومیت این حملات اتخاذ کنند.»

عراقچی گفت: «تجاوز آمریکا و اسرائیل ریشه ناامنی در خلیج فارس و تنگه هرمز است.»

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید