خوردن ۵ غذایی که نباید در سفر دبی از دست دهید
دبی یکی از شهرهای موفق آسیایی در جذب گردشگر از کشورهای مختلف جهان است و به همین دلیل، رستورانهای شیک با کادر مجرب و غذاهای خوشمزه را فراهم کردهاند تا بخشی از خاطرات خوب هر مسافر را با طعم لذیذ غذاهای به یاد ماندنی رقم بزنند.
یک بخش مهم از هر سفری، تجربه غذاهای لذیذ آن شهر است. تفاوت ذائقه با افراد خانواده یا دوستان امری کاملا طبیعی است و اهمیت آن در یک سفر دسته جمعی بیشتر مشخص میشود.
دبی یکی از شهرهای موفق آسیایی در جذب گردشگر از کشورهای مختلف جهان است و به همین دلیل، رستورانهای شیک با کادر مجرب و غذاهای خوشمزه را فراهم کردهاند تا بخشی از خاطرات خوب هر مسافر را با طعم لذیذ غذاهای به یاد ماندنی رقم بزنند.
نکته جالب درباره این غذاها، تنوع آنها است، به طوری که صرفا محدود به غذاهای عربی نمیشود، یعنی ممکن است یک غذای خارجی به بهترین شکل طبخ شود و جزو غذاهایی باشد که نباید در دبی از دست دهید.
۱. مجبوس
بسیاری از افرادی که به دبی سفر میکنند، مجبوس را به عنوان یکی از بهترین غذاهای شهر دبی میشناسند. اصالت این غذای خوشمزه به کشور عربستان بر میگردد اما در کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات، عمان، کویت، بحرین و قطر هم از محبوبیت قابل توجهی برخوردار است و با نام مجبوس شناخته میشود. مواد تشکیل دهنده این غذای خوش عطر عبارتند از سینه یا ران مرغ، برنج بسمتی، پیاز، سیب زمینی، لپه، کشمش پلویی، تخم گشنیز، زیره سبز، زیره سبز و سایر مواد لازم مانند نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، دارچین، پودر سیر، پودر هلو برگ بو. البته، گاهی اوقات این غذای عربی دستخوش تغییر شده یا به عبارتی دیگر، برخی مواد حذف و برخی نیز اضافه میشوند. برای مثال، ممکن است آشپز این غذا به جای مرغ از گوشت استفاده کند یا حتی استفاده از فیله مرغ را به سینه و ران ترجیح دهند. همچنین، ممکن است آشپز، برنج را در داخل آب مرغ صافشده بریزد و سپس منتظر جوش آمدن آن باشد.
۲. تاهتا ملیح
یکی از غذاهای سنتی عربی که همیشه و طی سالهای گذشته، با استقبال گردشگران تور دبی مواجه میشود، تاهتا ملیح است. اما این موضوع صرفا به گذشته محدود نمیشود و هنوز هم طرفداران زیادی در این منطقه دارد. در گذشته، ماهیهای کنسرو شده و شور، تحت عنوان ملیح شناخته میشدند و هنگامی که ماهی تازه نبود، مورد استفاده قرار میگرفتند. برخی از ماهیها در مقایسه با دیگر ماهیها، میزان نگهداری آنها با استفاده از نمک بیشتر میشود. معروف ترین و در همین حال، محبوب ترین ماهیهای این دسته شامل ماهی مکرل و ماهی تن میشود. لازم به ذکر است، این ماهیها صرفاً نمونههایی از این طبقه بندی هستند و شمار آنها بیشتر است. به دلیل استفاده بسیار زیاد از نمک برای نگهداری این ماهیها، خوردن تاهتا ملیح و غذاهای مانند آن به افراد مسن توصیه نمیشود و بهتر است تا حد ممکن مراعات کنند. در صورت سفر به دبی، اسم این غذا را برای دفعات مکرر در منوی رستورانها خواهید دید. ناگفته نماند که تاهتا ملیح عمدتاً با ماهی تن زرد پر طبخ میشود. اگر عاشق غذاهای دریایی هستید، حتما تاهتا ملیح را در لیست غذاهایی که در طول سفر میل خواهید کرد، قرار دهید.
۳. سالونه مرغ
اگر از علاقه وافر شهروندان دبی به غذاهای دریایی بگذریم، به یک غذای خوشمزه دیگر میرسیم. علی رغم افزایش تنوع غذاهای غربی در رستورانهای دبی، کوچک ترین تلنگری به سالونه مرغ عربی وارد نشده است و همچنان از محبوبیت ویژهای نزد شهروندان و گردشگران شهر دبی برخوردار است. در نتیجه اگر با بلیط دبی سفر کردید، سالونه مرغ خوشمزه عربی را به سه دلیلِ تهیه آسان، عطر و بوی منحصر به فرد و طعم بسیار لذیذ از دست ندهید. تعداد موادی که در پخت سالونه مرغ استفاده میشوند زیاد است و شامل مرغ، پیاز، بادام زمینی، کنجد، پودر نارگیل، کره، پودر تخم گشنیز، پودر سیر، پودر زیره سبز، حبه سیر، زنجبیل تازه، دارچین، هل، فلفل سبز تازه، رب گوجه یا گوجه رنده شده، برگ بو، نمک، زردچوبه، نعنا و گشنیز میشود. قطعا دیده و شنیدهاید که برخی غذاها فصلی هستند؛ برای مثال، غذایی با طبع سرد را نمیتوان در فصل زمستان میل کرد. حتی برعکس این قضیه هم درست است و در فصل تابستان، مصرف غذاهای طبع گرم میتواند کمی آزار دهنده باشد. اما چنین چیزی در مورد سالونه مرغ وجود ندارد و شما در هر فصلی که به دبی سفر کنید، قادر به صرف این غذا خواهید بود.
۴. جشید
جشید، از جمله غذاهای محبوب در کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار میرود. همانطور که مطلع هستید، غذاهای دریایی جایگاه خاصی در کشورهای عربی دارند و میزان استفاده از آنها در اکثر مناطق بسیار بالا است. هر چند این قضیه در مورد سایر کشورهای آسیایی، به ویژه کشورهای آسیای شرقی نیز صدق میکند اما موضوع اصلی در حال حاضر، غذاهای دریایی استفاده شده در دبی است. جشید معمولاً با کوسه کوچک یا انواع دیگر ماهیها، در صورت عدم وجود کوسه کوچک تازه، پخته میشود. در دبی، به همراه کوسه کوچک یا ماهی، مقداری هم برنج سفید و کره قرار میدهند تا ترکیبی خوشمزه به وجود بیاید. برای طبخ جشید، ابتدا ماهی را به مدت ۳۰ دقیقه در آب و ادویههای مختلف قرار میدهند تا پوست آن حسابی کنده شود. در مرحله بعد، ماهی را به همراه ادویههایی مانند دارچین، زنجبیل، لیمو خشک آسیاب شده، هل، پیاز خرد شده و سیر در قابلمه میگذارند. در ادامه، فلفل را خرد کرده و آماده نگه میدارند تا سپس ماهی را نیز خرد کنند و به همراه سایر ادویهها در حدود ۱۵ دقیقه مخلوط کنند. مرحله پایانی طبخ جشید، فقط قرار دادن آن بر روی شعله است و سپس آماده سرو میشود. خوردن این غذا را در سفر های شخصی خود یا سفر با تور به شما پیشنهاد می کنیم.
۵. کوشاری
کوشاری غذایی است که اصالتش مجددا به کشورهای عربی و در واقع مصر و پاکستان بر میگردد. بیشتر غذاهایی که تا اینجا معرفی کردیم، غذاهای گوشتی بودند اما کوشاری، خوراکی خوشمزه و مناسب برای گیاهخواران است. آنچه که این غذا را منحصر به فرد کرده است، مواد تشکیل دهنده آن نیست بلکه ترکیب آنها است. این مواد عبارتند از برنج، گوجه فرنگی، روغن زیتون، پاستا، عدس، سس گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده، سرکه، سیر و نخود و ادویههای لازم مانند نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز. علی رغم اینکه کوشاری یک غذای مصری است، در دبی نیز با کیفیت بالایی طبخ و ارائه میشود. هر چند گفته میشود، کوشاری ریشهای ایتالیایی دارد و حتی مشابه یک غذای هندی به نام خیچدی است، اما این دلیل نمیشود کوشاریهای دبی را سطح پایین تلقی کنیم. بنابراین، اگر برنامه سفر به دبی را آماده کردهاید، اسم کوشاری را در لیست خود بنویسید تا حداقل برای یک بار هم که شده، آن را امتحان کنید.
کلام آخر
هر آنچه که مطرح شد، صرفاً نگاهی کلی نسبت به پنج مورد از غذاهای خوشمزه شهر دبی بود. همانطور که در ابتدا گفته شد، تنوع غذایی در شهر دبی زیاد است و طبیعتاً به پنج غذای مذکور محدود نمیشود. اگر قصد اقامتی نسبتا طولانی مدت در دبی دارید، بهتر است با غذاهای بیشتری آشنا شوید تا با آگاهی کامل غذا سفارش دهید و از آنچه که میل میکنید، لذت ببرید. فراموش نکنید که انتخاب بهترین غذاها فقط بخشی از یک سفر است و سایر موارد را هم بهتر است از یاد نبرید تا سفرتان به دبی خاطره انگیز شود.