نکات مهمی که در چیدمان مواد غذایی در سردخانه باید به آن توجه کنیم
دسترسی آسان به مواد غذایی و همچنین چیدمان سریع آنها، دو فاکتور مهم است که برای چیدمان مواد غذایی در سردخانه ها باید مد نظر قرار گیرد. اگر به این دو مورد توجه کافی نداشته باشید در این صورت ممکن است در زمان تخلیه ی مواد غذایی با مشکل روبرو شوید.
چیدمان مواد غذایی در سردخانه به چه صورت است؟ آیا نکات مهم در چیدن داخل قفسه های سردخانه را می دانید؟ آیا می دانید توجه به چیدمان مواد غذایی به خصوص در سردخانه های بزرگ تا چه اندازه ای مهم است؟
در ادامه در نظر داریم به 7 اصول چیدمان مواد غذایی در سالن سردخانه پرداخته و اطلاعات مهم در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
دسترسی آسان به مواد غذایی و همچنین چیدمان سریع آنها، دو فاکتور مهم است که برای چیدمان مواد غذایی در سردخانه ها باید مد نظر قرار گیرد. اگر به این دو مورد توجه کافی نداشته باشید در این صورت ممکن است در زمان تخلیه ی مواد غذایی با مشکل روبرو شوید.
مواد غذایی که نیاز به بازدید مکرر دارند باید در راهروهای جداگانه نگهداری شوند. یک راهرو به عرض 70 در وسط سالن و دیگری به عرض 50 در عقب سالن می تواند برای این امر گزینه ی خوبی باشد. برای کنترل کیفی این نوع از مواد غذایی نیز لازم است فاصله ی باکس ها بیش از 50 سانتیمتر باشد.
فواصل کافی برای گردش هوای سردخانه
چیدمان مواد غذایی در سردخانه باید به گونه ای باشد که گردش مناسب هوا تامین شود. توصیه می شود فاصله جعبه های و جداره های سالن حداقل 20 سانتیمتر و فاصله ی بین پالت ها از همدیگر بیشتر از 10 سانتیمتر باشد.
بالاترین مواد غذایی نیز باید پایین تر از فن اپراتور قرار گیرد. این ایده آل ترین شکل ممکن برای چیدمان مواد غذایی در سردخانه ها است. در صورتی که تعداد قفسه های روی هم چیده شده، بیشتر باشد لازم است با توجه به نوع کالا، مطمئن شوید که احتمال ریزش وجود ندارد
چیدمان مواد غذایی در سردخانه
خالی نگه داشتن زیر اپراتورها
در زیر اپراتورها نباید هیچ گونه کالایی باشد که دلیل این امر موارد زیر است:
• به منظور تعمیر و نگهداری از اپراتورها نیاز به دسترسی آسان به آنها است.
• از ایجاد ضایعات احتمالی مانند برفک زدایی با این اقدام جلوگیری می شود.
• امکان مانور برای لیفتراک فراهم خواهد بود.
چیدمان مواد غذایی در سردخانه با توجه به ارتفاع قفسه ها از زمین
چیدمان مواد غذایی در سردخانه باید با توجه به ارتفاع قفسه ها صورت بگیرد. ایده آل ترین حالت این است که پایین ترین قفسه ها، 15 سانتیمتر از زمین فاصله داشته باشند. توجه به این فاکتور می تواند مزیت های زیر را داشته باشد:
• اطمینان از گردش هوا
• دور نگهداشتن مواد غذایی از آلودگی های موجود در زمین
• امکان تمیز کاری با سهولت بیشتر
• جلوگیری از آلوده شدن مواد غذایی با هرگونه آفت
خروج کالا به ترتیب ورود
توجه به قانون خروج به ترتیب ورود یکی از مهمترین قوانینی است که در سردخانه ها باید در اولویت قرار گیرد. هر مواد غذایی یا کالایی که زودتر وارد سردخانه می شود باید زودتر از بقیه ی مواد غذایی خارج شود. کارکنان برای کار در سردخانه های بزرگ باید آموزش ببینند.
در غیر این صورت بی توجهی به این اصل مهم می تواند مشکلات جدی به همراه داشته باشد. کارکنان باید قادر باشند کالاهای موجود از قبل را به قفسه های جلویی انتقال دهند.
اصول چیدمان مواد غذایی در سردخانه
چیدمان مواد غذایی در سردخانه با برچسب زدن به کالاها
چیدمان مواد غذایی در سردخانه را با برچسب زدن به کالاها و همچنین قفسه ها آغاز کنید. لازم است تاریخ تولید و انقضای هر یک از محصولات درج شود. این اقدام می تواند مدیریت خروج مواد غذایی از سردخانه را سهولت بخشد.
همچنین با این اقدام، شرایط خروج به ترتیب ورود مقدور خواهد شد. از سوی دیگر با برچسب زدن می توان دسترسی راحت به مواد غذایی موجود داشت که این امر به نوبه ی خود می تواند سرعت کار را افزایش دهد.
توجه به محل قرار دادن گوشت و سایر مواد غذایی
لازم است گوشت و ماهی را در قفسه های پایین تر قرار دهید. با این تکنیک می توانید مانع ریخته شدن هرگونه مایع و ایجاد ضرر احتمالی بر روی کالاهای دیگر باشید. همچنین راهکار دیگری نیز وجود دارد که بر اساس آن می توانید گوشت ها را در بخش انتهایی سردخانه و مواد غذایی دیگر را در بخش جلویی قرار دهید.
قرار ندادن غذاهای حساس در اطراف فن
چیدمان مواد غذایی در سردخانه برای مواد غذایی حساس از اهمیت زیادی برخوردار است. هر گونه سهل انگاری در این مورد می تواند سبب ایجاد خسارت زیادی شود.
بخش های نزدیک به فن ها از آنجایی که کمترین دما و بیشترین گردش هوا را دارند، برای نگهداری مواد غذایی حساس مانند لبنیات و مواد غذایی آماده، گزینه ی خوبی نیستند. توجه به این نوع از ترفندها می تواند به آسانی طول عمر مفید مواد غذایی را در داخل سردخانه ها افزایش دهد و از خراب شدن آنها جلوگیری کند.
چیدمان مواد غذایی در سردخانه بزرگ
چیدمان مواد غذایی در سردخانه بزرگ را به افراد کاربلد محول کنید. ترفندهای مختلفی برای این امر موجود است که یک فرد کاربلد می تواند با رعایت آنها هم سرعت چیدمان را افزایش دهد و هم از خراب شدن مواد غذایی مختلف جلوگیری کند.
به عنوان مثال برای کنترل کیفیت کالاهای گوناگون باید محل قرارگیری آنها به خوبی انتخاب شود. دسترسی آسان به این نوع از کالاها اهمیت زیادی در مرحله ی بعدی دارد. برای این منظور می توانید پالت هایی را در راهروها تعبیه کنید و همچنین به قانون خروج کالا به ترتیب ورود توجه کافی داشته باشید. برای اطلاعات تخصصی تر در مورد چیدمان اصولی مواد غذایی در سردخانه کلیک کنید.
چیدمان مواد غذایی در سردخانه بزرگ
خروج کالا به ترتیب ورود را در سردخانه های بزرگ جدی بگیرید. برای این منظور می توانید راهرویی را در ورودی سالن تعبیه کنید که دارای عرض حداقل 220 سانتیمتر باشد. هنگام بارگیری نیز بهتر است به صورت ستونی از عقب سالن تا بخش جلویی آن، چیدمان را انجام دهید.
جمع بندی چیدمان مواد غذایی در سردخانه
چیدمان مواد غذایی در سردخانه به منظور افزایش سلامت مواد غذایی و بهبود سیستم انبارداری سردخانه بسیار مهم است. در این بخش از مقاله سعی کردیم به 7 نکته ی مهم برای چیدمان مواد غذایی در سردخانه های مختلف اشاره کنیم.
شما می توانید با رعایت این تکنیک ها از سردخانه ها به صورت بهینه استفاده کنید. نکات یاد شده بسیار ساده هستند ولی توجه به آنها می تواند بسیار کارساز باشد.