طرز تهیه سس تارتار در خانه
سس تارتار (tartare) معمولاً برای غذاهای دریایی که سرخ شده و سوخاری هستند، استفاده می شود. پایه سس تارتار از سس مایونز است و این سس طعم خاص خود را مدیون افزودنیهای خود است. در ابتدا سس تارتار را برای استیکی به نام استیک تارتار نامگذاری کردند که در قرن نوزدهم فرانسه سرو میشد. اولین دستورالعملهای آن در کتابهای آشپزی قدیمی مربوط به اواسط قرن 19 است.
اگر به دنبال یک جفت عالی برای غذاهای سوخاری خصوصا غذاهای دریایی خود هستید، سس تارتار پیشنهاد ویژهای است که نمیتوانید رد کنید. سس تارتار طعم غنی و قوام خامهای و بافت جذاب و خوشمزهای دارد. در ادامه بعد از آشنایی با سس تارتار، طرز تهیه سس تارتار در خانه با سادهترین دستور را مرور میکنیم.
سس تارتار چیست؟
سس تارتار (tartare) معمولاً برای غذاهای دریایی که سرخ شده و سوخاری هستند، استفاده می شود. پایه سس تارتار از سس مایونز است و این سس طعم خاص خود را مدیون افزودنیهای خود است. در ابتدا سس تارتار را برای استیکی به نام استیک تارتار نامگذاری کردند که در قرن نوزدهم فرانسه سرو میشد. اولین دستورالعملهای آن در کتابهای آشپزی قدیمی مربوط به اواسط قرن 19 است.
کاربرد سس تارتار
کافیست دستور تهیه سس تارتار را پیش بگیرید تا یک سس غنی و خوشمزه داشته باشید. سپس آن را در یخچال نگهداری کنید و غذاهای دریایی خود را با این سس سرو کنید. این سس فرانسوی با سبزیجات نیز ترکیب بسیار خوبی است. مقداری مارچوبه ترد یا سیبزمینی سرخشده خوشمزه را در آن فرو کنید تا تفاوت طعم و مزه جذاب آن را درک کنید.
مواد لازم برای تهیه سس تارتار
این لیست به اندازه کافی ساده و آسان است. هر زمان که بخواهید می توانید آن را در خانه تهیه کنید.
سس مایونز: مایونز پایه سس تارتار است که سایر افزودنیها را با آن مخلوط می کنیم.
لیمو: از آب لیموی تازه استفاده کنید زیرا لیموی تازه عطر و طعم بیشتری دارد.
خیارشور: برای سس تارتار خیارشور را به قطعات کوچک خرد کنید تا بتوانید در هر لقمه، آن را داشته باشید.
شوید: از شوید تازه استفاده کنید و خرد کنید تا بیشترین عطر و طعم را داشته باشید.
پودر پیاز خشک: پیاز طعم فوق العاده ای به سس تارتار خانگی شما میدهد.
نمک و فلفل: نمک و فلفل طعمهای دیگر سس را تقویت میکند.
طرز تهیه سس تارتار
سس تارتار یک چاشنی کلاسیک است که در بسیاری از رستورانها عرضه میشود، اما دلیلی وجود ندارد که برای داشتن این سس خوشمزه حتما بیرون بروید! شما میتوانید آن را در کمتر از 5 دقیقه در خانه خود درست کنید. 5 دقیقه برای درست کردن این سس وقت بگذارید و طعم غذاهای دریایی یا هر نوع غذای سرخ شده را در خانه خود ارتقا دهید. قیمت سس تارتار زیاد نیست ولی درست کردن سس تارتار در خانه نیز لطف خاص خود را دارد.
ابتدا مقداری سس مایونز را با آبلیمو هم بزنید. خیارشور را بهصورت ریز و نگینی خرد کرده و با پودر پیاز به مخلوط سس و آبلیمو اضافه کنید. اکنون وقت اضافه کردن جعفری خرد شده است. ترکیب را بهخوبی با یکدیگر مخلوط کرده و کمی از آن را بچشید. در صورت کم بودن مزه آن میتوانید مقداری نمک یا فلفل به سس خود اضافه کنید. توصیه میشود برای آن که مواد اولیه سس طعم خوبی بگیرند، یک ساعت قبل از مصرف آن را درون یخچال قرار دهید تا تمامی طعمدهندههایی که برای سس استفاده شده است، تأثیر و مزه اصلی خود را روی سس بگذارند.
ترخون میتواند جایگزین جعفری در این سس باشد. همچنین اضافه کردن پوست رنده شده از لیمو تازه به افزایش کیفیت سس کمک میکند.
نحوه نگهداری سس تارتار
سس تارتار را می توانید بلافاصله بعد از درست کردن سرو کنید یا در یخچال سرد کنید. البته پیشنهاد ما به شما سرد کردن سس تارتار حداقل به مدت یک ساعت قبل از مصرف است. سس تارتار را می توانید تا 2 هفته در یخچال و با کمک ظرف در بسته نگهداری کنید!
کاربرد سس تارتار در انواع غذا
رایجترین استفاده از سس تارتار برای غذاهای دریایی خصوصاً میگو سوخاری است. شما میتوانید این سس را علاوه بر غذاهای سوخاری شده برای گل کلم سرخ شده، روی ساندویچ، روی سیبزمینیهای پخته و سبزیجات کبابی استفاده کنید.
ارزش غذایی سس تارتار
به طور کلی سس تارتار برای سلامت فواید قابل توجهی ندارد و بیشترین هدف ما برای استفاده از سس تارتار، خوشطعمکردن غذا است. سس تارتار بخاطر مواد اولیهای که دارد، حاوی ریزمغذیهای متعددی از جمله ویتامین K و سدیم است.
طبق تحقیقات ویتامین K برای استحکام استخوانها و سلامت قلب و عروق مفید است. سس مایونز پایه سس تارتار است. در تولید سس مایونز از تخم مرغ استفاده میشود. بنابراین از فواید تغذیهای تخم مرغ در سس تارتار هم میتوان بهرهمند شد. اگر کالری مصرفی برای شما مهم است میتوانید ماست یونانی را جایگزین سس مایونز کنید.
اگر وقت آزاد برای تهیه سس تارتار در خانه ندارید و قصد خرید از فروشگاه را دارید به یاد داشته باشید برای خرید سس خصوصا سسهایی که بدون مواد نگهدارنده هستند حتما باید به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. یکی از فروشگاههایی که ضمن رعایت دستور اصلی سسها از مواد نگهدارنده استفاده نمیکند، فروشگاه انبار پنیر است. چنانچه در تهران ساکن هستید مراجعه حضوری یا خرید اینترنتی از این فروشگاه را به شما پیشنهاد میکنیم. فروشگاه انبار پنیر شما را با دنیایی از پنیرهای طبیعی، سسهای متنوع و بین المللی آشنا میکند.