۷ فایدۀ «تخمه کدو» برای سلامتی؛ اَبَرخوراکی کوچک پاییز

۷ فایدۀ «تخمه کدو» برای سلامتی؛ اَبَرخوراکی کوچک پاییز

تخم کدو دانه‌ای کوچک اما سرشار از پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم و مواد معدنی مهم است که به سلامت قلب، تثبیت قند خون، بهبود خواب، تقویت ایمنی و کاهش التهاب کمک می‌کند.

کد خبر : ۲۶۲۸۹۲
بازدید : ۲۲

فرادید|  تخم‌های کدو شاید کوچک باشند، اما ارزش غذایی بالایی دارند. آن‌ها سرشار از پروتئین، چربی‌های سالم، فیبر و مواد معدنی مهم مانند منیزیم و روی هستند و به همین دلیل جایگاه ثابتی در فهرست خوراکی‌های ارزشمند پیدا کرده‌اند.

به گزارش فرادید، این دانه‌های ترد، خوش‌خوراک و بسیار انعطاف‌پذیر، راه آسانی برای افزودن مواد مغذی اضافی به رژیم روزانه هستند. 

۱. حمایت از سلامت قلب

تخم کدو سرشار از فیبر و چربی‌های غیراشباع است که هر دو برای سلامت قلب مفید هستند. منیزیم، پتاسیم و چربی‌های غیراشباع موجود در تخم کدو به تنظیم فشار خون، کاهش التهاب و حمایت از سطح سالم کلسترول کمک می‌کنند که همه این‌ها برای سلامت قلب حیاتی است. یک مشت کوچک تخم کدو (یک‌چهارم فنجان) کمابیش ۱۵۰ کالری، ۷ گرم پروتئین و مقدار مناسبی منیزیم، روی و چربی‌های مفید فراهم می‌کند. 

Health-GettyImages-1175603836-3d537867024b4c438b06603ebe7e3227

۲. کمک به تثبیت قند خون

ترکیب پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم در تخم کدو می‌تواند روند هضم را کند کرده و از افزایش سریع قند خون پس از غذا جلوگیری کند. منیزیم نیز در بهبود حساسیت به انسولین نقش دارد و به حفظ سطح پایدار قند خون کمک می‌کند. 

۳. تأمین پروتئین گیاهی

هر ۲۸ گرم تخم کدو نزدیک ۷ گرم پروتئین دارد که آن را به گزینه‌ای عالی برای گیاهخواران، وگان‌ها یا هر کسی که به دنبال افزایش مصرف پروتئین در وعده‌ها و میان‌وعده‌های خود است، تبدیل می‌کند. 

۴. بهبود خواب و خلق‌وخو

تخم کدو حاوی تریپتوفان است؛ اسید آمینه‌ای که در تولید سروتونین و ملاتونین نقش دارد. به‌ویژه همراه با منیزیم، این ترکیب می‌تواند به آرامش، تعادل خلق‌وخو و شاید خواب بهتر کمک کند، گرچه تحقیقات هنوز قطعی نیستند. 

Untitled

۵. خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی

این دانه‌ها منبع ویتامین E، روی، منیزیم و پلی‌فنول‌ها هستند که همگی اثرات آنتی‌اکسیدانی یا ضدالتهابی دارند. این ترکیبات به‌شکل مشترک به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده، از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند و به کاهش التهاب بدن کمک می‌کنند. 

۶. حمایت از سیستم ایمنی

وجود روی و منیزیم در تخم کدو به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. این مواد معدنی در عملکرد سلول‌های ایمنی و دفاع در برابر بیماری‌ها نقش کلیدی دارند. 

۷. تنوع در آشپزی

افزون بر ارزش غذایی، تخم کدو بسیار راحت در رژیم روزانه گنجانده می‌شود، چون به شکل خام و برشته خوشمزه هستند، می‌توانند شیرین یا شور باشند و در وعده‌های مختلف مصرف شوند: روی سالاد، اوتمیل یا ماست، داخل اسموتی، همراه با سبزیجات برشته، در پاستا یا غذاهای غلات‌دار یا به‌سادگی به‌عنوان یک میان‌وعده سریع. 

stock_Pepitas-vertical-diptych

تخم کدوی خام بهتر است یا برشته؟ 

هر دو شکل خام و برشته فواید زیادی دارند. تخم کدوی خام کمی بیشتر آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی حساس به حرارت را حفظ می‌کند. اما به‌طور کلی، میزان کاهش مواد مغذی بسیار ناچیز است و تخم کدوی برشته نیز همچنان یک انتخاب سالم محسوب می‌شود. 

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید