تصاویر| پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران در سال ۱۴۰۴

تصاویر| پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران در سال ۱۴۰۴

طبق گزارش رسانه‌های مختلف، گیشه سینما در سال ۱۴۰۴، حدود ۲۲ میلیون تماشاگر و بالای ۱۰۰ میلیارد تومان فروش داشته است. در این مطلب قصد داریم تا پرفروش‌ترین فیلم‌های سینما در سال ۱۴۰۴ را بررسی کنیم.

کد خبر : ۲۹۲۲۵۶
بازدید : ۵

سینمای ایران، فارغ از بحث کیفی و فنی، یک سال غیرعادی را گذراند. پرونده فروش فیلم‌ها از روز دهم اسفندماه و همزمان با آغاز جنگ بسته شد و بسیاری از فیلم‌ها، دوره طلایی فروش در ماه رمضان و نوروز را از دست دادند. از طرفی دیگر، اعتراضات دی‌ماه هم باعث شد تا سالن‌های سینما از مخاطب خالی شوند و بینندگان شوقی برای رفتن به سینماها نداشتند. در کنار این موارد، جنگ دوازده روزه را هم داشتیم که منجر به تعطیلی سالن‌ها در روزهای پایانی فصل بهار شده بود.

با همه این‌ها، طبق گزارش رسانه‌های مختلف، گیشه سینما در سال ۱۴۰۴، حدود ۲۲ میلیون تماشاگر و بالای ۱۰۰ میلیارد تومان فروش داشته است. در این مطلب  قصد داریم تا پرفروش‌ترین فیلم‌های سینما در سال ۱۴۰۴ را بررسی کنیم.

در بین پرفروش‌ترین‌های سال ۱۴۰۴، نام ۷ اثر کمدی، ۲ اثر درام اجتماعی و یک انیمیشن دیده می‌شود. روندی که مشابه پرفروش‌ترین‌های سال ۱۴۰۳ است. در سال ۱۴۰۳، ۸ فیلم کمدی، یک فیلم درام و یک انیمیشن در بین پرفروش‌ترین‌های سال بودند و نشان‌دهنده اقبال مردم از فیلم‌های طنز است. با این حال تفاوتی که در لیست امسال وجود دارد، درخشش فیلم اجتماعی «پیرپسر» در گیشه است.

«مرد عینکی»؛ همکاری بهرام افشاری و کریم امینی و تکرار موفقیت

41

لقب پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۴۰۴ به «مرد عینکی» ساخته کریم امینی می‌رسد. امینی پس از ساخت فیلم «فسیل» و موفقیت چشم‌گیر و تاریخی این فیلم، موفق شد باری دیگر گیشه را به تسخیر خود دربیاورد. مرد عینکی از سال ۱۴۰۲ آماده اکران بود اما به دلایل مختلف، اکران این فیلم عقب افتاده بود تا اینکه این فیلم در ماه مرداد ۱۴۰۴ روی پرده‌های نقره‌ای رفت. بهرام افشاری، مهدی هاشمی، هومن حاجی‌ عبدالهی و سام نوری از جمله بازیگران این فیلم هستند.

نقش بهرام افشاری در موفقیت این فیلم غیرقابل انکار است. افشاری که پیش‌تر در نقش‌ها و ژانرهای مختلف نقش‌آفرینی می‌کرد، حالا به یکی از چهره‌های موفق سینمای کمدی در ایران تبدیل شده است و حضور او در فیلم‌های جدید تضمین‌کننده موفقیت فیلم است. مرد عینکی امسال حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مخاطب داشت و مجموعا ۱۸۲ میلیارد فروش داشته است.

«پیرپسر»؛ غافلگیرکننده‌ترین فیلم سال

42

شاید بتوان لقب غافلگیرکننده‌ترین فیلم سال ۱۴۰۴ را به «پیرپسر» داد. فیلمی به کارگردانی اکتای براهنی و تهیه‌کنندگی بابک حمیدیان که در جشنواره چهل و سوم فجر درخشید و از همان جشنواره، حاشیه‌های این فیلم آغاز شد و حتی تا اکران آنلاین هم این حواشی ادامه داشت.

پیرپسر، یکی از طولانی‌ترین فیلم‌های تاریخ ایران با زمان ۳ ساعت و ۱۵ دقیقه است. داستان متفاوت فیلم و نقش‌آفرینی حسن پورشیرازی، نقش موثری در فروش بالای این فیلم داشت. البته که انتشار برخی از صحنه‌های حاشیه‌برانگیز این فیلم در شبکه‌های اجتماعی (که این روزها از دسترسی به آن‌ها محروم شده‌ایم) باعث شد تا مخاطبان برای تماشای فیلم مشتاق شوند. نظرات جنجال‌برانگیز برخی مسئولین سیاسی درباره فیلم هم به فروش بیشتر فیلم کمک کرد.

اگرچه که پیرپسر، دومین فیلم پرفروش سال است، اما با بدشانسی‌هایی هم همراه بود. این فیلم در تاریخ ۲۱ خردادماه اکران شد و چندی بعد جنگ دوازده روزه آغاز شد و این فیلم به فروش پیش‌بینی‌شده در هفته‌های ابتدایی نرسید. اما پس از پایان جنگ، این فیلم در صدر فروش گیشه‌ها قرار گرفت. در نهایت «پیرپسر» موفق شد با ۲ میلیون مخاطب و ۱۸۱ میلیارد فروش، با اختلاف کمی دومین فیلم پرفروش سال لقب بگیرد.

اکران آنلاین این فیلم هم به دنبال انتشار نسخه قاچاقی اتفاق افتاد. با این حال، «فیلم نت» به عنوان میزبان اکران  آنلاین فیلم، اعلام کرد که پیرپسر موفق شد تا ۶۰ هزار بیننده را به این پلتفرم بیاورد.

«آقای زالو»؛ پرفروش‌ترین فیلم مهران احمدی

43

آقای زالو، سومین فیلم پرفروش سال لقب گرفت و با توجه به روند فروش انتظار می‌رفت تا این فیلم به فروش بیشتر هم دست پیدا کند، اما اعتراضات دی‌ماه، جشنواره فیلم فجر و در ادامه آن، وقوع جنگ، ترمز این فیلم را کشید.

«آقای زالو» به کارگردانی مهران احمدی، ستارگان زیادی دارد. حضور بازیگرانی امین حیایی، هادی کاظمی، مهران مدیری و ژاله صامتی در قالب دهه شصت ایران، تضمین‌کننده فروش این فیلم بود. استقبال مردم در سال‌های گذشته از فیلم‌هایی با مضمون دهه‌های پنجاه و شصت بسیار زیاد بوده و کارگردانان زیادی به سمت ساخت اثر در این فضا می‌روند.

مهران احمدی پس از فیلم‌های «مصادره» و «سگ‌بند»، فرمولی مشابه را برای آقای زالو امتحان کرد و به نقد موضوعات اجتماعی با زبان طنز پرداخت.

آقای زالو در سینما حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تماشاگر داشت و مجموعا ۱۴۰ میلیارد تومان فروش را تجربه کرد. چندی پیش بود که اکران آنلاین این فیلم هم آغاز شد.

«صددام»؛ یک موفقیت دیگر برای رضا عطاران

44

بسیار سخت است که رضا عطاران در یک فیلم کمدی حضور پیدا کند و نام این فیلم در میان پرفروش‌های سال دیده نشود. «صددام» چهارمین فیلم پرفروش سال به شمار می‌رود که پدرام پورامیری کارگردانی آن را برعهده دارد.

شباهت گریم رضا عطاران به صدام باعث شد تا مخاطبان زیادی میل به حضور در سینما را برای تماشای این فیلم پیدا کنند. از طرفی تاثیر روایت داستان در دهه شصت ایران در موفقیت این فیلم هم دیده می‌شود. بسیاری از صحنه‌های این فیلم در شبکه‌های اجتماعی منتشر و با استقبال مخاطبان همراه شد.

حضور و نقش‌آفرینی متفاوت از آزاده صمدی و پریناز ایزدیار هم در موفقیت این فیلم بی‌تاثیر نبود. در نهایت، این فیلم با یک میلیون و ۶۸۰ هزار تماشاگر، فروش ۱۳۴ میلیارد تومانی را تجربه کرد.

«دایناسور»؛ تنها نماینده اکران نوروزی ۱۴۰۴

«دایناسور» دیگر فیلم کمدی پرفروش امسال محسوب می‌شود که کارگردان آن مسعود اطیابی بود و امین جعفری و پژمان جمشیدی در آن نقش‌آفرینی کردند.

پژمان جمشیدی در سال ۱۴۰۴، در پنج فیلم مختلف نقش‌آفرینی کرد و پس از حواشی زندگی شخصی او، فعلا حضورش در پرده‌های نقره‌ای سینما متوقف شده است. اکران دایناسور به پیش از حواشی زندگی جمشیدی برمی‌گردد و جزو اکران‌های نوروزی سال ۱۴۰۴ است. این فیلم با یک میلیون و ۳۰۰ هزار مخاطب، ۱۰۰ میلیارد تومان در گیشه فروخت.

«زن و بچه»؛ دومین درام اجتماعی پرفروش سال

45

«زن و بچه» جدیدترین فیلم سعید روستایی است که برخلاف فیلم «برادران لیلا»، در سینمای ایران اکران شد. سعید روستایی بی‌شک یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های سینمای اجتماعی در یک دهه اخیر است. او به واسطه موفقیت فیلم‌های «ابد و یک روز» و «متری شیش‌ونیم» نام خودش را در سینمای ایران ثبت کرد و در جشنواره‌های جهانی هم موفقیت‌های زیادی را کسب کرد. اگرچه که برخی منتقدان سینما معتقدند که «زن و بچه» ضعیف‌ترین ساخته روستایی در مقایسه با دیگر آثارش به شمار می‌رود، اما این نقدها تاثیری در فروش این فیلم نداشت.

اگرچه که کارشناسان معتقد بودند که اکران همزمان فیلم «زن و بچه» با «پیرپسر» ممکن است فروش گیشه را تحت‌تاثیر قرار دهد، اما فیلم سعید روستایی موفق شد فروش بسیار خوبی را در هفته‌های نخست اکران ثبت کند. پریناز ایزدیار و پیمان معادی از جمله بازیگران این فیلم محسوب می‌شوند.

«زن و بچه» با یک میلیون و ۱۶۰ هزار مخاطب، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان فروش داشت.

«یوز»؛ امید برای موفقیت ادامه‌دار انیمیشن‌ها؟

46

هفتمین فیلم پرفروش امسال، انیمیشن «یوز» است و این اتفاق، نشانه خوبی برای انیمیشن‌سازی ایران محسوب می‌شود. «یوز» محصول مرکز انیمیشن سوره و ویستا مدیا بود. اکران یوز همزمان با شروع مدارس رقم خورد و این اتفاق در فروش بالای این فیلم بی‌تاثیر نبود. البته که اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ باعث شد تا فروش فیلم‌ها با اقبال کم مخاطبان همراه شود و در این بین، گزارشات زیادی منتشر شد که خانواده‌ها در بحبوحه اتفاقات اجتماعی و قطعی کامل اینترنت، برای بهبود حال کودکان به سینماها رفتند. «یوز» در این بین جزو فیلم‌های پرفروش سینما در دی‌ماه بود و با یک میلیون و۵۵۰ هزار تماشاگر، ۹۶ میلیارد تومان فروخت.

فیلم‌های «قسطنطنیه»، «کفایت مذاکرات» و «کوکتل مولوتوف» لیست ده‌تایی پرفروش‌ترین فیلم‌های سال را تکمیل می‌کنند.

در مجموع، می‌توان این برآورد را داشت که سینمای ایران، پس از کرونا یکی از سخت‌ترین سال‌های خود را گذراند. تمامی گزارشات تا دی‌ماه حاکی از آن بود که سینمای ایران یکی از کم‌رونق‌ترین سال‌های خود را سپری می‌کند و حتی کارشناسان معتقد بودند که تعطیلی دو هفته‌ای سینماها در بازه پایان فجر تا آغاز ماه رمضان به نفع سالن‌هاست. با این حال فعلا سینماها سال ۱۴۰۵ را با وضعیتی کاملا نامعلوم آغاز کردند و باید دید که چه زمانی پرده‌های نقره‌ای دوباره رنگ فیلم‌های جدید را به خود می‌بینند.

منبع: ویجیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید