یک کوهنورد به طور تصادفی گنجینۀ «نذری‌های الهۀ کوهستان» را کشف کرد

یک کوهنورد به طور تصادفی گنجینۀ «نذری‌های الهۀ کوهستان» را کشف کرد

در ماه مارس سال ۲۰۲۳، یک کوهنورد به طور اتفاقی در کوه‌های آلپ سوئیس به مکانی برخورد کرد که ظاهرا یک مکان مقدس برای رومیان باستان بوده است؛ مکانی که باستان‌شناسان در آن نشانه‌هایی از نذورات و هدایای دوران روم باستان پیدا کرده‌اند.

کد خبر : ۲۴۵۰۱۳
بازدید : ۱۳۲۴۶۷

فرادید| در منطقه‌ای کوهستانی و سنگی میان قله‌های پوشیده از برف در رشته‌کوه آلپ، فلاتی با چشم‌اندازی بسیار زیبا و باشکوه قرار دارد. باستان‌شناسان معتقدند انسان‌ها هزاران سال پیش نیز همین منظره را تحسین می‌کردند. این فلات بخشی از کوه «آمرتن‌هورن» در سوئیس است.

به گزارش فرادید؛ در سال 2023 یک کوهنورد هنگام عبور از این منطقه به چیزی غیرعادی برخورد و موضوع را به مقامات محلی اطلاع داد. در پی این گزارش باستان‌شناسان به منطقه رفتند و مجموعه‌ای از آثار روم باستان را کشف کردند.

swiss roman site 1

محل کشف گنجینه در کوهستان‌های سوییس

در جریان حفاری‌ها، صدها سکه رومی همراه با ۲۷ بلور سنگی کشف شد. همچنین قطعه‌ای برنزی به شکل برگ با طرح‌های کوبیده‌شده به دست آمد که به گفته کارشناسان، نوعی نذر برای وفای به عهد بوده است.

اما چرا مردم ۲۰۰۰ سال پیش از این قله بالا می‌رفتند و نذوراتشان را آنجا می‌گذاشتند؟ باستان‌شناسان معتقدند این فلات محلی مقدس بوده و احتمالاً نقش زیارتگاه را داشته است. نوع آثار پیدا شده، مشابه هدایایی است که در دیگر مکان‌های مذهبی روم باستان یافت شده‌اند.

در دامنه این کوه قبلاً عبادتگاهی رومی نیز کشف شده بود. در این عبادتگاه سنگ‌نوشته‌ای دیده می‌شود که در آن، مردم منطقه به الهه‌ای کوهستانی هدیه و نذر می‌دادند تا او را آرام کرده، از او تشکر کنند یا چیزی از او بخواهند.

swiss roman votive sheet

این قطعۀ برنزی از جملۀ یافته‌ها در این مکان مذهبی روم باستان بود

رگولا گوبلر مدیر پروژه حفاری به نیوزویک گفت: «این کشفیات نشان می‌دهد مردم روم‌تبارِ این منطقه تنها از دور کوه‌ها را نمی‌پرستیدند، بلکه به دل کوه‌ها می‌رفتند تا نذرهای خود را بگذارند.» او افزود که بلورهای سنگی طبیعی که در این منطقه یافت می‌شوند، شاید یکی از دلایلی باشد که این مکان را مقدس یا خوش‌یمن می‌دانستند.

گوبلر تأکید کرد: «ما هنوز در آغاز تحقیقات هستیم.» به گفته مسئولان، آثار به‌دست‌آمده قرار است در موزه تاریخی برن به نمایش گذاشته شوند. کوه آمرتن‌هورن در ایالت برن قرار دارد و حدود ۱۷۰ کیلومتر با زوریخ فاصله دارد.

۶۷
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید