گیاهان خاصی که غذاهای شما را خوشمزه‌تر می‌کنند

گیاهان خاصی که غذاهای شما را خوشمزه‌تر می‌کنند

اگر می‌خواهید مصرف نمک را در غذاها کم کنید، بهتر است سبزیجات معطر را جایگزین کنید تا رژیم غذایی سالم و لذیذتری داشته باشید.

کد خبر : ۱۴۰۵۷۹
بازدید : ۵۷

هزاران سال است که مردم برای تهیه غذاهایشان از سبزیجات معطر استفاده می‌کنند و با این برگ‌های خوشبو غذاهای خوشمزه‌ای می‌پزند.

سبزیجات معطر و چاشنی‌های مخلوط دست‌پخت شما را بهتر و مزه همیشگی غذا را متفاوت می‌کنند. علاوه بر اینها اگر می‌خواهید مصرف نمک را در غذاها کم کنید، بهتر است سبزیجات معطر را جایگزین کنید تا رژیم غذایی سالم و لذیذتری داشته باشید. ضمن اینکه بیشتر این سبزیجات برای سلامتی شما خواص زیادی به همراه دارند.  

گشنیز

همه ما گشنیز را به عنوان یک سبزی معطر می‌شناسیم و می‌دانیم که یکی از اجزای اصلی سبزی پلوی ما ایرانی هاست. اما گذشته از مصرف گشنیز تازه خرد شده، برگ‌های خشک این گیاه معطر و همین‌طور تخم آن هم در تهیه غذاهای مختلف به کار می‌روند و می‌توانید با استفاده از سایر اجزای گشنیز طعم جدیدی را در غذاهایتان ایجاد کنید. به طور مثال می‌توانید گشنیز خشک را به کوفته، سس ماکارونی و...  اضافه کنید یا برگ‌هایش را گوشه دیس‌های غذا برای تزئین قرار دهید.

گشنیز یکی از ترکیبات اصلی بیشتر غذاهای مکزیکی است. پس اگر به دستور پخت غذاهای مکزیکی علاقه‌مندید حتما باید یک شیشه گشنیز خشک در خانه داشته باشید یا برگ‌های گشنیز را هر چند وقت یک‌بار تازه بخرید. آنها تا چند ماه داخل فریزر تازه می‌مانند. می‌رسیم به تخم گشنیز که بخش مهمی از ادویه کاری را تشکیل می‌دهد و هندی‌ها هم از آن زیاد استفاده می‌کنند. بهتر است تخم گشنیز را آسیاب کنید و همراه با فلفل یا گرد لیمو قبل از پخت ماهی و میگو غذاهای دریایی‌تان را با آن مزه دار کنید. 

برگ بو

از اسمش پیداست که نوعی گیاه معطر است. برگ‌های این گیاه حدود پنج تا شش سانتی‌متر و در ظاهر شبیه برگ‌های یک درخت معمولی هستند اما وقتی آنها را بو می‌کنید رایحه‌ای مشابه یک ادویه خوشبو به مشامتان می‌رسد. اگر می‌خواهید بوی نامطبوع مرغ‌های آب‌پز را از بین ببرید تعدادی برگ بو را در قابلمه کنار مرغ‌ها قرار دهید و قبل از سرو از ظرف بیرون بیاورید. می‌بینید که مرغ‌ها از همیشه خوشمزه و خوش عطرتر می‌شوند. برگ بو را می‌توانید آسیاب کنید و به صورت پودر به خوراک مرغ، انواع غذاهایی که با گوشت گاو و گوساله تهیه می‌شوند، خوراک زبان و... بیفزایید. 

رازیانه

دانه‌های کوچک گیاه رازیانه، هم مصرف دارویی دارند و هم طعم متفاوتی درغذای شما ایجاد می‌کنند. شاید بچه‌ها طعم جدیدش را زیاد دوست نداشته باشند، پس با احتیاط آنها را در غذاهایی مانند خوراک گوشت، پاستا و... بریزید تا کم‌کم با ذائقه‌ها جور در بیاید. مصرف رازیانه هضم غذا را ساده‌تر می‌کند و اشتهاآور است. 

برگ آویشن

آویشن هم گیاه خوشبویی است که البته برگ‌های آن علاوه بر طعم‌دهی به غذاها، مصرف دارویی زیادی دارند. پودر آویشن یک سبزی معطر آشناست که در بسته‌های لازانیا هم می‌توانید آنها را پیدا کنید. با این وجود اگر می‌خواهید طعم و بوی واقعی آویشن زیر زبانتان باشد برگ‌های تازه آویشن را بخرید و کمی قبل از مصرف آنها را خرد یا آسیاب کنید و در انواع غذاهای گوشتی، مرغ، پیتزا و... بریزید. 

پودر سیر

سیر یک سبزی پرخاصیت است که متاسفانه به دلیل بوی بدش طرفدار چندانی ندارد. اما پودر آن ملایم‌تر است و می‌تواند به غذاهایی مانند مرغ و ماهی طعم بهتری ببخشد. اگر در بخشی از دستورهای آشپزی به سیر برخوردید می‌توانید به جای سبزی تازه از پودرش استفاده کنید. کشک بادمجان، آش رشته، نان سیر و... غذاهایی هستند که با این پودر خوش خوراک‌تر می‌شوند. پودر سیر می‌تواند سطح کلسترول خون شما را پایین بیاورد و خواص ضدسرطانی آن به اثبات رسیده است. 

بهارنارنج

بهار نارنج یکی از گل‌های بسیار معطر است و گلبرگ‌های خشک شده این گیاه به همان اندازه عطر دارند. بنابراین می‌توانید آنها را با چای مخلوط کرده و یک نوشیدنی خوشبو و البته پرخاصیت داشته باشید. با نوشیدن دم کرده این گیاه شب‌ها راحت‌تر می‌خوابید چون هیجانات شما را کم می‌کند و در تقویت اعصاب موثر است. بهارنارنج در رفع تشویش و تپش قلب هم تاثیر دارد. 

چاشنی‌های مخلوط

در بازار چاشنی‌های مختلفی برای انواع سالاد، غذا و... و. وجود دارد که از ترکیب ادویه وبه‌ویژه سبزیجات معطر مختلف با هم تشکیل شده‌اند و طعم خوبی دارند. ضمن اینکه قیمتشان گران نیست و به راحتی می‌توانید آنها را تهیه کنید. اگر تا به حال آنها را امتحان نکرده‌اید همین حالا فرصت خوبی است تا با این چاشنی‌ها آشنا شوید و اگر فکر می‌کنید غذاهای همیشگی‌تان بی‌مزه شده این سبزیجات خشک معطر حاضر آماده را فراموش نکنید.

چاشنی سالاد

انواع و اقسام مختلفی دارد. برخی در ظروف پلاستیکی قرار دارند و گروهی هم در پاکت‌های کوچک چندتایی. اقسام ایرانی و خارجی‌شان هم در بازار موجود است. چاشنی‌های آماده برای سالاد معمولا از ترکیب نعنا، نمک، فلفل سیاه، کنجد و سیر تشکیل شده‌اند که می‌توانید آنها را به سس مایونز اضافه کنید. اگر هم از بابت اضافه وزن نگرانی دارید می‌توانید این چاشنی‌ها را فقط با آبلیمو یا سرکه و روغن زیتون مخلوط کنید، خوشمزه می‌شوند. 

گرانول موسیر

برای طعم‌دهی به ماست‌های ساده از موسیر استفاده می‌شود که یک سبزی پرخاصیت دیگر از خانواده سیر و پیاز است؛ اما برخلاف سیر، بوی مطبوعی دارد و نرم تر از آن است. البته در تهیه ترشیجات هم از آن استفاده می‌شود.  گرد موسیر به سس‌های بی‌مزه طعم خوبی می‌دهد. غذاهایی که با پودر موسیر ترکیب می‌شوند هضمشان آسان‌تر است.  موسیر خاصیت ضدالتهابی و ضد ویروسی هم دارد و خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. موسیر را می‌توانید به صورت تکه‌های کوچک خشک شده از عطاری‌ها بخرید و با آسیاب به پودر تبدیل کنید.

چاشنی ماست و خیار

اگر وقت خشک کردن نعنا را دارید بهترین چاشنی برای ماست و خیار است اما اگر فرصت ندارید یا می‌خواهید طعم‌های جدید را امتحان کنید چاشنی ماست و خیار بخرید در ترکیب آنها سبزیجات معطری مانند نعنا، فلفل، سیر، گل سرخ و... دیده می‌شود. بهتر است این چاشنی‌ها را ده دقیقه قبل از مصرف در ماست بریزید. 

چاشنی ماکارونی

برای اینکه ماکارونی‌تان خوشمزه‌تر شود سبزیجات معطری مانند آویشن را به سس آن اضافه کنید. چاشنی‌های آماده هم شامل سبزیجات معطر خشک مانند سیر، آویشن و... هستند و البته نمک، سیر، پیاز و ادویه هم دارند. 

چاشنی لیمو و فلفل

 

یک چاشنی عالی برای تهیه ماهی و غذاهای دریایی است. کافی است قبل از پخت پنج دقیقه ماهی را در مقداری زردچوبه و زعفران بخوابانید و سپس مقداری پودر لیمو، نمک، فلفل و سبزیجات معطر به آن اضافه کنید. می‌بینید که بوی نامطلوب ماهی از بین می‌رود و غذایتان خوش‌طعم و کمی تند می‌شود. این چاشنی علاوه بر ماهی برای تهیه سایر غذاهای گوشتی هم به درد می‌خورد.

منبع: همشهری آنلاین

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید