خواص بینظیر میوههای تابستانی؛ از کاهش خطر سکته مغزی تا کند شدن روند پیری
مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: در فصل گرما بدن به سبب تعریق آب، املاح زیادی از دست میدهد و این در حالی است که اغلب میوههای تابستانی آبدار و دارای املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن هستند، از این رو بهتر است حتما در فصل تابستان زمانی در طول روز برای مصرف متناوب میوهها در نظر گرفته شود، همچنین توصیه میشود در فصل تابستان به سبب گرمای هوا میوهها به شکل خنک مورد استفاده قرار گیرند.
یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی به بیان توضیحاتی در خصوص خواص میوههای تابستانی پرداخت.
مریم عمادی در خصوص خواص میوههای تابستانی گفت: در فصل تابستان به سبب گرمای هوا سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود، از این رو نباید از خوردن میوهها غافل شد، اما متاسفانه عدهای از افراد به خوردن میوه عادت ندارند و از طرفی دیگر عدهای نی فکر میکنند بیشتر مواد تشکیل دهنده میوه آب است و کالری چندانی ندارد، برخی نیز معتقدند مصرف زیاد میوه به سبب پرخاصیت بودن اشکالی ندارد و به همین دلیل در خوردن میوهها زیادهروی میکنند، در حالی که این چنین نیست و مصرف بیش از حد میوهها میتواند با مشکلاتی همراه باشد از جمله اینکه معده افراد پر شود و دیگر تمایلی به دریافت سایر مواد غذایی نداشته باشند یا اینکه میوههای خام نفاخ موجب ایجاد نفخ شود و فرد را اذیت کند.
وی ضمن اشاره به اینکه نکته دیگری که در این مورد وجود دارد این است که بیشتر میوههای تابستانی ملین هستند و مصرف بیش از حد آنها میتواند به ویژه برای کودکان سبب اسهال شود ادامه داد: همچنین مصرف زیاد میوهها به سبب کالری بالای آنها میتواند موجب افزایش وزن و چاقی شود و برای مثال اگر یک واحد کربوهیدارت نطیر برنج یا نان ۸۰ کیلوکاری داشته باشند یک واحد میوه ۶۰ کیلو کالری دارد، به طور کلی میوههایی نظیر انجیر، انگور و انبه با همه خاصیتهایی که دارند، چاق کننده هستند و همان قدر که نخودرن میوه به ویژه در فصل گرم مضر است خوردن زیاد میوه هم مفید نیست و میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی افزود: در فصل گرما بدن به سبب تعریق آب، املاح زیادی از دست میدهد و این در حالی است که اغلب میوههای تابستانی آبدار و دارای املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن هستند، از این رو بهتر است حتما در فصل تابستان زمانی در طول روز برای مصرف متناوب میوهها در نظر گرفته شود، همچنین توصیه میشود در فصل تابستان به سبب گرمای هوا میوهها به شکل خنک مورد استفاده قرار گیرند.
عمادی در رابطه با میوه تابستانی انگور توضیح داد: انواع مختلف انگور در تمام فصول در دسترس است اما بهترین نوع این میوه در فصل تابستان است؛ انگور سرشار از ویتامین و غلات و تقویت کننده ضعف عمومی بدن است، با وجود اینکه شیرین است برای مبتلایان به دیابت مضر نیست و حتی میتواند موجب کاهش قند خون هم شود و این میوه همچنین برای پیشگیری از سرطان بسیار موثر است و روند پیری را کند میکند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از میوههای پرخاصیت فصل تابستان انجیر است، اظهار کرد: این میوه بسیار مقوی است و برای افرادی که میخواهند وزنشان افزایش یابد مناسب است و از طرفی دیگر این میوه ملین است و برای افرادی که دچار یبوست و بواسیر هستند بسیار توصیه میشود، انجیر برای اشخاصی که دچار کمبود کلسیم و آهن هستند نیز مفید است.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با میوههایی آبدار نظیر هندوانه، خبربزه و طالبی گفت: این میوههای دارای تفاوتهایی با یکدیگر هستند؛ هندوانه طبعی سرد دارد و حاوی آنتیاکسیدان و لیکوپن است و موجب کاهش خطرات سکته مغزی میشود و به سبب دارا بودن پتاسیم میتواند به کاهش فشار خون کمک کند، از طرفی دیگر خربزه طبع متعدل رو به گرم دارد و هر چه رسیدهتر باشد طبعش گرمتر است و مصرف آن موجب رفع عطش میشود و برای افرادی که دچار بی اشتهایی و کم خونی هستند توصیه میشود، به ویژه برای مادران شیرده بسیار مفید است چرا که هم سبب افزایش شیر میشود و هم قوای جسمانی را بالا میبرد، طالبی نیز طبع متعدل رو به سرد دارد و حتما باید به صورت دائمی در فصل تابستان مصرف شود.
عمادی متذکر شد: میوه به ویژه در فصل تابستان نباید از سبد خانوار حذف شود و میوههایی نظیر هنداونه و طالبی باید به صورت مداوم در گرما مورد استفاده قرار گیرند.
منبع: میزان