زهرمارهایی که ما را سالم نگه‌ می‌دارند

زهرمارهایی که ما را سالم نگه‌ می‌دارند

تجربیات و تحقیقات اثبات کرده اند غذاهای تلخ به هضم بهتر غذا و عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند.

کد خبر : ۱۵۷۳۷۱
بازدید : ۶۰

مزه‌های تلخ، چیزی نیستند که آدم در شرایط طبیعی سراغشان برود و فقط وقتی که پای مریضی و درمان و موارد مثل این در میان است خوردن عموما اجباری آنها موضوعیت پیدا می‌کند.

این زمانبندی البته اتفاقی نیست و این غذاها و خوارکی‌ها، واقعا برای سلامتی مفید هستند و باید کم‌کم خودمان را به خوردن آنها عادت بدهیم.

این غذاها، فقط توصیه ننه‌بزرگ‌ها و عمه‌خانم‌های مسن ما نیستند و در فرهنگ‌های مختلف، خوردن آنها درست مثل چیزی که ما در ذهنمان داریم، کارکرد دارویی دارند.

براساس تجربیات و تحقیقات، مشخص شده که این غذاها به گوارش و هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک می‌کنند، سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند و حتی هوس قند و شیرینی را هم در انسان کور می‌کنند. در واقع با وجود طعم تلخ، عملکرد شیرینی دارند!

وقتی که کلم‌ بروکلی و یا یک فنجان قهوه می‌خوریم، واکنشی در دهان ما بین مواد شیمایی موجود در دهانمان و مواد شیمایی غذا روی می‌دهد، که در واقع همان مزه تلخی است که احساس می‌کنیم.

کارکرد اصلی ایجاد طعم تلخ هوشیارکردن بدن در برابر مواد سمی و خطرناک است، اما هر تلخی، زهر نیست.

وقتی که ما مزه تلخ را احساس می‌کنیم، سیستم دفاعی بدنمان برانگیخته می‌شود و درنهایت بدنمان برابر بیماری‌ها مقاوم می‌شود و البته مسئله مهم کمک به سیستم هضم و گوارش هم هست؛ وقتی که گوارش ما خوب کار کند، مواد مغذی بهتر و بیشتر جذب می‌شوند.

اثر مثبت دیگر غذاهای تلخ، که اصلا فکرش را نمی‌کنیم، کمک به کاهش وزن است. ثابت شده است که غذاهای تلخ، باعث می‌شوند که هوس ما برای خوراکی‌ها، به‌خصوص شیرینی‌ها کاهش پیدا کند و وقتی هم که کمتر هوس خوراکی و به‌خصوص شیرینی داشته باشیم، کمتر با اضافه‌وزن و چاقی درگیر خواهیم بود.

و تازه خود مواد تلخ، به‌خصوص گیاهان، احتمالا به‌عنوان پاداش برای کسی که چنین گیاهی را می‌خورد، سرشار از انواع ویتامین، فیبر، پتاسیم و کلسیم هستند.

وقتی از غذاهای تلخ صحبت می‌کنیم، ضرورتا منظور آن عصاره‌ها و گیاه‌های درمانی که واقعا خوردنشان توان بالایی می‌خواهد نیست.

برخی از خوارکی‌های تلخ که فواید ذکرشده را دارند اسفناج، کلم‌پیچ، شاهی و... هستند. سبزیجاتی مثل کلم‌بروکلی، گلم‌کلم، کلم‌بروکسل، تربچه و شلغم را می‌توان به این فهرست اضافه کرد.

اگر می‌خواهیم سالم باشیم، بهتر است کم‌کم به تلخی عادت کنیم.

منبع: همشهری

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید