۷ میوهای که برای افراد دیابتی ممنوع است!
در این مطلب به معرفی میوههای مضر برای افراد دیابتی میپردازیم که دارای شاخص گلیسمی بالاتری هستند و یا اینکه افراد از آنها در حد سیر شدن استفاده مینمایند که منجر به افزایش قند خون میشوند.
میوه های مضر برای دیابت: با توجه به اینکه بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل میدهند، شیوه زندگی مردم علت اصلی افزایش آمار ابتلاء به دیابت میباشد.
آیا میوه برای افراد دیابتی ممنوع است؟ میوه برای افراد دیابتی ممنوع نیست اما قند برخی میوهها زیاد میباشد که استفاده از این میوهها میتواند برای افراد دیابتی خطرناک باشد. اگر دچار دیابت هستید احتمال دارد که تصور نمائید که شما مجاز به خوردن میوه نمیباشید.
در این مطلب به معرفی میوههای مضر برای افراد دیابتی میپردازیم که دارای شاخص گلیسمی بالاتری هستند و یا اینکه افراد از آنها در حد سیر شدن استفاده مینمایند که منجر به افزایش قند خون میشوند.
۱. انگور
یک انگور کوچک حاوی یک گرم کربوهیدرات است. این بدان معنا است که با خوردن ۱۵ دانه انگور واحد کامل میوه خود در روز را دریافت نمودهاید. برای خوردن کمتر آن بهتر است انگو را دانه نموده و در یک کاسه کوچک قرار دهید. اما به طور کلی در صورتی که دیابت دارید در خوردن انگور دقت زیادی نمایید.
۲.گیلاس
بسیاری از افراد یک ظرف را پر از گیلاس مینمایند و در هنگام شروع به خوردن دست از آن نمی کشند.که این امر این میوه باعث افزایش قند خون میگردد. همانند انگور یک گیلاس حاوی یک گرم کربوهیدرات است و افراد دیابتی از مصرف زیاد آن باید پرهیز نمایند.
۳. آناناس
آناناس تازه خوشمزه و شیرین است، به ویژه هنگامی که بسیار رسیده باشد. که باعث میشود شاخص گلیسمی بالایی داشته باشد. برای کاهش مقدار قند مصرفی میتوانید ضخامت برشهای خود را کاهش دهید. از مصرف آناناسهای کنسرو شده که با شکر شیرین شدهاند نیز اجتناب نمائید.
۴. انبه
انبه حاوی فیبر و دیگر مواد مغذی مورد نیاز بدن است. اما این میوه حاوی قند طبیعی نیز هم میباشد که تا حدی میزان قند آن بیشتر از سایر میوهها است. یک انبه حدود ۳۰ گرم کربوهیدرات و حدود ۲۶ گرم قند دارد.
۵. موز
ممکن است شنیده باشید که موز خیلی شیرین است. یک موز متوسط حاوی ۱۴ گرم قند است. با توجه به اینکه موز از جمله میوههای مضر برای افراد دیابتی میباشد بهتر است نصف یک موز را در وعده صبحانه مصرف نمائید.
۶. میوههای خشک شده
کالری و کربوهیدرات موجود در میوههای خشک نسبت به میوههای تازه (با وزن برابر) چهار تا پنج برابر بیشتر است. چنانچه مقدار کربوهیدراتهای موجود در آنها به درستی شمارش نشود، میتوانند باعث افزایش قند خون گردند. سعی کنید میوههای خشکی را انتخاب کنید که به آن شکر اضافه نشده یا مقدار بسیار کمی شکر افزوده شده باشد. زغال اخته ی خشک و کشمش معمولاً بالاترین محتوای کربوهیدرات را دارند، در حالی که نارگیل خشک حاوی حداقل مقدار کل کربوهیدرات است.
۷. آب میوه
گرفتن آبمیوهها باعث غلیظ شدن میوه میشود. یک فنجان آب پرتقال حاوی ۳۰ گرم کربوهیدرات، ۳۰ گرم قند و بدون فیبر است.
منبع: چشمک