خاصیت گوشت بلدرچین؛ 5 تفاوت بین گوشت بلدرچین و گوشت مرغ

خاصیت گوشت بلدرچین؛ 5 تفاوت بین گوشت بلدرچین و گوشت مرغ

گوشت بلدرچین جزء جدایی‌ناپذیر غذای لهستانی‌ها، پرتغالی‌ها، ایتالیایی‌ها، مکزیکی‌ها و هندی‌هاست. گوشت بلدرچین معمولاً با استخوان مصرف می‌شود. از آن‌جا که این پرندگان کوچک هستند، خلاص شدن از شر استخوان‌های ریز آن کار آسانی نیست.

کد خبر : ۲۰۱۵۹۵
بازدید : ۱۶۲

گوشت بلدرچین جزء جدایی‌ناپذیر غذای لهستانی‌ها، پرتغالی‌ها، ایتالیایی‌ها، مکزیکی‌ها و هندی‌هاست.

گوشت بلدرچین معمولاً با استخوان مصرف می‌شود. از آن‌جا که این پرندگان کوچک هستند، خلاص شدن از شر استخوان‌های ریز آن کار آسانی نیست. با این حال، این استخوان‌ها بسیار نرم هستند و به راحتی جویده می‌شوند. بلدرچین که در هند به عنوان گوشت خمیر نیز شناخته می‌شود، بسیار لذیذ است و به خاطر مزایای سلامتی و تغذیه‌ای آن مشهور است.

خواص بلدرچین و تخم مرغ فواید زیاد و مشابه هم هستند. آن‌ها بسیار مغذی و حاوی کلسیم، پروتئین، آهن، روی و کلسیم هستند. تخم بلدرچین سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامین‌های A، B، K و D است. مضرات بلدرچین به حدی محدود است که به جز موارد خاص، می‌توان از آن با خیال راحت استفاده کرد.

ارزش غذایی گوشت بلدرچین

در هر ۱۰۰ گرم گوشت بلدرچین پخته مقادیر زیر وجود دارد:

کالری:۲۲۷ کالری

چربی کل: ۴.۲ گرم

چربی اشباع: ۱.۲ گرم

کلسترول: ۶۴ میلی گرم

سدیم: ۴۷ میلی گرم

کربوهیدرات کل: ۰ گرم

پروتئین: ۲۰ گرم

کلسیم: ۱۲ میلی گرم

آهن: ۴.۲ میلی گرم

پتاسیم: ۲۱۸ میلی گرم

گوشت بلدرچین تقریباً طعم اردک‌های ریز را دارد. بلدرچین برخلاف سایر پرندگان اهلی مانند بوقلمون و مرغ که گوشتشان سفید است، گوشت سینه تیره‌ای دارند.

بلدرچین نسبت به گوشت اردک و مرغ نیز نرم‌تر است. به طور کلی، بلدرچین حتی زمانی که به روش‌های مختلف طبخ می‌شود، طعم خوبی دارد.

گوشت بلدرچین نیز از گوشت مرغ و اردک خوش طعم‌تر است، اگرچه طعم آن از یک گونه بلدرچین به گونه دیگر متفاوت است. بلدرچین باب وایت بهترین و خوشمزه‌ترین گوشت را در بین همه گونه‌های بلدرچین دارد.

خواص بلدرچین برای سلامتی

گوشت لذیذ بلدرچین برای بینایی و همچنین پوست، استخوان و بافت‌های بدن شما مفید است. این گوشت به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند و برای سلامت قلب مفید است.

همچنین مشکلات گوارشی و تنفسی را از بین می‌برد. مهمترین مزایای گوشت بلدرچین به شرح زیر است:

سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

مصرف مکرر بلدرچین، سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. این تقویت ایمنی انگل‌ها و باکتری‌هایی را که وارد بدن ما می‌شوند از بین می‌برد و در نتیجه به محافظت از بدن در برابر عفونت‌های خارجی کمک می‌کند.

بینایی را بهبود می‌بخشد

بلدرچین سرشار از ویتامین A است، که فواید زیادی برای رفع مشکلات چشمی دارد. وجود لوتئین و زآگزانتین به تقویت شبکیه و محافظت از چشم در برابر نور آبی کمک می‌کند.

غنی از پروتئین است

گوشت بلدرچین سرشار از پروتئین است و برای افراد علاقه‌مند به بدنسازی و عضله‌سازی بسیار مفید است. می‌توان از این گوشت، برای افزایش جرم و تامین نیاز روزانه پروتئین استفاده کرد. همچنین تولید آنزیم‌ها و هورمون‌ها را در بدن ما افزایش می‌دهد.

سلامت پوست را افزایش می‌دهد

بلدرچین سرشار از ویتامین E است که به جلوگیری از پیری زودرس و بازسازی پوست کمک می‌کند.

استخوان‌ها را تقویت می‌کند

گوشت بلدرچین سرشار از کلسیم و فسفر است که برای تضمین سلامت استخوان‌ها مفید است. همچنین نقش مهمی در درمان پوکی استخوان، کمبود ناشی از فسفات و کلسیم دارد.

برای بیماران دیابتی مفید است

بلدرچین برای بیماران دیابتی با تغییرات مکرر در سطح قند خون، موجب کنترل سطح قند خون می‌شود.

مشکلات تنفسی را رفع می‌کند

مصرف بلدرچین به رفع مشکلات تنفسی مانند آسم، سل و دیستروفی عروقی کمک می‌کند.

از قلب شما به خوبی مراقبت می‌کند

پزشکان مصرف بلدرچین را دو بار در هفته برای حفظ سلامت قلب توصیه می‌کنند. محتوای پروتئین بالای موجود در بلدرچین به کاهش سطح کلسترول در بدن ما کمک می‌کند.

کم‌خونی را درمان می‌کند

آهن بالای موجود در بلدرچین می‌تواند به درمان افت قند خون یا رفع کم‌خونی کمک کند. همچنین موجب تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز در بدن ما می‌شود.

مشکلات گوارشی را حل می‌کند

گوشت بلدرچین از هضم غیرعادی، ورم معده، جوش بیضه و جوش شکم جلوگیری می‌کند.

موجب کاهش وزن می‌شود

برای کاهش وزن، باید مواد غذایی حاوی پروتئین بالا و حداقل چربی اشباع مصرف کنیم. یک از بهترین گوشت‌ها برای لاغری، گوشت بلدرچین است، زیرا حدود ۵۰ درصد از نیاز روزانه به پروتئین را با تنها ۱۳ درصد از میزان مجاز چربی‌های اشباع شده تامین می‌کند.

با در نظر گرفتن این آمار، بلدرچین در رژیم غذایی نسبت به مرغ مناسب‌تر است.

موجب تقویت سیستم عصبی می‌شود

متأسفانه، با افزایش سن، در برابر بیماری‌های سیستم عصبی ناشی از اثر تخریب سلولی آسیب پذیرتر می‌شویم. این مشکلات می‌تواند شامل از دست دادن حافظه کوتاه تا آلزایمر و زوال عقل باشد. با این حال، علائم و دلایلی برای همه این بیماری‌های عصبی وجود دارد که با دانستن آن‌ها می‌توان با اثر پیری مقابله کرد.

به عنوان مثال، مصرف مقدار مناسب مواد معدنی و ویتامین‌ها باعث تقویت سلول‌های عصبی و بازیابی آن‌ها می‌شود. بلدرچین دارای بسیاری از مواد مغذی مفید از جمله سلنیوم، روی، منیزیم، ویتامین B۱، B۶ و B۱۲ است. همه این عناصر نقش بزرگی در ارتقای رشد ذهنی، بهبود حافظه و عملکرد بهتر سیستم عصبی دارند.

به سلامت جنین کمک می‌کند

برای بهبود سلامتی و اطمینان از رشد مناسب جنین، مادر باید ویتامین‌ها و مواد معدنی کافی مصرف کند. مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری به دلیل محتوای بالای ویتامین B، به بهبود خلق و خوی مادر باردار کمک می‌کند.

همچنین گوشت بلدرچین بسیار کم‌کالری و هضم آن بسیار آسان است. در دوران بارداری، بلدرچین بهتر است به صورت آب‌پز یا بخارپز مصرف شود تااطمینان حاصل شود که هیچ ماده مغذی آن هدر نمی‌رود.

سایر خواص گوشت بلدرچین

به تولید انرژی کمک می‌کند.

تولید تستوسترون را تحریک می‌کند.

اضطراب را کاهش می‌دهد.

سطح قند خون را تنظیم می‌کند.

عضلات قلب را تقویت می‌کند.

متابولیسم را بهبود می‌بخشد.

هضم غذا را بهبود می‌دهد.

به پیشگیری از کم‌خونی کمک می‌کند.

ساختار استخوان را تقویت و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

فشار خون را تنظیم می‌کند.

سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

باعث بهبود عملکرد سیستم تنفسی می‌شود و آن را تثبیت می‌کند.

مضرات بلدرچین

بلدرچین دارای چند اسید اشباع شده است؛ بنابراین در مقایسه با انواع چربی، تاثیر مثبت کمتری بر سیستم عصبی دارد.

گاهی اوقات افراد دچار عدم تحمل گوشت بلدرچین می‌شوند. در چنین مواردی باید مصرف بلدرچین قطع شود.

گوشت بلدرچین کالری بسیار کمی دارد و علیرغم ارزش غذایی بالا، برای تکمیل ذخایر انرژی کافی نیست.

توصیه می‌شود قبل از سفر به مناطق سردسیراز خوردن وعده‌های غذایی بلدرچین خودداری شود.

هشدار‌های مصرف گوشت بلدرچین

گوشت بلدرچین چندین مزیت برای سلامتی دارد. اما اگر بیش از حد آن را مصرف کنیم، ممکن است به بدنمان آسیب بزند. مصرف زیاد پروتئین برای سلامتی مناسب نیست. در صورت تمایل به مصرف مکرر بلدرچین، همیشه از یک پزشک، مشاوره بگیرید.

کسانی که از ناراحتی یا التهاب مفصل زانو یا درد مفاصل رنج می‌برند، بلدرچین نباید مصرف کنند.

چند خطر مرتبط با مصرف بیش از حد بلدرچین وجود دارد، مانند:

افزایش کلسترول

درماتومیوزیت

آسیب به سیستم متابولیسم

کاهش فشار خون

ایجاد بیماری یا سنگ کلیه

جلوگیری از جذب مواد مغذی

چگونه گوشت بلدرچین را بپزیم؟

گوشت بلدرچین موجود در یک فروشگاه مواد غذایی در بازار بیشتر به صورت منجمد به فروش می‌رسد. قبل از پختن بلدرچین، باید پاها، گردن و انتهای بال‌ها را جدا کنید، زیرا این قسمت‌ها هیچ ارزش غذایی ندارند، اما می‌توانید آبگوشت خوبی از آن‌ها بپزید.

مرحله بعدی جوشاندن بلدرچین با استخوان و سپس جدا کردن آن است. پر‌های نازکی شبیه به پرز قالی ممکن است روی بدن بلدرچین باقی بماند. آن‌ها را می‌توان با کمک تورک گاز حذف کرد.

نگهداری گوشت بلدرچین

بلدرچین را درست مانند مرغ می‌توان در سردترین قسمت یخچال تا ۳ روز نگهداری کرد. با این وجود، گوشت بلدرچین بسیار ترد است و بهتر است به محض خرید آن را پخت.

در صورتی که می‌خواهید آن را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، می‌توانید بلدرچین را با قرار دادن آن در کیسه فریزر به مدت ۳ ماه منجمد کنید. برای محدود کردن خطر آلودگی، بهترین روش آب کردن بلدرچین منجمد، قرار دادن یک شبه‌ی آن در یخچال است.

همچنین، مطمئن شوید که چند سوراخ در کیسه انجماد ایجاد کرده‌اید تا مایع از آن خارج شود. برای اینکه این کار را سریع‌تر در عرض ۱ ساعت انجام دهید، می‌توانید بلدرچین یخ‌زده را با قرار دادن آن در آب سرد با ۱ قاشق غذاخوری سرکه یخ زدایی کنید.

فراموش نکنید که گوشت بلدرچین را بعد از یخ‌زدایی نمی‌توانید منجمد کنید و بهتر است ظرف ۲۴ ساعت آن را مصرف کنید.

۵ تفاوت بین گوشت بلدرچین و گوشت مرغ

گوشت مرغ به راحتی در بازار موجود است، در حالی که بلدرچین به دلیل کم بودن این پرنده به سختی یافت می‌شود و در برخی مکان‌ها فروش آن ممنوع است.

ارزش غذایی گوشت بلدرچین چهار برابر گوشت مرغ است.

مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آهن در بلدرچین یافت می‌شود، در حالی که گوشت مرغ از این نظر دچار کمبود دارد.

بلدرچین نقش فعالی در پیشگیری از بیماری‌های خاص دارد.

از نظر طعم، هر دو طعم خوبی دارند، اما گوشت بلدرچین به دلیل طعم بی‌نظیرش برنده است.

آنچه از مقاله گوشت بلدرچین آموختیم:

گوشت بلدرچین یکی از بهترین گوشت‌های پرندگان برای خوردن است. آن‌ها ارزش غذایی زیادی دارند که نمی‌توانید از خوردن سایر پرندگان اهلی به دست آورید. علاوه بر این، مضرات بلدرچین، برخلاف بعضی از پرندگان، آنقدر کم است که می‌توان از آن صرفنظر کرد، حتی از بسیاری از پرندگان بزرگتر مانند بوقلمون و مرغ عوارض کمتری دارد. خواص بلدرچین، آنقدر زیاد است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. بلدرچین، برای دوستداران گوشت طیور یک خوراکی مغذی محسوب می‌شود.

منبع: عصر ترکیه

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید