تلخی خورشت قیمه را چگونه بگیریم؟ /11 روش رفع تلخی قیمه
خورشت قیمه به دلایل مختلفی ممکن است تلخ شود. اما مهمترین دلیل تلخ شدن قیمه استفاده نادرست از لیمو عمانی در تهیه این غذاست. یکی از راههای تلخ نشدن قیمه این است که لیمو عمانی را در ۳۰ دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید و هرگز لیمو عمانی را از ابتدا به خورشت قیمه اضافه نکنید.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که خورشت قیمهتان تلخ شود؟ این مشکل میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد و لذت خوردن یک غذای خوشمزه ایرانی را از بین ببرد. اما نگران نباشید، ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا با روشهای مختلف بعد از طرز تهیه خورشت قیمه، تلخی خورشت قیمه را از بین ببرید و پاسخ صحیحی از سوال تلخی خورشت قیمه را چگونه بگیریم داشته باشید و همیشه یک قیمه خوشمزه و بینظیر داشته باشید.
دلایل تلخی خورشت قیمه
قبل از اینکه به سراغ راههای رفع تلخی قیمه برویم، بهتر است بدانیم چرا قیمه تلخ میشود. دلایل اصلی تلخ شدن قیمه عبارتند از:
استفاده نادرست از لیمو عمانی در قیمه
خورشت قیمه به دلایل مختلفی ممکن است تلخ شود. اما مهمترین دلیل تلخ شدن قیمه استفاده نادرست از لیمو عمانی در تهیه این غذاست. یکی از راههای تلخ نشدن قیمه این است که لیمو عمانی را در ۳۰ دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید و هرگز لیمو عمانی را از ابتدا به خورشت قیمه اضافه نکنید.
در کنار زمان اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت این نکته هم مهم است که قبل از اضافه کردن لیمو عمانی دانههای آن را از لیمو خارج کنید و حتی فقط از گوشت لیمو عمانی استفاده کنید و پوست لیمو عمانی را به خورشت اضافه نکنید.
پس برای آن که بدانید تلخی خورشت قیمه را چگونه بگیریم حتما نکات بالا در خصوص اضافه کردن لیمو عمانی به قیمه را رعایت کنید اما حتما قبل از اضافه کردن لیمو به خورشت آن را با چنگال سوراخ کنید و حتی از قبل لیمو عمانی را به مدت ۳۰ دقیقه داخل آب گرم یا داغ بگذارید بعد آن را به خورشت اضافه کنید چون این کار باعث میشود تلخی پوست لیمو عمانی هم گرفته شود و بتوانید لیمو عمانی را کامل داخل خورشت قیمه بیندازید.
البته عدهای هم بعد از پخت خورشت و در مراحل آخر لیمو عمانی را از خورشت خارج میکنند تا با پخت بیشتر تلخی از خودش به خورشت اضافه نکند.
نکته آخر هم این که استفاده بیش از حد از لیمو عمانی هم کار نادرستی است بنابراین بیش از حد لیمو عمانی به قیمه خود اضافه نکنید.
استفاده از پودر لیمو عمانی بیکیفیت
یکی از جایگزینهای لیمو عمانی در خورشتها استفاده از پودر لیمو عمانی است. پودر لیمو عمانی باکیفیت، تلخی کمتری دارد بنابراین حتما در انتخاب پودر لیمو عمانی دقت کنید.
تفت دادن بیش از اندازه رب گوجه قیمه
رب گوجه هم میتواند عامل تلخ شدن قیمه باشد. اما این که چطور رب گوجه میتواند عامل تلخی قیمه باشد این است که رب را بیش از حد در روغن تفت دهید چون اساسا بهتر است رب را قبل از اضافه کردن به قیمه حتما برای گرفتن طعم خامی رب در کمی روغن تفت دهید بعد به خورشت خود اضافه کنید.
استفاده از پودر دارچین به جای چوب دارچین
دلیل دیگر تلخی قیمه استفاده از پودر دارچین است. بنابراین اگر دوست دارید پاسخ سوال تلخی خورشت قیمه را چگونه بگیریم، کامل بگیرید حتما از چوب دارچین برای طعم دادن به قیمه خود استفاده کنید و اگر هم از پودر دارچین استفاده میکنید حتما به مقدار کم و همراه با دیگر ادویهها از آن استفاده کنید.
تلخی خورشت قیمه را چگونه بگیریم ؟
برای آن که خورشت قیمه یا حتی قورمه سبزی شما که در آنها از لیمو عمانی استفاده میکنید هیچ وقت تلخ نشود یا اگر تلخ شدند به راحتی تلخی آن را بگیرید باید به نکات زیر دقت کنید:
۱. استفاده از سیب زمینی
یکی از سادهترین و موثرترین روشها برای رفع تلخی قیمه، استفاده از سیب زمینی است. یک عدد سیب زمینی را پوست کنده و در خورش بیندازید. سیب زمینی تلخی لیمو را به خود جذب میکند. این روش بیشتر برای مواقعی کارساز است که خورش شما زیاد تلخ نشده است.
۲. استفاده از زعفران و شکر
برای آنکه تلخی خورش خود را بگیرید یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که مقداری زعفران را دم کرده و کمی شکر به آن اضافه کنید سپس این مخلوط را به قیمه اضافه کنید. زعفران و شکر، تلخی قیمه را میپوشانند.
۳. تغییر آب خورش یا رقیق کردن آن
اگر تلخی قیمه زیاد است باید روش کاملتری برای گرفتن تلخی خورش قیمه خود استفاده کنید و آن این است که مقداری از آب خورش را خالی کرده و آب جوش تازه به آن اضافه کنید و اجازه دهید خورش برای مدت زمان بیشتری بپزد تا جا بیافتد.
۴. اضافه کردن کمی شیر
شاید یکی از غیرمعمولترین روشهای گرفتن تلخی خورش این است باشد که به آن شیر اضافه کنید اما این کار یعنی اضافه کردن کمی شیر به قیمه، باعث کاهش تلخی آن میشود.
۵. استفاده از حبه قند
اگر مشکل دیابت ندارید میتوانید برای گرفتن تلخی خورش قیمه خود از روش اضافه کردن چند حبه قند به قیمه استفاده کنید. البته این روش تقریبا مشابه استفاده از ترکیب شکر و زعفران دمکرده است.
۶. کاهش مقدار لیمو عمانی
اگر احساس میکنید که قیمه خیلی تلخ شده است، میتوانید مقداری از لیمو عمانی را از آن خارج کنید.
۷. استفاده از لیمو ترش تازه
برای گرفتن تلخی خورش قیمه میتوانید در کنار روشهای دیگری که استفاده میکنید، مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.
۸. رفع تلخی قیمه با نوشابه
شاید یکی از عجیبترین روشهای گرفتن تلخی خورش این باشد که مقداری نوشابه به آن اضافه کنید. نوشابه بهخاطر داشتن طعم شیرینش گزینه خوبی برای اضافه کردن به خورشتی است که تلخ شده است.
۹. اضافه کردن ماست یا دوغ
یکی از روشهای جالب برای گرفتن یا رفع تلخی خورش قیمه این است که به آن ماست یا دوغ اضافه کنید. ماست و دوغ بهخاطر ترش بودن و خاصیت اسیدی خود گزینه بسیار خوبی برای گرفتن تلخی خورش بدون تغییر طعم خورشت قیمه است. ماست یا دوغ را هم باید در مراحل آخر پخت اضافه کنید.
۱۰. اضافه کردن مقداری پیاز داغ
پیاز داغ به خاطر طعم نسبتا شیرینی که دارد یک گزینه خوب برای گرفتن تلخی خورش قیمه است. پس اگر خورشتتان تلخ شد حتما مقداری پیاز داغ به آن اضافه کنید.
۱۱. پخت مجدد قیمه با مواد تازه
اما اگر با هیچ یک از روشهای بالا نتوانستید تلخی قیمه را برطرف کنید، میتوانید مواد تازه به قیمه اضافه کرده و آن را مجددا بپزید.
نتیجه گیری
تلخ شدن خورشت قیمه، مشکلی است که برای بسیاری از آشپزها پیش میآید. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله میتوانید از تلخ شدن قیمه جلوگیری کرده و یک قیمه خوشمزه و بینظیر داشته باشید.
منبع: کتاب کاله