طرز تهیه باقالی پلو با خوراک کوفته قلقلی

باقالی پلو با خوراک کوفته قلقلی نوعی روش طبخ باقالی پلو است که همراه با خوراکی از کوفته قلقلی سرو میشود.
پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند.
به گزارش فرارو، باقالی پلو یکی از غذاهای مشهور و بسیار محبوب در میان ایرانیها است که همواره پای ثابت سفرههای عروسی، مهمانی و منوی اصلی رستورانهای سنتی است. باقالی پلو را معمولا با ماهیچه، گوشت گوسفندی و یا مرغ طبخ میکنند. ما میخواهیم در این مطلب طرز تهیه یک مدل باقالی پلو با خوراک کوفته قلقلی را به شما آموزش بدهیم که بسیار خوشمزه است و در مدت زمان کوتاهی آماده سرو است، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه باقالی پلو با خوراک کوفته قلقلی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
باقلا سبز: ۲ پیمانه
شوید خشک: به میزان لازم
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
پیاز درشت: ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
۱ لیوان آب جوش و مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و هم بزنید، سپس کوفتهها را داخل سس بچینید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا سس کم کم جا بیفتد و غلیظ شود. یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی اجاق گاز بگذارید. وقتی آب جوش آمد، باقلا سبز را داخل آب جوش بریزید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا بجوشد، سپس برنج را اضافه کنید و وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید. کف قابلمه تهدیگ مورد نظرتان را قرار بدهید، سپس برنج و باقلا را همراه با شوید خشک داخل قابلمه بریزید و دمکنی بگذارید. بعد از اینکه برنج دم کشید، باقلاپلو را داخل دیس بکشید و همراه با خوراک کوفته قلقلی سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ باقلا یکی از گیاهان خوراکی است که همزمان با فرا رسیدن بهار به بازار میآید و در میان ایرانیان یک خوراکی محبوب است. باقلا سرشار از ویتامین و مواد معدنی مانند منگنز، مس، فسفر، منیزیم، آهن، پتاسیم، روی و... است و یکی از غنیترین منابع فیبر، پروتئین و فولات محسوب میشود. خوردن باقلا برای کسانی که فشار خون بالا دارند، بسیار مفید است؛ زیرا به تنظیم و پایین آمدن فشار خون کمک میکند؛ همچنین خوردن باقلا موجب کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی میشود. اما خوردن باقلا برای افرادی که دچار بیماری فاویسم هستند، مضر است و این افراد بهتر است هرگز با گیاه باقلا تماس نداشته باشند.
ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید.
افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است، زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.