لبخند زندگی به گردشگران در میراث طبیعی غار «ده‌شیخ»

لبخند زندگی به گردشگران در میراث طبیعی غار «ده‌شیخ»

جاذبه طبیعی «ده‌شیخ» که به اعتقاد زمین‌شناسان یادگاری از دوره دوم زمین‌شناسی و یک غار آهکی است و در طی سالیان طولانی، بر اثر ریزش نزولات جوی، حفره‌هایی در غار ایجاد شده و آب درون حفره‌ها به بیرون راه یافته و به این ترتیب موجب ایجاد قندیل‌ها و دالان‌های شگفت‌انگیز شده است.

کد خبر : ۲۹۲۶۳۹
بازدید : ۱

تعطیلات نوروزی امسال با وجود حمله تجاوزکارانه اسراییل و آمریکا به کشورمان شرایط متفاوتی با سال‌های گذشته ایجاد کرده اما هنوز چراغ گردشگری روشن است و میراث طبیعی غار«ده‌شیخ» در کهگیلویه و بویراحمد با استقبال مسافران مواجه شده است.

جنگ و شرایط سخت حاکم بر کشور میزان سیر و سیاحت در جاذبه‌های گردشگری را کاهش داده اما برخی هموطنان با حفظ روحیه خود از جاذبه‌های گردشگری دیدن می‌کنند که این امر نشان از جریان زندگی دارد.

این جاذبه طبیعی که در بالادست روستایی به همین نام و ۳۵ کیلومتری شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا واقع شده است سال‌ها ناشناخته بود تا اینکه از طرف افراد محلی ( یک چوپان) کشف شد.

در ورودی‌های غار «ده‌شیخ» یکی از حیرت انگیزترین تجربیات برای گردشگر جلوه‌گری می‌کند جایی که با قدم زدن در فضایی اسرارآمیز و تماشای ستون‌های زیبای طبیعی و قندیل‌های آویزان، گردشگران را مجذوب قدرت خداوند می‌شوند.

گردشگران برای سفر به این منطقه ابتدا باید به شهر یاسوج سفر کنند و بعد از پیمایش مسافتی حدود ۴۵ کیلومتری به بخش پاتاوه شهرستان دنا برسند و پس از عبور کردن از مناظر تاریخی و طبیعی پل پاتاوه به دنیای رازآلود و غار ناشناخته ایران در کهگیلویه و بویراحمد خواهند رسید.

جاذبه طبیعی «ده‌شیخ» که به اعتقاد زمین‌شناسان یادگاری از دوره دوم زمین‌شناسی و یک غار آهکی است و در طی سالیان طولانی، بر اثر ریزش نزولات جوی، حفره‌هایی در غار ایجاد شده و آب درون حفره‌ها به بیرون راه یافته و به این ترتیب موجب ایجاد قندیل‌ها و دالان‌های شگفت‌انگیز شده است.

زیبای‌های این منطقه به غار محدود نیست به طوری که طبیعت اطراف این سرزمین خیال انگیز انبوه درختان و جنگل‌های رویایی بلوط، آبشاری خروشان و دره های عمیق و دست نخورده هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.

غار«ده‌شیخ»در صدر بازدیدهای نوروزی

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دنا گفت: غار «ده‌شیخ»با بیشترین استقبال گردشگران در نوروز امسال مواجه شده است.

11

علی‌اکبر پاک تاکید کرد:از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون ۵۵۰نفر از جاذبه‌های دیدنی شهرستان دنا بازدید کرده‌اند که از این تعداد ۱۷۷نفر در تاسیسات گردشگری اقامت کرده‌اند.

وی بیان کرد:به منظور آمادگی خدمات بهتر در شرایط جنگی به مردم و مسافران مناطق آسیب‌دیده از جنگ تحمیلی مراکز اقامتی در این شهرستان با گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی، سازمان صمت و میراث فرهنگی زیر ذره بین نظارت و بازرسی قرار گرفته است.

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دنا با اشاره به وضعیت این روزهای کشور، گفت: هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی با تخفیف ۴۰ تا ۵۰ درصدی آماده اسکان و خدمت‌رسانی به هموطنانی هستند که در پی تحولات اخیر و شرایط ناشی از جنگ با مشکلات اسکان مواجه شده‌اند.

پاک با تاکید بر ضرورت صیانت از کیفیت خدمات گردشگری در شرایط ویژه کنونی ادامه داد: همزمان با اجرای این طرح حمایتی، نظارت‌های میدانی و ارزیابی‌های تخصصی این اداره در شهرستان دنا بر عملکرد مراکز اقامتی استان نیز تشدید شده است تا اطمینان حاصل شود که هموطنان عزیز از خدمات اقامتی استاندارد، ایمن برخوردار می‌شوند.

پاک عنوان کرد:شهرستان دنا ۲۶ مجموعه تاسیسات گردشگری شامل هتل، مجتمع‌های اقامتی گردشگری، بوم گردی و اردوگاه‌های گردشگری دارد.

روستاهای تاریخی و گردشگری خونگاه، کریک کوخدان، بهرام بیگی، بیاره، منج و سادات محمودی، کوه گل، چشمه میشی، آبشار بهرام بیگی،غار ده‌شیخ،تنگ نمک و گردنه بیژن از جاذبه های گردشگری شهرستان دناست.

شهرستان دنا از شمال با شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری، از شرق با شهرستان سمیرم استان اصفهان، از جنوب و جنوب غربی با شهرستان بویراحمد و از غرب با شهرستان مارگون همسایه است.

منبع: ایرنا

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید