خاصیت پرتقال خونی

خاصیت پرتقال خونی

محققان اثر آنتوسیانین را که در میوه ها و سایر خوراکی های قرمز و بنفش رنگ مانند پرتقال خونی، گیلاس، توت فرنگی و چای ترش وجود دارد.

کد خبر : ۵۲۰۱۹
بازدید : ۴۰۸۵
محققان اثر آنتوسیانین را که در میوه ها و سایر خوراکی های قرمز و بنفش رنگ مانند پرتقال خونی، گیلاس، توت فرنگی و چای ترش وجود دارد.
خاصیت پرتقال خونی

آیا دوست دارید بدانید که چه ارتباطی میان خون و پرتقال وجود دارد؟ پرتقال خونی چیز جز نوعی پرتقال نیست که دارای گوشت قرمز است.

محققان اثر آنتوسیانین را که در میوه ها و سایر خوراکی های قرمز و بنفش رنگ مانند پرتقال خونی، گیلاس، توت فرنگی و چای ترش وجود دارد، بررسی کرده و به این نتیجه رسیده اند که این ماده در کاهش خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط نقش دارد.

در حال حاضر در یک مرکز تحقیقاتی در اسپانیا پژوهش هایی برای اصلاح ژنتیک بر روی نهال این پرتغال در حال انجام است. انتظار می رود آنها بتوانند تا اواخر امسال یک نهال اصلاح شده از نظر ژنتیکی را تولید کنند. پرتقال های خونی حاوی مقادیر بسیاری آنتو سیانین هستند. محققان استدلال می کنند رنگدانه های قرمز، بنفش و آبی این میوه از بدن در برابر بیماری های بسیاری محافظت می کنند.

یکی از محققان که بر روی خواص این میوه پژوهش می کند گفت مطالعات نشان می دهد که آب پرتقال خونی از چاق شدن جلوگیری می کند و پژوهشهای دیگر که به زودی منتشر خواهند شد نشان می دهند کسانی که آب پرتقال خونی می نوشند در مقایسه با کسانی که از آب پرتقال معمولی استفاده می کنند، کمتر در معرض حملات قلبی و عروقی قرار می گیرند.

کشت پرتقالهای خونی بسیار دشوار است چراکه باید بلافاصله قبل از برداشت در دمای سرد قرار گیرند تا تولید آنتوسیانین در آنها تحریک شود. به همین دلیل کشت پرتقال خونی در دامنه یکی از کوه های سیسیل انجام می شود. اما دانشمندان امیدوارند با انجام اصلاح ژنتیکی در درختهای پرتقال، دامنه کشت این نوع پرتقال را در اکثر مناطق کشور گسترش دهند.

به این دلیل که شرایط آب و هوایی ویژه ای برای کشت پیش از زمان برداشت باید این نوع پرتقالها در معرض هوای سرد قرار بگیرند این نوع پرتقالها مورد نیاز است برای همه دسترسی به آب پرتقال خونی امکان پذیر نیست.

آیا می دانستید که در انگلیسی نام پرتقال از رنگ آن گرفته شده است (پرتقال را در انگلیسی اورنج به معنای نارنجی نامند)؟ در واقع این تنها میوه‌ای است که نام آن نشان دهنده ی رنگ این میوه است.

امروزه، گونه های زیادی از پرتقال وجود دارد که در رنگ های کمی متفاوت دیده می شوند. در حالی که اکثر آنها به رنگ نارنجی و یا ته رنگ نارنجی می باشند، استثناهایی نیز در این خصوص وجود دارد. یکی از این استثناها پرتقال خونی است که دارای رنگی قرمز می باشد. با وجود آنکه پوست آن ممکن است به رنگ قرمز تیره نباشد، اما می تواند سایه هایی از قرمزی را نشان دهد.

گفته می شود که این میوه دارای طعمی شیرین همانند عطر و طعم مرکبات است. علاوه بر آن، پرتقال خونی دارای ته مزه‌ای مانند تمشک می باشد. بعضی از گونه های پرتقال خونی را به عنوان شیرین ترین گونه های پرتقال در سراسر دنیا در نظر می‌گیرند. علاوه بر شیرینی و خوش طعمی، این میوه همچنین سرشار از مواد مغذی است.

برخی حقایق پرتقال خونی
از آنجا که گوشت این میوه قرمز رنگ می باشد، تصور اشتباهی بوجود آمده است که این پرتقال از پیوند انار با پرتقال تولید شده است. حقیقت این است که درخت پرتقال خونی در نتیجه‌ی نوعی جهش در گونه‌ی پرتقال شیرین معمولی بوجود آمده است. این میوه شبیه به پرتقال معمولی بوده اما اندازه‌ی آن کوچکتر است.

در حالی که گوشت آن تقریباً در تمام گونه ها به رنگ قرمز خونی است، پوست این میوه می‌تواند یا به رنگ نارنجی معمولی و یا ته رنگی از قرمز و یا ارغوانی بر روی آن باشد. در مقایسه با پرتقال معمولی، این نوع پرتقال به سختی پوست کنده می‌شود. پوست سفت و سخت آن دارای چین‌های بیرونی است.

چرا این نوع پرتقال به رنگ قرمز است؟
رنگ قرمز خونی گوشت این پرتقال به رنگدانه هایی موسوم به آنتوسیانین ها نسبت داده می شود. این رنگدانه‌ها معمولاً در بعضی از میوه ها و گل های قرمز رنگ دیده می‌شود. چنین میوه هایی، توت فرنگی و گل هایی مانند گل بامیه را شامل می شوند.

هر چند آنتوسیانین ها معمولاً در مرکبات یافت نمی شوند. مشاهده شده است که شرایط آب و هوایی نیز نقش کلیدی در ایجاد رنگ خونی تیره در این پرتقال ها بازی می کند. مناطقی از دنیا با روزهای گرم و شب های سرد جهت پرورش و ایجاد رنگ تیره در این نوع پرتقال از بهترین مناطق به حساب می آیند.

گفته می‌شود که پرتقال خونی یا از منطقه ی مدیترانه و یا چین سرچشمه گرفته است. هرچه باشد، امروزه ایتالیا بزرگترین میزان پرتقال خونی در دنیا را تولید می‌کند. در حقیقت پرتقال خونی به طور گسترده‌ای در این کشور مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان گونه‌ی اولیه و اصلی پرتقال پرورش داده می‌شود. گونه‌های مختلفی از پرتقال خونی وجود داشته و معروف ترین آنها تاراکو، سانگواینلو (Sanguinello) و مارو می باشند. در حالی که تاروکو عمدتاً در ایتالیا پرورش داده می شود، منشاء سانگواینلو اسپانیا بوده و عمدتاً در این کشور رشد می کند. مارو یکی از آخرین گونه‌هایی است که دارای سیرترین و تیره ترین رنگ قرمز می باشد.

مواد مغذی پرتقال خونی
پرتقال خونی غیر از شهرت خود به جهت آب میوه‌ی آن، همچنین در انواع سالاد، سس، برخی مارمالادها، شربت ها، بستنی، نوشابه‌ی ایتالیایی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. آب پرتقال خونی همچنین در تهیه ی نوشابه مورد استفاده قرار می گیرد. حتی از چاشنی این میوه در شیرینی پزی استفاده می کنند. این نوع پرتقال سرشار از ویتامین C، فولات، ویتامین های گروه B، ویتامین A، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن، کلسیم و فیبر خوراکی است.
بالاتر از همه، آنتوسیانین‌ها، آنتی اکسیدان های قدرتمندی بوده که می توانند بر علیه رادیکال های آزاد مبارزه نمایند و این امر خطر ابتلاء به برخی از انواع سرطان، بیماری های قلبی، دیابت، بیماری های کبدی، و غیره را کاهش می دهد. گفته می شود که این رنگدانه ها به منظور بهبود بینایی و کاهش شدت زخم مفید می باشند. گروهی مدعی اند که مصرف آب پرتقال خونی برای تقویت سیستم ایمنی و پایین آوردند سطح کلسترول مفید فایده می باشد. یک عدد پرتقال خونی متوسط حدود 80 کالری دارا می باشد.

بنابراین، پرتقال خونی میوه ی سالمی بوده و می تواند در رژیم غذایی گنجانده شود. درست مانند سایر میوه ها مصرف آنها به صورت تازه همیشه ارجحیت دارد. انواع سفت و سنگین آن را انتخاب کنید. از انتخاب انواع اسفنجی و یا آنهایی که دارای لکه‌های کپکی می‌باشند، خودداری نمایید. یا می توانید گوشت آن را به همان صورت مصرف نموده و یا در دستورات غذایی مانند انواع سالاد مورد استفاده قرار دهید. چای پرتقال خونی نیز گفته می‌شود خوشمزه و همچنین سالم می باشد. می توانید این میوه را وارد رژیم غذایی خود کرده و از فوائد آن بهرمند شوید.

منبع: بیتوته
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید