ببینید؛ غذای روستایی در ایران؛ پخت نان گرده سنتی توسط دو مادر بزرگ

گِرده نوعی نان است که میان مردم لُر، لک و کُرد در استانهای لرستان، همدان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی پخته میشود. همچنین در دیگر استانها مانند استان بوشهر هم نمونههایی از آن طبخ و تهیه میشود. گرده با آرد گندم درست شده و برای پخت آن مقداری پیاز، زردچوبه، زیره و روغن به خمیر اضافه میکنند. سپس آتشی بزرگ روشن کرده و صبر میکنند تا مخلوطی از آتش و خاکستر که در بین لرها به بیلمر معروف است آماده شود. بعد از آن خمیر آمادهشده را شکل داده و آن را زیر خاکستر گذاشته تا پخته شود، پس از پخته شدن بر روی آن روغن حیوانی اضافه میکنند.
کد خبر :
۲۴۰۰۹۶
بازدید :
۵۳
۱