ببینید؛ غذای روستایی در ایران؛ پخت نان گرده سنتی توسط دو مادر بزرگ

ببینید؛ غذای روستایی در ایران؛ پخت نان گرده سنتی توسط دو مادر بزرگ

گِرده نوعی نان است که میان مردم لُر، لک و کُرد در استان‌های لرستان، همدان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی پخته می‌شود. همچنین در دیگر استان‌ها مانند استان بوشهر هم نمونه‌هایی از آن طبخ و تهیه می‌شود. گرده با آرد گندم درست شده و برای پخت آن مقداری پیاز، زردچوبه، زیره و روغن به خمیر اضافه می‌کنند. سپس آتشی بزرگ روشن کرده و صبر می‌کنند تا مخلوطی از آتش و خاکستر که در بین لرها به بیل‌مر معروف است آماده شود. بعد از آن خمیر آماده‌شده را شکل داده و آن را زیر خاکستر گذاشته تا پخته شود، پس از پخته شدن بر روی آن روغن حیوانی اضافه می‌کنند.

کد خبر : ۲۴۰۰۹۶
بازدید : ۵۳

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید