(تصاویر) طراحی فوق‌العادۀ یک خانۀ 6 در 4 متری در ویتنام

(تصاویر) طراحی فوق‌العادۀ یک خانۀ 6 در 4 متری در ویتنام

یک استودیوی معماری ویتنامی، در زمینی با مساحت 24 متر مربع (طول و عرض 6 در 4 متر)، یک خانۀ 5 طبقه برای استفادۀ یک خانواده بنا کرده است.

کد خبر : ۱۷۴۰۵۲
بازدید : ۵۹۵۵۴

فرادید| استودیوی «اودو» که در سال 2021 توسط مجلۀ معتبر «دزین» به عنوان یکی از استودیوهای معماری آینده‌دار شناخته شد، این خانه را در زمینی بنا کرده که نه تنها مساحت کمی دارد بلکه تقریبا از هر چهار طرفش هم در احاطۀ ساختمان‌های مجاور قرار دارد.

به گزارش فرادید؛ یک کوچۀ باریک با عرض 1 متر و 20 سانتیمتر تنها راه ورود و خروج این خانه است.

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_2

این خانه در یک محلۀ بسیار پرتراکم در پایتخت ویتنام ساخته شده

با همۀ این‌ها و با وجود اینکه این خانه در محله‌ای بسیار پرتراکم در شهر هانوی قرار گرفته، معماران تلاش کرده‌اند آن را تا سرحد امکان پر از نور و هوای آزاد و در ارتباط با طبیعت بنا کنند؛ و باید گفت به طرز غافلگیرکننده‌ای موفق هم شده‌اند.

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_7

با وجود کوچک بودن فضا، معماران از در نظر گرفتن محل‌هایی برای کاشت بوته و حتی درخت غافل نشده‌اند. آن‌ها همچنین با طراحی دیوارها و پله‌های روزنه‌دار و پنجره‌های بزرگ، احساسی از گشودگی و وسعت را به ساختمان بخشیده‌اند.

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_6

معماران می‌گویند: «ایدۀ اصلی در ساخت این خانۀ 5 طبقه، به حداکثر رساندن دسترسی به نور و تهویۀ طبیعی، ایجاد فضای سبز تا حد ممکن و همینطور ایجاد ارتباط حداکثری بین طبقات مختلف بوده است».

طراحی داخلی بنا به این صورت است که یک اتاق اصلی در طبقۀ همکف قرار دارد و پلکان‌های داخلی، دسترسی به طبقات بالاتر را فراهم می‌کنند.

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_11

اتاق‌های خواب در طبقات اول تا سوم قرار گرفته‌اند و هر کدام حمام و سرویس بهداشتی خودشان را دارند. بالاترین طبقه هم علاوه بر یک اتاق استراحت، دارای یک بالکن کوچک نیز هست که امکان استفاده از هوای آزاد و تماشا کردن محیط بیرون را فراهم می‌کند.

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_10

در کمترین فضاهای اطراف و درون خانه، درخت‌هایی کاشته شده‌اند تا احساس احاطه شدن در یک محیط طبیعی را به ساکنان خانه ببخشند. تقریبا در هر طبقه از خانه یک درخت کاشته شده، حتی در گوشۀ پلکان‌ها؛ دیوارهای شیشه‌ای و فضاهای باز، امکان رسیدن نور به این درخت‌ها را فراهم کرده‌اند. وجود درختانی که در طبقات بالا کاشته شده‌اند، احساس زندگی در یک باغ معلق را به ساکنان خانه می‌بخشد.

انتخاب استودیوی اودو به عنوان یک استودیوی آینده‌دار معماری در سال 2021، به خاطر همین خلاقیت در ایجاد ارتباط بین ساختمان و طبیعت، آن هم در محیط‌هایی محدود و کوچک بوده است.

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_18-scaled

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_16

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_3-scaled

th-house-oddo-architects_dezeen_2364_col_5-scaled

۱۳۷
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید