ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

اگر پا به آشپزخانه گذاشتید و بوی ناخوشایندی به مشام‌تان رسید، اما نتوانستید منشا آن را پیدا کنید، بد نیست سری به سینک آشپزخانه بزنید.
کد خبر: ۱۰۶۴۹۱
بازدید : ۲۶۲
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
نویسنده:زهرا ذوالقدر

فرادید| لوله‌ی تخلیه‌ی آب سینک و آبریز پنجره‌ای آن به خاطر تجمع باکتری‌ها و بوی بد در ردیف متهمان بوی بد آشپزخانه هستند. پیشنهاد ما اینست که به جای استفاده از محصولات پاک‌کننده‌ی سمّی نظیر سفیدکننده‌ها و مایع لوله‌بازکن، ترفند‌های طبیعی که در این مطلب معرفی می‌کنیم امتحان کنید.

به گزارش فرادید؛ با چند ماده‌ی ساده که احتمالاً همه در آشپزخانه دارند مانند جوش شیرین، سرکه‌ی سفید، آرد و روغن زیتون می‌توانید سینک را به شکل اول خود بازگردانید و با گرفتگی فاضلاب، اثر انگشت و بوی بد برای همیشه خداحافظی کنید.

جوش شیرین

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

وقتی سینک شما کثیف است، نه تنها کل آشپزخانه بوی بد می‌گیرد، بلکه سبب رشد باکتری‌ها هم می‌شود. برای رفع این مشکل یک راه‌حل ساده و طبیعی وجود دارد و آن استفاده از مقدار کمی جوش شیرین و آب است. چند قاشق جوش شیرین را داخل یک کاسه بریزید و مقدار کافی آب داغ به آن اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید. خمیر جوش شیرین را روی سطح سینک پخش کنید و با استفاده از بخش زِبر اسفنج کثیفی‌ها را پاک کنید، حتی می‌توانید با استفاده از یک مسواک کهنه داخل تمام شیار‌ها و شکاف‌های اطراف آبریز پنجره‌ایِ سینک را تمیز کنید. پس از اتمام کار، سینک را با آب بشویید.

پوست مرکبات

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

زباله‌خردکن از پرکارترین وسیله‌های آشپزخانه است و باید به خوبی از آن نگهداری شود. وقتی تکه‌های غذا لای شیار‌های آن گیر می‌کند، بوی مانده‌ی آن با گذشت زمان اصلاً خوشایند نیست و طبعاً هیچ‌کس دوست ندارد ظرف‌ها را در یک سینک بدبو بشوید. برای از بین بردن بوی بد از پوست مرکبات استفاده کنید. بار دیگر که پوست پرتقال یا لیموترش را گرفتید، پوست آن‌ها را دور نریزید.

در عوض، آن‌ها را داخل زباله‌خردکن بیندازید و کلید آن را بزنید. همزمان با ریزریز شدن پوست مرکبات توسط تیغه‌های زباله‌خردکن، عطر آن‌ها بوی بد سینک را از بین می‌برد. پس چند وقت یکبار این کار را انجام دهید تا هر وقت وارد آشپزخانه می‌شوید جز بوی لذیذ غذا، بوی بد از سینک به مشام شما نرسد.

آرد

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

اگر سینک آشپزخانه‌ی شما کدر و چرک‌تاب به نظر می‌رسد می‌توانید آن را با ماده‌ای که احتمالاً همه در آشپزخانه‌هایتان دارید براق کنید. شاید باور نکنید، اما آرد برای صیقل دادن به فولاد ضدزنگ عالیست. برای انجام این کار به آرد، مقداری آب داغ و یک پارچه‌ی نرم احتیاج دارید. ابتدا سینک را با آب داغ شستشو دهید و سپس آن را کاملاً خشک کنید. هر قطره‌ی آب باقیمانده روی سطح سینک، آرد را به یک خمیر چسبناک تبدیل می‌کند. پس از شستشو و خشک کردن سینک روی تمام سطح آن یک لایه‌ی ضخیم آرد بپاشید.

شاید این طور به نظر برسد که به جای تمیز کردن سینک در حال گند زدن به آن هستید، اما اینطور نیست. حالا با کمک پارچه‌ی نرم و به وسیله‌ی آرد با حرکات دایره‌ای سینک را براق کنید. با پارچه دور آبریز پنجره‌ای و اطراف سینک را هم برق بیندازید. ذرات آرد به تمام شیار‌ها و خراش‌های سطح سینک نفوذ کرده و چربی و کثیفی را از بین می‌برد. پس از اتمام کار، آرد را با دستمال از سطح سینک پاک کنید. با این روش سینک شما درست مثل روز اول می‌درخشد.

جوش شیرین و سرکه

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

شستشو با سینک گرفته کار دشواریست، به ویژه زمانی که انبوهی از ظرف‌ها باید شسته شود. در این شرایط لازم نیست بترسید و سریع با لوله‌کش تماس بگیرید. این مشکل با چند ماده که احتمالاً همه‌ی آن‌ها را در خانه دارید حل‌شدنی است، اگر هم آن‌ها را در خانه ندارید بدون شک هزینه‌ی خرید آن‌ها بسیار کمتر از هزینه‌ای است که باید به لوله‌کش بپردازید. برای شروع کار به مقداری سرکه‌ی سفید، جوش شیرین و آب جوش احتیاج دارید. داخل زهکش آب به اندازه‌ی یک ملاقه یا یک قاشق بزرگِ سَرپُر جوش شیرین و سپس سرکه بریزید. ترکیب این دو ماده باعث ایجاد یک واکنش حبابی فوری می‌شود. زمانی که سرکه را اضافه می‌کنید، باید فوراً روی زهکش آب را با درب مخصوص آن بپوشانید و تا زمانی که حباب زدن متوقف نشده درب را از جای خود برندارید.

وقتی صدای وِزوِز متوقف شد حدودِ ۳۰ دقیقه سینک را به حال خود بگذارید. در این نیم ساعت در برابر وسوسه‌ی احتمالی برای برداشتن درب زهکش یا تمیزکاری مقاومت کنید. پس از گذشت این نیم ساعت، داخل زهکش آب جوش بریزید. حالا با ریختن آب جوش تمام رسوبات و ذرات غذا حل شده و ترکیب جوش شیرین و سرکه شسته می‌شود.

آب‌اکسیژنه

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

اگر سینک شما مستعد گرفتگی‌های مکرر است، با یک روش خانگی جلوی وقوع دوباره‌ی آن را بگیرید. به جای ریختن پاک‌کننده‌های سمّی به داخل سینک که به لوله‌ها و سیستم لوله‌کشی آسیب احتمالی وارد می‌کند، از راه‌حل‌های طبیعی استفاده کنید. یک هفته در میان به اندازه‌ی یک فنجان آب‌اکسیژنه را داخل زهکش آب بریزید تا جلوی ساعت‌ها بلاتکلیفی و دستمزد لوله‌کش را بگیرید. پس از ریختن آب‌اکسیژنه به داخل زهکش، یک ساعت کامل آن را به حال خود بگذارید و سپس با آب گرم سینک را آبکشی کنید. پراکسید هرگونه گرفتگی احتمالی را قبل از تبدیل شدن به مشکل از بین می‌برد. این ماده افزون بر این خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد و جلوی رشد هرگونه باکتری یا کپک را می‌گیرد. پس همیشه یک بطری آب‌اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید در کابیت زیر سینک داشته باشید تا فراموش نکنید هر هفته یک بار این کار را انجام دهید.

روغن زیتون

ترفند‌های ۱۰ دقیقه‌ای برای تمیز کردن سینک

با اثرانگشت‌ها و لکه‌های آب روی سطح سینک و شیر آب برای همیشه خداحافظی کنید. این ترفند آخر سینک شما را تا مدت‌ها پس از تمیز کردن براق و نو نگه می‌دارد. کافیست یک پارچه‌ی تمیز را به چند قطره روغن زیتون آغشته کنید و با کمک پارچه روغن را روی سینک بمالید. پس از اتمام کار، با یک پارچه‌ی میکروفیبر تمیز یا حوله‌ی کاغذی دوباره روی سطح سینک بکشید تا جایی که فقط لایه‌ی نازکی از روغن زیتون روی سطح باقی بماند. این لایه‌ی نازک در برابر لکه‌ها و اثرانگشت‌ها مقاوم است. می‌توانید برای انجام این ترفند از دستکش استفاده کنید تا دست‌های خودتان روغنی نشود. لکه‌های آبِ سخت (Hard water) و اثر انگشت‌ها با این ترفند از بین خواهد رفت.

منبع: ehow

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پیشنهاد ویژه