طرز تهیه نان سوخاری خوشمزه و پرخاصیت

طرز تهیه نان سوخاری خوشمزه و پرخاصیت

دستور پخت نان سوخاری فاقد پیچیدگی بوده و زمان آماده سازی آن نیز حدود دو ساعت است. هرچند توصیه می شود برای آماده کردن خمیر آن، وقت بیشتری بگذارید. در ادامه آموزش درست کردن این نان را، قدم به قدم خواهید خواند.

کد خبر : ۱۰۳۱۶۳
بازدید : ۷۷۰۵

نان سوخاری نوعی نان است که با آرد گندم تهیه می شود. این نان مخصوصاً برای کسانی که بیماری های مربوط به معده دارند مناسب است. اصالت نان سوخاری مشخص نبوده و نمی توان گفت اولین بار در کدام کشور تهیه شده است. این نوع نان در سراسر دنیا پخته شده و طرفداران بسیاری دارد.

نان سوخاری رطوبت کمتری نسبت به نان های دیگر دارد. بنابراین می توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد. در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه و خواص این نان بپردازیم. اگر برای اولین بار است که قصد دارید این نان را در خانه تهیه کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه نان سوخاری خانگی

نان سوخاری به صورت آماده در نانوایی ها، مخصوصاً فروشگاه های نان فانتزی وجود دارد. اما ممکن است مایل باشید این نان را خودتان در منزل تهیه کنید. همچنین شما می توانید دستور پخت انواع غذا و نان های خانگی را در مجله دیجی فود مطالعه کنید. در ادامه مواد اولیه نان سوخاری را خواهید خواند.

لازم به ذکر است که طرز تهیه نان سوخاری بسیار ساده بوده و می توانید آن را در زمان کوتاه تهیه و نوش جان کنید. همچنین همان‌طور که اشاره شد، می توانید این نان را پس از آماده شدن تا مدت ها نگه دارید

مواد اولیه نان سوخاری

  • شکر: ۵۰ گرم
  • کره: ۳۰ گرم
  • آرد نان سوخاری : ۲۵۰ گرم
  • آب ولرم: یک دوم پیمانه
  • مایه خمیر: یک قاشق سوپ‌خوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ: یک عدد
  • زرده تخم مرغ: یک عدد
  • کنجد: به میزان لازم (برای تزئین)

مراحل تهیه نان سوخاری

دستور پخت نان سوخاری فاقد پیچیدگی بوده و زمان آماده سازی آن نیز حدود دو ساعت است. هرچند توصیه می شود برای آماده کردن خمیر آن، وقت بیشتری بگذارید. در ادامه آموزش درست کردن این نان را، قدم به قدم خواهید خواند.

آماده سازی خمیر

در طرز تهیه نان سوخاری ابتدا باید به مقدار لازم آب را درون یک کاسه بریزید. سپس به آن خمیر مایه را اضافه کنید. حال شکر و آرد نیز ترکیب کرده و به کاسه بیفزایید. در آخر نیز روی کاسه را ترجیحاً با سلفون بپوشانید و 5 الی 10 دقیقه اجاره دهید تا خمیر پف کند.

مخلوط کردن شکر و آرد

در مرحله دوم باید آماده سازی باقی دستور پخت را انجام دهید. بنابراین تا زمانی که خمیر آماده شود، تخم مرغ را شکسته و سپس به آن شکر و کره را همراه با وانیل اضافه کنید. در ادامه همه مواد را به خوبی مخلوط کنید. برای این کار می توانید از یک همزن کمک بگیرید. هم زدن را تا زمانی ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. حال می توانید خمیر را که پف کرده و آماده شده، به این مایه اضافه کنید.

افزودن آرد به خمیر

در مرحله بعدی نوبت به اضافه کردن آرد می رسد. برای این کار بهتر است آرد را روی خمیر الک کنید. این کار باعث صاف شدن آرد می شود. سپس خمیر را به خوبی ورز دهید. در آخر آن را درون ظرف مناسبی قرار داده و در جای گرم بگذارید. روی ظرف نیز بپوشانید. پس از حدود یک ساعت اندازه خمیر دو برابر شده و آماده است.

قرار دادن خمیر در قالب

حال باید خمیر را داخل قالب های مخصوص نان سوخاری بریزید. برای این کار، قالب را روی یک سطح صاف و تمیز بگذارید. سپس داخل آن کمی آرد بپاشید. حال مجدد خمیر را ورز دهید. قسمتی از آن را جدا کرده و داخل قالب پهن کنید. حال نوبت به رومال نان سوخاری می رسد.

رومال نان سوخاری زرده تخم مرغ است. برای این کار می توانید از قلم‌مو استفاده کنید. در آخر نیز می توانید برای تزئین نان سوخاری از کنجد استفاده کنید. البته کنجد علاوه بر تزئین در طعم این نان نیز تأثیر دارد.

قرار دادن خمیر در فر

حال باید دوباره به خمیرها استراحت دهید. 30 دقیقه برای استراحت مجدد آن کافی است. در همین زمان نیز باید فر را روشن کنید تا گرم شود. فر باید روی حرارت 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم شود. در مرحله آخر باید قالب ها را درون فر قرار دهید. زمان لازم برای پختن نان و سوخاری شدن آن ها 40 دقیقه است. البته در همین زمان چندین بار به نان ها سر بزنید.

فواید نان سوخاری

نان یکی از خوراکی هایی است که در سبد خرید اکثریت انسان ها وجود دارد. بنابراین باید در خرید و نوع آن دقت کنند. نان سوخاری می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد. لازم به ذکر است که نان سوخاری اغلب در رژیم های غذایی که توسط متخصص تغذیه به افراد داده می شود، وجود دارد. در ادامه قصد داریم به برخی فواید و خواص نان سوخاری بپردازیم.

  1. نان‌ های سوخاری حاوی ویتامین های گروه B هستند. این ویتامین ها باعث می شوند سوخت و ساز بدن و متابولیسم سلولی افزایش یابد.
  2. نان سوخاری همچنین سبب کاهش استرس شده و به درمان افسردگی کمک می کنند.
  3. خاصیت بعدی نان های سوخاری تأثیر مثبت آن بر سلامت پوست است.

نان سوخاری و دیبابت

همان‌طور که در مواد اولیه نان سوخاری خواندید حاوی مقداری شکر است. بنابراین بهتر است افرادی که قند خون بالایی دارند از مصرف آن اجتناب ورزند. اما می توان گفت بهترین نان ها برای افراد دیابتی نان هایی بوده که دارای فیبر بالایی تری هستند.

نان سوخاری و دیبابت

یکی از نشانه های فیبر بالا در نان، تیره تر بودن آن است. به طور مثال نان سنگک حاوی فیبر بالایی بوده و درنتیجه یک نان مناسب برای افراد دارای دیابت محسوب می شود. حال باید گفت که نان سوخاری نیز حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است. بنابراین برای افراد دیابتی که قند خون آن ها خیلی بالا نیست یا قند خون آن ها کنترل شده است، یک انتخاب مناسب خواهد بود.

نان سوخاری و لاغری

احتمالاً شما هم بارها شنیده اید که نان سوخاری در لاغری و کاهش وزن تأثیر دارد. خیلی از افراد زمانی که قصد لاغر شدن دارند، سعی می کنند میزان مصرف نشاسته را به حداقل برسانند یا به طور کلی آن حذف کنند. در صورتی که این کار و تبعات آن می تواند خود باعث چاقی شود.

یکی از منابع نشاسته انواع نان ها هستند. همان‌طور که می دانید نان یک خوراکی سیر کننده محسوب می شوند. بنابراین افراد با حذف نان و نشاسته از رژیم خود ممکن است در طول روز گرسنگی بسیاری را تحمل کنند. این کار باعث می شود در انتهای روز به خوراکی هایی روی بیاورند که کالری بسیاری دارند.

اما آیا نان سوخاری باعث لاغری می شود؟ نان سوخاری از آرد کامل تهیه می شود. همچنین ارزش غذایی بالایی دارد. به همین دلیل اغلب در برنامه های غذایی سالم و به قصد لاغری دیده می شود. نان سوخاری دارای شاخص گلایسمی پایینی بوده و علاوه بر آن از قدرت سیرکنندگی بالایی برخوردار است.

به همین دلیل همان‌طور که اشاره شد در رژیم های لاغری از ارزش بالایی برخوردار است. میزان کالری در نان سوخاری بسیار کم است و هر تکه از آن دارای ۳۵ الی ۴۰ کیلوکالری است.

غذا با نان سوخاری

افرادی که از رژیم غذایی خاصی به قصد لاغری و کاهش وزن استفاده می کنند و البته سایر افراد می توانند نان سوخاری را در وعده های غذایی خود بگنجانند. نان سوخاری را می توانند در کنار انواع سوپ سرو کرد. برای مثال نان را به قطعات مکعبی کوچک برش زد و تعدادی از آن را در کنار یا روی ظرف سوپ خود قرار داده و نوش جان کنید.

همچنین می توانید هنگان درست کردن سالاد برای خوشمزه تر شدن آن و البته قدرت سیرکنندگی چند تکه نان سوخاری در کنار آن قرار دهید. همان‌طور که می دانید سالاد سزار که یکی از محبوب‌ترین سالادها مخصوصاً در ایران محسوب می شود، حاوی نان سوخاری است. البته نان سوخاری موجود در سالاد سزار با سیر مزه دار شده است.

غذا با نان سوخاری

شما نیز می توانید برای بهتر شدن طعم نان سوخاری آن را با استفاده از مواد مختلف از جمله سیر و سبزیجات معطر طعم دار کنید. می توانید با افزودن نان ها سوخاری طعم دار شدن، غذای خود را هیجان انگیزتر کنید. مخصوصاً در حالی که برنامه غذایی خاصی دارید که تنوع بسیار زیادی ندارد.

جمع بندی

همان‌طور که خواندید، طرز تهیه نان سوخاری بسیار ساده بوده و می توانید را در حدود دو ساعت درست کنید. لازم به ذکر است در صورتی که به نان سوخاری آماده نیاز داشتید می توانید آن را در اسنپ فود جستجو و سپس خریداری کنید. برای این کار همچنین می توانید از کدهای تخفیف اسنپ فود نیز بهره‌مند شوید و در زمان بسیار کوتاه سفارش خود را در منزل دریافت کنید.

در ادامه با این مطلب با خواص و ویژگی های نان سوخاری نیز آشنا شدید. پیش تر اشاره شد که نان سوخاری دارای ارزش غذایی بالایی است. بنابراین می توانید با اضافه کردن آن به وعده های خود، از خواص آن بهره‌مند شوید. همچنین از آن به عنوان یک غذای سیر کننده با کالری پایین استفاده کنید.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید