فوت و فن تغذیه؛ رازهای یخی یک رژیم غذایی مقوی!

فوت و فن تغذیه؛ رازهای یخی یک رژیم غذایی مقوی!

تصور می‌شود هیچ چیزی جای محصولات تازه را نمی‌گیرد، اما آیا این باور حقیقت دارد؟

کد خبر : ۲۳۲۸۰۴
بازدید : ۲۰

تحقیقات نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات منجمد، که در اوج تازگی برداشت و نگهداری می‌شوند، در برخی موارد حتی مغذی‌تر از محصولات تازه هستند.

به گزارش فرارو به نقل از نشنال جئوگرافیک، اگر فکر می‌کنید سبزیجات و میوه‌های منجمد از نظر ارزش غذایی کمتری از محصولات تازه دارند، وقت آن رسیده که در این باور تجدیدنظر کنید. تحقیقات نشان داده‌اند میزان ویتامین‌های موجود در برخی از محصولات منجمد مانند ذرت، هویج، کلم بروکلی، اسفناج، نخود، لوبیا سبز، توت‌فرنگی و بلوبری، کاملاً قابل مقایسه و حتی گاهی بیشتر از نمونه‌های تازه آنهاست.

کارولین توماسون، متخصص تغذیه در واشنگتن، می‌گوید: «عموم مردم تصور می‌کنند مواد غذایی منجمد فرآوری‌شده و کم‌ارزش‌تر هستند، اما این باور کاملاً اشتباه است.» در واقع همه‌چیز به زمان برداشت بستگی دارد! ارزش غذایی میوه‌ها و سبزیجات تا حد زیادی به لحظه‌ای که چیده می‌شوند وابسته است.

محصولات تازه معمولاً قبل از رسیدن کامل برداشت می‌شوند تا در مسیر حمل‌ونقل آسیب نبینند. این فرآیند ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد، در حالی که طی این مدت بخش زیادی از مواد مغذی آنها کاهش می‌یابد. این در حالی است که محصولات منجمد درست در اوج تازگی و زمانی که بیشترین مقدار ویتامین و آنتی‌اکسیدان را دارند، چیده می‌شوند و تنها چند ساعت بعد، در یک فرآیند ویژه بسته‌بندی می‌شوند.

این روش باعث می‌شود ارزش غذایی آنها تا مدت‌ها ثابت بماند. در دنیای تغذیه، همیشه این سؤال مطرح بوده که آیا میوه‌ها و سبزیجات تازه گزینه‌ی سالم‌تری نسبت به محصولات منجمد شده هستند؟ واقعیت این است که هر دو انتخاب مزایای خاص خود را دارند و بسته به شرایط، یکی می‌تواند بر دیگری برتری داشته باشد. اما آیا تفاوتی از نظر ارزش غذایی بین این دو وجود دارد؟

میوه‌ها و سبزیجاتی که در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسند، ممکن است مسافت طولانی را از مزارع تا قفسه‌های سوپرمارکت طی کرده باشند، اما با این حال، همچنان سرشار از مواد مغذی‌اند. اما اگر به دنبال حداکثر ارزش غذایی هستید، محصولات محلی بازار‌های کشاورزی گزینه‌ی بهتری محسوب می‌شوند، چون معمولاً در زمان رسیده بودن برداشت شده و تنها یک یا دو روز پس از چیده شدن، به دست شما می‌رسند.

یکی دیگر از نگرانی‌های رایج این است که مواد غذایی منجمد، به‌عنوان غذای فرآوری‌شده دسته‌بندی می‌شوند. اما آیا این نگرانی منطقی است؟ طبق تعریف وزارت کشاورزی آمریکا، هر ماده‌ی غذایی که از شکل طبیعی خود خارج شده باشد (مثلاً شسته، خرد، منجمد یا بسته‌بندی شود) فرآوری‌شده محسوب می‌شود. اما این به‌معنای ناسالم بودن آن نیست.

در واقع، میوه و سبزیجات منجمد در گروه محصولات حداقل فرآوری‌شده قرار می‌گیرند. این یعنی هیچ افزودنی مضری به آنها اضافه نشده و همچنان انتخابی سالم هستند. کایلی ساکایدا، متخصص تغذیه، می‌گوید: «بسیاری از مردم فکر می‌کنند هر چه غذایی کمتر فرآوری شده باشد، سالم‌تر است، اما این باور همیشه درست نیست.

واقعیت این است که محصولات منجمد می‌توانند یک گزینه‌ی بسیار کاربردی و مغذی باشند. در حقیقت متخصصان تغذیه توصیه نمی‌کنند فقط به یک گزینه پایبند باشید. هر دو نوع محصول، بسته به شرایط، می‌توانند جایگاه خاصی در رژیم غذایی شما داشته باشند. توماسون توضیح می‌دهد: «اگر هدف شما حفظ حداکثر مواد مغذی باشد، می‌توان گفت که سبزیجات منجمد ارزش غذایی خود را بیشتر حفظ می‌کنند. اما این دلیل نمی‌شود که سبزیجات تازه را کنار بگذارید، زیرا طعم، بافت و حتی لذت خوردن آنها برای بسیاری از افراد مهم است.»

اگر می‌خواهید در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید یا در فصول مختلف به مواد غذایی متنوع دسترسی داشته باشید، محصولات منجمد گزینه‌ی فوق‌العاده‌ای هستند. اما در کنار آن، مصرف محصولات تازه، به‌ویژه آنهایی که از بازار‌های محلی خریداری می‌شوند، می‌تواند رژیم غذایی شما را غنی‌تر کند.

هر دو نوع محصول جایگاه خاص خود را دارند. نباید میوه‌ها و سبزیجات منجمد را کم ارزش‌تر از نمونه‌های تازه دانست، بلکه باید از آنها در موقعیت‌های مناسب استفاده کرد. در نهایت، مهم‌ترین نکته، مصرف کافی میوه و سبزیجات در رژیم غذایی است، فارغ از اینکه تازه باشند یا منجمد. به‌جای اینکه نگران انتخاب بین این دو باشید، از این خوشحال باشید که در حال مصرف مواد غذایی سالم و مغذی هستید!

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید